Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2008-10-28, 12:50
jadłam i zupę grzybową i grzyby w sosie. i nic się nie wydarzyło. szczerze mówiąc, to nawet nie słyszałam o tym, że grzyby w jakiś sposób mogą zaszkodzić Małeństwu
Patrzcie co znalazłam na pewnej stronie poświęconej przyszłym i nie tylko mamom:
Aby ustrzec się przed zatruciem, ciężarna nie powinna pić niepasteryzowanego mleka, jeść pasztetów, tatara, serów typu brie, niedogotowanego mięsa, gotowych sałatek. Jajka zawsze przed gotowaniem trzeba starannie umyć i wyparzyć.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 1209 dni temu Posty: 65 Skąd: bydgoszcz
Profil: Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-04, 14:35
jedynie unikałam dan z konserwantami,zreszta do tej pory patrze na skllad jak cos kupuje.Noi wiadomo serów plesniowych i grzybów niejadłam i przy karmieniu tez niejejm.Pozatym dieta normalna duzo owoców i warzyw,a wyniki zawsze miałam idealne nawet witamin niełykałam tylko piłam czasem herbatke hipp dla kobiet w ciazy
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 1209 dni temu Posty: 65 Skąd: bydgoszcz
Profil: Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-04, 14:43
:), na opakowaniu jest napisane ze 2 filizanki dziennie to jakies 40% zapotrzebowania na wtaminy i minerały.Jedna filizanka codziennie niepowinna zaszkodzic,ale lepiej zapytac sie gin
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-06, 13:02
to ja od drugiej strony się pochwalę: ostatnio zjadłam wielkiego KEBABA- normalnie aż mi ślinka ciekła od samego patrzenia!!!! Fakt może to nie najzdrowsze ale czasami taką mam ochotę na coś takiego, zwłaszcza jak pomyślę że lada dzień dieta ze wzgledu na karmienie
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1226 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-11, 21:32
jak sie zna na grzybach to chyba sie o zatrucie nie trzeba martwic
Izabela, wiem, z czego podobno robia parowki ale sie tym nie przejmuje (nie przejmowalam). teraz prawie i tak nic nie jem bo wszystko mnie odrzuca
Cytat:
Aby ustrzec się przed zatruciem, ciężarna nie powinna pić niepasteryzowanego mleka, jeść pasztetów, tatara, serów typu brie, niedogotowanego mięsa, gotowych sałatek. Jajka zawsze przed gotowaniem trzeba starannie umyć i wyparzyć.
w ogole nie moze ciezarna pic nieprzegotowanego mleka bo to surowe mleko, pasztetu bo jest tam watrobka a watrobki w ciazy powinno sie unikac bo podobno mozna latwo przedawkowac witamine A, ktorej w watrobce jest b. duzo, tatara wiadomo bo to surowe, plesniowych serow bo sa robione z surowego mleka, niedogotowane mieso bo to niedogotowane mieso a salatek nie wiem bo moga tam wszystko wrzucic ble.
i podobno ne mozna jesc jajek na mieko bo to tez surowe jajka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum