ma prawie 14msc i jak zje o 20mleko to o 3.20 znowu mleko i o 7 znowu mleko chyba już tak zostanie
a moze zamiast mleka kolacja np. parowka, kawalek chleba, bulta kaszki przy zasypianiu? Mlekiem moze sie juz tak nie napoic jak malutkie dziecko.
Moja nawet napic sie nie chce w nocy. Do kiedy uwazalam, ze powinna jesc to dawalam butle czegos tam a nie picie. teraz juz nie jada w nocy od dawna ale pic nie byla nauczona, wiec spi toc noc od spania jest przeciez.
a ostatnio zeby znow ida i sie budzi, a moj do mnie "glodna jest na pewno"
no, juz lece i niose dwulatce bulte kaszki nie ma.
herbatka, ciasteczko jako przegryzka
już pisałam ze kaszek na gęsto nie jada, jajkami pluje, ziemniaki be są.....
na noc kanapki nie zje bo spiący niby a butle wyciągnie i sen mija idzie sie bawić do 22.30
pomysłów juz mi brak zeby nie jadł w nocy....dodam że wagowo 50 centyl..a zaczynaliśmy od 3.
u mnie podawanie herbatki nie zdało egzaminu odczekal 15min i płakał wypił 240ml mleka i poszedł spać grzecznie
ma prawie 14msc i jak zje o 20mleko to o 3.20 znowu mleko i o 7 znowu mleko chyba już tak zostanie głodzić go nie będe bo widać dziecko ewidentnie głodne skoro po herbacie nie zasypia tylko musi sie najesc zeby dale spać
a ile razy probowałs z ta herbatka w nocy
wiem ze moze cie bolec to ze dziecko placze a ty mu jesć nie dajesz ale w ciagu dnia je tyle, ze nie gloduje , wiec ten jeden posilek mniej , nie powinien mu zaszkodzic.
próbuj , próbuj , bo i tobie to zycie ulatwi
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1280 dni temu Posty: 1845 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2012-02-04, 21:28
Aniusia, ja tez uwazam, ze powinnas probowac, trzeba byc konsekwentnym. Jadlospis ma naprawde bogaty pod wzgledem ilosciowym, wiec glodny nie powinien byc, tak mi sie wydaje przynajmniej. Moj maly je mniej, a w nocy i potrafi 11-12 godzin przespac bez jedzenia, tez caly czas w 50 centylu. No trzeba poprobowac.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1416 dni temu Posty: 1819
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-02-05, 13:52
Aniusia, ja bym chyba sprobowala mu zmniejszac dawke tego mleka o 3ej,z 240 na 220 i tak stopniowo coraz mniej,coraz mniej.
Nie wydaje mi,ze on jest glodny bo faktycznie ladnie je w ciagu dnia,takze to raczej przyzwyczajenie nie glod go budzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum