Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 531 dni temu Posty: 176 Skąd: z pluszowej rodziny
Profil: Im. dziecka: jak będzię chłopak to Maciej:)
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 16:39
Dziewczyny jestem załamana. Mam już diagnozę, to koniec mam nowotwór, nie potrafię już dalej żyć. Mam raka szyjki macicy, zmieniłam gina i już wszystko jasne. Miałam najgorszego lekarza pod słońcem. To koniec już nigdy nie doczekam się dziecka.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 531 dni temu Posty: 176 Skąd: z pluszowej rodziny
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 16:46
On chce od razu zastosować chemoterapie i usunąć macice. Chce mnie uratować. Ja mam się zastanowić czy zdecyduję się na usunięcie. Czuję że Bóg mnie opuścił
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 633 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 16:46
lady_read, Kochana moja nie wiem co Ci doradzić morze nie wszystko stracone raka też można pokonać uwierz w siebie bo jesteś młoda i walcz z chorobą ile się da wiem że to trudne
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 16:52
Jeśli zdecyduję się na usuniecie macicy to koniec. Mój lekarz boi się przerzutów, dlatego chce od razu działać a ja już kilka dni płacze. Mój przyszły mąż mnie stara się wspierać, ale on też widzę że sobie nie radzi. Boje się że nie zdąży być mężem a będzie już wdowcem.
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 17:00
cytologie tamten lekarz robił mi prawie dwa lata temu, twierdził że jest nie potrzebna bo dobrze się dzieje, że mam regularny okres i że musi być ok. A ja głupia mu wierzyłam. Pisząc Wam o tym nie oczekuję litości ani użalania się nade mną, ja po prostu muszę komuś to powiedzieć bo nie potrafię już tego tłamsić w sobie.
Co do cytologi to jestem w szoku. Bo trzeba robic co roku jak dobrze kojarze.?
Pisz ile potrzebujesz.
lady_read, Bardzo mi przykro. Zupełnie nie wiem co Ci napisac.
tak sama od siebie...ratowałabym siebie i moze pomyslała o adopcji kiedys... nie jest to łatwe ale to jakis sposob by byc mama.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 920 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 17:07
lady_read napisał/a:
cytologie tamten lekarz robił mi prawie dwa lata temu
dlatego tak ważna jest edukacja kobiet
po ciąży też miałam stracha, bo cytologia była zła, ale antybiotyki wystarczyły
ostatnio też pisałam o guzku w piersi, sama bym moze za rok się zmobilizowała
lady_read napisał/a:
Pisząc Wam o tym nie oczekuję litości ani użalania się nade mną, ja po prostu muszę komuś to powiedzieć bo nie potrafię już tego tłamsić w sobie
nikt się uzalać nie będzie na pewno i znajdziesz zrozumienie oraz ciepłe słowa
co dalej? jeszcze jakieś badania?
jeszcze powróćę do cytologii, staracie się o dzieco, lekarz pierwsze co to powinien zlecić badanie, brak słów dla takiej niekompetencji
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-05, 17:12
Nigdy nie sądziłam że to dotknie mnie, zawsze sądziłam że jestem za młoda i że to na pewno nie ja jestem tym którymś tam procentem chorych kobiet.
Nie wiem czy zdecydować się na usunięcie macicy. Jutro jadę do kliniki do poznania do onkologa. Ja tek bardzo chciałabym nosić dziecko pod sercem.
Ja pragnę nosić swoje dziecko pod sercem innej opcji nie widzę
wiem. Kazda tego pragnie. Nie chciałam Cie urazic. Poprostu to jakis sposob jest , choc wiem ze nie dla kazdego.
A co robic ...walczyc o swoje zdrowie .
słoneczko07 napisał/a:
lekarz pierwsze co to powinien zlecić badanie
ja mialam cytologie robiona w tym roku jakos w kwietniu , cos koło tego. Chciała zlecic ale mowiłam ze była robiona.
Lady read, Bóg cię nie opuścił, masz na to moje słowo honoru. Rozmawiaj z Nim, a szybko się przekonasz. Dobrze dziewczyny piszą, skonsultuj się jeszcze z kimś innym, zapytaj czy wycięcie macicy jest konieczne. Jeśli tak, masz obowiązek ratować własne życie. Nowotwory się leczy. Bądź dobrej myśli, bo to bardzo ważne.
lady_read,
Nie wiem co Ci mam napisać bo wszystko co napiszę nie ukoi Twojego smutku.
Teraz musisz walczyć o siebie.
Może nie jest wszystko przesądzone i Bóg da Wam możliwość zostania rodzicami
Bądź silna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum