Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 548 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-11-07, 10:31
madzia napisał/a:
Bo najpierw piszesz, ze nalezy karmic dziecko na piersi dopoki samo nie zaczna przesypiac nocy lub sie go nie odstawi od piersi.
Jeśli się odstawia dziecko od piersi w 1 roku życia to chyba trzeba jeszcze podawać mu mleko sztuczne i może być taki okres, że jeszcze będzie w nocy jadł sztuczne ( ale nie wiem mam pierwsze dzicko więc doświadczenia nie mam). W dzień też powinno jeść sztuczne, więc z racji tego ,że jest b.sycące to dzieć jest pełniejszy.
madzia napisał/a:
To moze najpierw ustalmy, o jakim przedziale wiekowym mowim
Ja piszę o takich dzieciach jak Gosiak, ewelci, beaty, moim, czy królika.
Cytat:
Dwulatka chyba nikt nie chce karmic nocami a idac Twoja teoria, budzace sie musi dostac cyca
Znam 2 mamy 1,5 r. dzieciaczków i owszem jest po butka raz na karmienie w nacy , ale z rano od razu śniadanie. Zreszto u mnie też rano już nie chcę cyca, tylko dostaję śnaidanie.
Aniusia, Naszej Oldze zaraz stuknie 3latka i ze 2,3 razy wstaje na 250 kaszy w nocy.
Informacje: Dołączyła 366 dni temu Posty: 610 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-07, 11:21
My całkowicie na sztuczne przeszliśmy po 3 mcu życia małej a już w 4-5 miałam noce z głowy, bo mi spała ;p jak piła samo mleko to zdarzyło jej sie obudzić w nocy na flachę, ale jak dostawała kaszkę na mleku na kolację to już spała do rana
Moje zdanie; jak się tylko da, to oduczać. Wiadomo, maluch inaczej trawi. Do pół roku, jak sie budzi, to bym karmiła, starsze starałabym się jakoś przetrzymać. Im szybciej dziecko zalapie "normalny" rytm, tym zdrowiej dla brzuszka i rozkładu dnia. I dla mamy
A trzylatka karmiona kilkakrotnie w nocy to już jest dla mnie albo coś nie tak z trawieniem, albo powazny bład wychowawczy.
Ewelcia, moja również nie była, nie jest typem śpiocha, choć ostatnio moja córcia zadziwia mnie coraz bardziej. Potrafi zasnąć w ciągu dnia nawet na dwie godziny. W nocy karmię ją dopiero między 3 ,a 5.Może Martynka również ustabilizuje swój rytm. Basia gdzieś od 2 tygodni zaczęła więcej spać.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 633 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-07, 11:36
Ja sama pamiętam jak długo Grzesia karmiłam i przyznaję się do tego że gdzieś błąd popełniłam więc kochane oduczajcie od cyca kiedy jest to możliwe nie czekajcie nie wiadomo ile i jak długo dziecko samo się nie oduczy trzeba z umiarem czasu odstępować od piersi .. nasza Marysia ma 6 miesięcy w nocy nie budzi mi się wcale na jedzenie bo tak ją nauczyłam i tak będzie dla mnie jaki dla niej najlepiej .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 633 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-07, 12:06
malutka-iwona napisał/a:
No to zdradź nam jak to zrobiłaś
No z początku ciężko było bo budziła się i cyca w kółko chciała ale ja już cycem nie karmię bo pokarm mi zanikł i sztucznie ją jedynie w dzień tam w obiad i pod wieczór butlą karmię kładę do łóżeczka poleży sama i uśnie jeśli jest się konsenkwentnym to można wszystko
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 716 dni temu Posty: 1488 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-07, 12:48
iwonaryki napisał/a:
O dziwo nie śpi jak zabita
pozazdrościć Ja bym chciała ją oduczyć ale nie wiem może ona jest naprawdę głodna to jak jej nie dać... Ale niedawno jeszcze pisałaś że znów budzi się po trzy razy choć już przesypiała noce, może przez to że przeszła na modyfikowane ma pełniejszy brzuszek, najedzona i nie potrzebuje w nocy jeść ...
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-07, 13:07
Moja Milenka też budzi się teraz 2-3 razy w nocy na jedzenie, staram się ją kołysać dać smoka żeby zasnęła ale ona nie chce wiec daje cyca. Wieczorem daje jej troche kaszki ale jakos nie zauważyłam zeby wpłyneło to na jej wybudzanie w nocy, wczesniej budziła sie tylko raz a czasami spała całą noc a teraz juz sama nie wiem
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 716 dni temu Posty: 1488 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-07, 14:16
aniabekus, widzę że jest nas już parę w podobnej sytuacji, tzn. dzieci już jadły rzadziej w nocy albo wcale a teraz znowu częściej Może to przejściowe, może związane z jakimś skokiem rozwojowym albo rzeczywiście z ząbkowaniem...
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-07, 16:29
Gosiak 11, No było kiedyś tak że budziła mi się tak z początku jak już ją próbowałam od cyca odstawić tam budzić się budziła bo głównie miała mokro a jeść za bardzo nie chciała tylko się bawiła moją brodawką a mleko z cyca ledwo ledwo już co leciało ...
Gosiak 11 napisał/a:
albo rzeczywiście z ząbkowaniem...
A być może i ząbki już waszej córeczce zaczynają wychodzić pamiętam jak mojemu Grzesiowi zaczęły zęby wychodzić marudzić trochę marudził głównie to szorował bardzo swoje dziąsła gryzaczkiem a cyca ciumkać jeszcze ciumkał
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 838 dni temu Posty: 2578 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-08, 08:44
Moja Olena dokładnie w dzień jak skończyła 5mcy sama przespała całą noc i tak już zostało, więcej się nie budziła, raz jeden, ale dałam smoka i poszła spać, i tak do dzisiaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum