Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1635 dni temu Posty: 2221
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-05-29, 10:39
Aniusia, Twoj synus dopiero ma 5 miesiecy więc faktycznie lepiej jeszcze na połlezaco
my na siedząco w spacerówce dopiero niech pomysle od kwietnia czyli jak mial prawie 8
chociaz przyznam , że siedzial wczesniej we wózku niz sam siadal
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-05-29, 17:38
Aniusia napisał/a:
taka jedna ciagle mnie na miescie zaczepia ze taki duzy chłopak a ja go ciagle na lezaco woże a jej mlodszy i na siedzaco..patrze faktycznieten jej siedzi ale powiginany na wszystkie strony, więc chyba nie ma co sie spieszyc
Ciekawe czy będzie taka zadowolona, jak za 30 lat syn będzie rehabilitował kręgosłup.
Absolutnie nie ma pośpiechu
Zosia też jeździła w gondolce na płasko póki nie zaczęła pewnie siedzieć.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 226 dni temu Posty: 150 Skąd: Tarnowskie Góry
Profil: Im. dziecka: LENA
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-14, 08:25
lena skonczyla 5.5 mca przewracala sie z plecow na brzuch i odwrotnie a jak skonczyla 6 mcy zaczynala siadac teraz ma 6.5 i siedzi prosto lekarka sie wystraszyla i zabrania nam jej sazac ale co mam zrobic jesli ona i tak siada mimo prob kladzenia jej no i zaczela raczkowac
Młoda Mamo, Lenka już sama siedzi? Niesamowite
Basia również szybciutko przewracała się z brzuszka na plecy i odwrotnie. Teraz ma 7 miesięcy i owszem ładnie siedzi,ale z oparciem. Są momenty, gdy już siedzi sama bez podparcia.
Młoda Mama:) napisał/a:
zaczela raczkowac
Ale ma przyspieszony rozwój ... Jestem pod wrażeniem .
Kubuś usiadł równo kiedy skończył 6 msc., niecały miesiąc później wstał i raczkował też jakoś tak. Jeśli ona sama z siebie tak się rozwija, to widocznie taki ma rytm i już, bać się nie trzeba Przygotuj się, że szybko pewnie będzie chodzić
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 226 dni temu Posty: 150 Skąd: Tarnowskie Góry
Profil: Im. dziecka: LENA
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-14, 08:50
no to pewnie wszedzie bedzie jej pelno lekarka mowila ze to za wczesnie ale ja nic na to nie poradze ze ona siada ale jesli Kubus usiadl w wieku 6 mcy to widocznietak ma byc i to normalne;)
Widocznie lekarka sugeruje się ogólnymi etapami rozwoju. W ogóle się nie martw. Moja koleżanka chodziła mając 9 miesięcy, czym wprawiała w osłupienie wszystkich, a przede wszystkim właśnie lekarzy.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 873 dni temu Posty: 1917 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-14, 17:31
Biedronka brawa dla Madzi, moja tojest na bakier z jakimkolwiek czołganiem czy przekręcaniem za to siedzi też już ładnie do czasu aż próbuje dostać coś poza zasięgiem
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 638 dni temu Posty: 2713 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-14, 17:58
Młoda Mama:), kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju i nie nalezy niczego na sile robic wg mnie. Jezeli chce siedziec to widocznie ma juz na tyle sily
ewelcia1987, u nas tez powoli szlo przekrecanie ale jak juz podlapal z plecow na brzuch to zaczal sie czolgac, usiadl jakos po 7 miesiacu i od tamtej pory sie rozpedzil bo juz wstaje z podporka i raczkuje jak strzala, wiec Martysia wkrotce z pewnoscia tez pospieszy jak tylko sie zorientuje ze moze wiecej
W 100% zgadzam się z Kashirą, każdy człowiek ma swoje tempo i jest to sprawa indywidualna. Nie denerwujmy się, że nasze dziecko coś robi wolniej niż dziecko sąsiadki - chyba, że faktycznie są ku temu powody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum