Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 690 dni temu Posty: 1440
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-29, 22:22
no u nas sucha skóra na łokciach i nogach....właściwie taka łupa się robi tam, ale nie widać tylko czuć... lekarka mówiła też żeby wyeliminować nawet całkiem nabiał.
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-30, 21:41
czy mleko kozie mogę pić, czy tez może uczulać?
moja dieta dalej bardzo uboga.... duzo schudłam...dietuję, bo mała na sporo rzeczy uczulona. Melko i nabiał nie ma wstępu do naszej lodówki. Tęsknię za serkiem Almette albo za zółtym serem.
Makaronu nie tykam.
Nic generalnie mi nie smakuje...ryż mi się znudził. Jak zrobiłam sałatkę warzywną to się chyba nią potruliśmy...albo to jelitówka.
Dzisiaj wypiłam mleko kozie....posłodzone i ugotowane jest dobre, tylko na początku taki dziwny smak na jezyku zostawał. Czy poznam jak uczuli małą? Wiki i tak jest w suche placki...zwłaszcza po kąpieli. Moja dieta jedynie nie zaostrza tego co ma, ale nie schodzi.
Beata, ale Ty juz chyba mniej karmisz mala z tego co pamietam?
Jesli mala zalapuje stale pokarmy to na twoim miejscu pomyslalabym o calkowitym odstawieniu jej od piersi.
Beata, możesz pić mleko kozie, mi je nawet zalecano, ale ja sie nie przemoglam - nie smakuje mi Z tym, że dr kazała mi je rozcieńczać, bo jest bardzo tłuste Ale i tak nie dałam rady. Powiedziała, że moge też jeść serki tofu, ale w moim miasteczku ich nie ma. Pewnie nie ma zbytu
Beata napisał/a:
Makaronu nie tykam.
A razowy też Wice szkodzi? Ja razowy moge jeść I jem sporo ziemniaków w różnych postaciach - kopytka, kluski śląskie itp Jem też dużo kasz - jęczmienną, gryczaną, kuskus
Beata napisał/a:
zrobiłam sałatkę warzywną
tego jeszcze nie wprowadzam - na razie co jakiś czas jem ciut majonezu.
Beata, w piątek mam wizytę u alergologa. Jestem bardzo ciekawa jak każe mi postępować, czy zmieni moją dietę i mój sposób postępowania - zobaczymy
Ostatnio zdałam sobie sprawę z tego. że jak dalej tak będę jeść, to w Wigilię będę się mogła jedynie troszkę barszczu napić i nic więcej
madzia, przy alergiach pokarmowych zalecają jak najdłuższe karmienie piersią, ale jeśli to może odbić się negatywnie na zdrowiu matki - to ja też już bym sie poddała. Beata - a robiłaś sobie ostatnio wyniki? Nie masz anemii???
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-31, 11:24
madzia, kochana jeszcze sporo karmię. W nocy co 3h albo co 4h, w dzień to o 7 rano potem o 12 potem gdzies o 15 i potem o 18 i na noc....
Mała zjada 5/ 10 łyżeczek kaszki...,5/7 łyżeczek słoiczka i chrupkę kukurydzianą.
Sabina, mi to kozie nawet smakowało na ciepło i z cukrem. Dawno nie piłam mleka i się stęskniłam. Sery Tofu mi nie smakują.
lubię mleko waniliowe sojowe na zimno.
makaron razowy mi też nie smakuje, ewentualnie z dżemem i cukrem, ale poza tym nie wchodzą mi te wszystkie produkty EKO. Cierpię jak mam jej jeść. Ale czasem zjem.
A kopytka i kluski śląskie są na mące????????
Bo my mąki pszennej nie możemy.
Dopadłam dzisiaj kawałek drożdżówki. No zjadłam. Nie chcę sobie wyjałowić organizmu.
A piwo jest na pszenicy???? Bo wczoraj czytam a tam jęczmień. czyli mogę karmi???????
wyników nie robiłam- ale mam w planie.
Ostatnio zmieniony przez Beata 2011-10-31, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-01, 21:09
Jutro będę sie bawić z kluskami. Muszę najpierw kupić mąkę i ziemniole. Mama musi mi przypilnować Wike, bo tak to się nie da. Ona wymaga wolnych rąk.
Coś zjadłam nie służącego mojej córce. zmiany skórne sie zaostrzyły.
Moze od miodu...moze drożdżówka.... moze ciasteczka eko były na jajkach... może od mleka koziego...moze moze moze....
Beata, ja miód mam zakazany! Jak kiedyś byłam zaziębiona i wypiłam go po łyżeczce przez 3 dni, to tak zaśluzowanej kupy jeszcze nie widziałam
Sama pomału dojdziesz co jej szkodzi... Ja wiele produktów wprowadzam po okruszku - na prawdę
Drożdżówek nie jadam - są z mlekiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum