Ostatnio śledziłam temat na innym forum dotyczący tego w którym miesiącu lepiej urodzić dziecko w 7 czy 8?
Kiedyś na biologi nauczyciel nam mówił, że dziecko urodzone w siódmym miesiącu ciąży ma większe szanse na to by być w pełni zdrowe niż to urodzone w ósmym. W ramach wytłumaczenia powiedział, że w ósmym miesiącu rozwija się jakiś ośrodek odpowiedzialny za różnego rodzaju choroby genetyczne i ws tym to miesiącu dzieci najczęściej rodzą się z zespołem Downa, porażeniem mózgowym, wodogłowiem itp.
Słyszałyście coś o tym? A może to już tylko mit?
LeeLoo ja kiedyś też to słyszałam . Ale nie wiem dla czego tak się mówi . Słyszałam też że dla dziecka jest najlepiej jak najdłużej być w brzuszku u mamy do terminu. Nigdy się bardziej nad tym nie zastanawiałam. Ciekawe jak to widzą lekarze
Też czytałam właśnie na tym innym forum, że to chodzi coś o płuca dziecka, ale tego nie potwierdzę. A co do tych różniastych chorób genetycznych to tak jeszcze 5lat temu uczyli na biologii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum