Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1331 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-08, 18:06 DLACZEGO NIE MÓWI?
pozwole sobie zalozyc jeszcze jeden temat, bo chcialam zapytac dlatego niemowlak ktory wczesniej w wieku 2-3 miesiecy mowil duzo: guuu, ga, ma, hu, bylo nawet mama łał i miesko teraz nie mowi nic? tzn mowi tylko aaa i eee i czasem krzyczy nagle jakby chcial wystraszyc kogos. ale dlatego nie ma juz u niego sylab? czy to moze byc przez zabkowanie? ale to zaczelo sie dlugo przed zabkowaniem bo juz od 2 miesiecy nie mowi, a zabki dostal teraz. wiecie moze czym to moze byc spowodowane? bo szczerze to sie martwie nieco
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2009-11-08, 20:53
nie ma się czym martwić. Krzysio też miał. najpierw gugał, właśnie w okolicy 6 miesięcy tylko piszczał, a teraz jak się rozgadał, to nie może przerwać. tak więc wg mnie nie ma powodów do zmartwień.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-18, 20:50
Dzieciaki rozwijają się falowo - jak zaczyna przyspieszac z rozwijem fizycznym, nie ma czasu na gadanie
Jeśli wcześniej sporo "gadał" i reaguje na dźwięki, to nie ma się czym martwić.
Od postu minęło już troche czasu - rozgadał się na nowo?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Widzisz- nie trzeba było się martwić. Mój synek dość wcześnie zaczął mówić, bo miał około roku. wszyscy bardzo się cieszyliśmy z tego powodu. Nagle z dnia na dzień przestał, by po około trzech miesiącach zacząć mówić pełnymi zdaniami. Ten "przeskok" jakoś tak dziwnie na mnie wpłynął, nie mogłam się przyzwyczaić . Widocznie dzieci już tak mają,że lubia nas zaskakiwać:)
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 776 dni temu Posty: 304 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dominik i Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-14, 21:07
Ja to mam problem
Moj synek nie dlugo skonczy 4 lata i nie mowi...
Wszystko z nim jest ok,mowi pojedyncze slowa,pyskuje,nasladuje , ale nie sklada zdan.
Od wrzesnia idzie do przedszkola,i mam nadzieje ze wkoncu ruszy z kopyta.
Teraz buzia mu sie nie zamyka,tyle ze po swojemu.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-15, 08:56
aniafull, no to teraz będziesz miała bilans 4 latka . powiedz o tym lekarzowi i może on coś doradzi . Bo mój Dominik na bilansie miał właśnie sprawdzaną mowę . Miał wymawiać różne wyrazy i lekarka sprawdzała jak składa zdania . A raczej nie musiała bo mu się buzia nie zamyka - on cały czas gada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum