Album Szukaj   FAQRejestracja  FAQProfil   FAQZaloguj FAQZaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Tytuł: Dlaczego nie w 8?
Autor Wiadomość
LeeLoo 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-05-07, 17:20   Dlaczego nie w 8?

Ostatnio śledziłam temat na innym forum dotyczący tego w którym miesiącu lepiej urodzić dziecko w 7 czy 8?
Kiedyś na biologi nauczyciel nam mówił, że dziecko urodzone w siódmym miesiącu ciąży ma większe szanse na to by być w pełni zdrowe niż to urodzone w ósmym. W ramach wytłumaczenia powiedział, że w ósmym miesiącu rozwija się jakiś ośrodek odpowiedzialny za różnego rodzaju choroby genetyczne i ws tym to miesiącu dzieci najczęściej rodzą się z zespołem Downa, porażeniem mózgowym, wodogłowiem itp.
Słyszałyście coś o tym? A może to już tylko mit?

Aneta 

Informacje:

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Wysłany: 2008-05-07, 18:12   

LeeLoo ja kiedyś też to słyszałam . Ale nie wiem dla czego tak się mówi . Słyszałam też że dla dziecka jest najlepiej jak najdłużej być w brzuszku u mamy do terminu. Nigdy się bardziej nad tym nie zastanawiałam. Ciekawe jak to widzą lekarze :?:

LeeLoo 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-05-07, 18:13   

Też czytałam właśnie na tym innym forum, że to chodzi coś o płuca dziecka, ale tego nie potwierdzę. A co do tych różniastych chorób genetycznych to tak jeszcze 5lat temu uczyli na biologii :mrgreen:

Odpowiedz do tematu