REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Przesunięty przez: madzia
2011-01-20, 13:32
Tytuł: Do lekarza prywatnie czy państwowo?
Autor Wiadomość
malami 

Informacje:
Dołączyła 737 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-06-18, 08:58   

a ja powiem tak:
lekarz to lekarz i ten który przyjmuje prywatnie potrafi olewać, ja tak miałam, na potwierdzenie ciaży poszłam, a on mi nawet karty nie założył, bo był zmeczony, a za wizyte zapłaciłam, więc zmieniłam go na innego, chodze prywatnie, bo jak jeszcze pracowałam, to łatwiej mi się było dostać, państwowo też przyjmuje ale ciężko się dostać - dobry lekarz i tyle, ale jakby mnie nie było stac to zapisywałabym sie z miesięcznym albo i dwu miesięcznym wyprzedzeniem i też bym do niego chodziła

wszystko zalezy tylko i wyłącznie od lekrza, oto moje zdanie.

Monini 

Informacje:
Dołączyła 580 dni temu

Profil:
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2010-07-09, 16:52   

Ja od wielu lat chodzę prywatnie, wcześniej chodziłam na kasę chorych, ale mój gin rozwiązał umowę i teraz tylko prywatnie. Kosztuje mnie to 70 zł, teraz po podwyższeniu cen, wcześniej taniej, raz poszłam do innego prywatnie i mnie skasował 200 zł :shock: za to samo co mój 50 :lol: ale nigdy wiecej

mimi 

Informacje:
Dołączyła 639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-12, 16:17   

JA chodze do gin prywatnie i panstwowo raczej nigdy nie pojde :roll:

kashira 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
smutna

Wysłany: 2010-08-21, 19:04   

Ja normalnie zawsze chodziłam państwowo i nie mialam na co narzekać, bo lekarz był w porządku ;-) Jednak teraz, kiedy już chcemy mieć dzidziusia wybieram się do prywatnego - wiadomo jak to jest, lepsza opieka i obsluga - trzeba się starać by utrzymać klientów :->

Jeszcze trochę...

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-08-21, 19:47   

kashira napisał/a:
trzeba się starać by utrzymać klientów

Oj niestety płacenie za opiekę nie oznacza od razu lepszej jakości :(

U mnie stanęło na tym, że chodzę państwowo, żeby robić badania (bo niestety lekarki się pozmieniały i do obecnej nie mam zaufania, a na dodatek bywa niemiła), a wyniki konsultuję i dodatkowo się badam u znajomej ginekolog (która zresztą sama mi taki układ zaproponowała). Zobaczę jeszcze, jak bedzie w poradni ginekologiczno-endokrynologicznej przy Klinice, jeśli tam mi będą prowadzić ciążę, to do przychodni już nie wrócę.

LeeLoo
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-08-22, 09:07   

Hmmm ja to jeszcze napiszę, że jakoś mężczyźni są bardziej szczegółowi, takie moje wrażenia. Dziękuję Bogu, że chodzę prywatnie, bo państwowo to już sto razy bym w szpitalu leżała, a nawet gdybym z niego wyszła, to nikt co tydzień mimo mojego nadciśnienia nie robiłby pomiarów dziecka, co jest konieczne (tak w szpitalu mi powiedzieli, że jak najczęściej i nie rzadziej niż raz na dwa tygodnie).

Darma84 

Informacje:
Dołączyła 550 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominik
Wysłany: 2010-08-26, 06:40   

A ja chodzę prywatnie i to nie tylko do ginekologa. Choruję rzadko a jeżeli chodzi o specjalistów to korzystam z okulisty (prywatnie bo do państwowego 3 miesiące czekania), endokrynolog (prywatnie bo państwowo 3 miesiące czekania), dentysta (prywatnie bo państwowo żeby się dostać stój w kolejce od 5 rano gdzie rejestracja od 7.30 i tak nie zawsze się załapiesz bo już powciskały rejestratorki znajomych). Prywatnie zaczęłam korzystać z kilku powodów:
Z ginekologa bo państwowo nigdy nie mieli odpowiedniego sprzętu w gabinecie i zawsze kierowali mnie do znajomych, którzy przyjmowali prywatnie i tak musiałam płacić (mam pco). Z okulisty bo mam wadę +6 i jak miałam 15 lat żaden państwowo nie chciał mi przepisać szkieł kontaktowych i wcale nie chodziło o rozwijające się oko. A kolejnym powodem dla którego uważam, że powinni z prywatyzować służbę zdrowia to to, że po 5 latach pracy i nie korzystania w tym czasie z państwowej służby zdrowia straciłam pracę i pech chciał, że akurat wtedy musiał mi pęknąć wyrostek. Przez to że, nie pracowałam nie miałam odprowadzanych składek i nie chcieli mnie przyjąć do szpitala i gdyby nie tata, który ma rentę i jeszcze przez 2 miesiące mogłam korzystać z jego ubezpieczenia to nie wiem czy bym tu dzisiaj pisała. No i przez to na brzuchu mam 15 cm bliznę, która obecnie bardzo przeszkadza podczas ciąży ... Pytanie polega na tym gdzie się podziały moje składki z 5 lat ?!?!

Darma84 

Informacje:
Dołączyła 550 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominik
Wysłany: 2010-08-26, 06:44   

Zapomniałam dodać, że jakby z prywatyzowali służbę zdrowia to by połowa hipochondryków wyzdrowiało... ;D

Mama09
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-09-05, 15:24   

Ja chodze prywatnie od 1 wizyty swojej i nie zmienilabym na panstwowego lekarza.

Marzycielka24 
...zakochaniec...

Informacje:
Dołączyła 880 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Misia
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2010-09-06, 12:56   

Ja przez większość ciąży chodziłam prywatnie- jakoś w okolicach 36 tyg lekarka przepisała mi antybiotyk, który mógł wiele złego zdziałać z moim dzieckiem... Prywatny nie znaczy lepszy.

Mama09 

Informacje:
Dołączyła 569 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Igor Paweł
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-09-09, 20:18   

Dokladnie prywatnie nie znaczy ze lekarz dobry...ale sama trafilam ze swoim problemem wlasnie do prywatnego i baaardzo mi pomogl nie to co inni takze mi jak najbardziej moj prywatnie odpowiada.

Sabina 

Informacje:
Dołączyła 506 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-30, 12:30   

Ja do tej pory chodziłam państwowo. Do lekarza mężczyzny. Nie narzekałam. Ale ostatnio poszłam prywatnie, babka zrobiła mi usg (czego nie mogłam się doprosić na NFZ). Wywiad był bardzo dokładny, a w państwowym gabinecie nie zapytano mnie nigdy o nic.
Mam nadzieję, że ta kobitka pomoże nam zajść w ciąże i nas przez nia przeprowadzi. Opinie ma różne, jak każdy lekarz. Ale się nie zrażam. :mrgreen:

Cassie 

Informacje:
Dołączyła 501 dni temu

Profil:
Imię: Michalina
Im. dziecka: Gabrysia, Filip, Mikołaj
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-30, 13:20   

Ja chodziłam państwowo jak staraliśmy się o dziecko, ale lekarz po prostu miał mnie gdzieś, na każdej wizycie ta sama seria pytań: Czy staraliśmy się w tym miesiącu? etc.
A poszłam prywatnie to od razu cały wywiad, co, jak, kiedy, jak często itd.
Teraz też chodzę prywatnie.

Sabina 

Informacje:
Dołączyła 506 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-30, 13:25   

Cassie Ciebie choć o coś pytał, mój nie raczył :roll: Kazał nam współżyć w 14 dniu, jak mam 24 dniowy cykl i jajeczkuje 11dnia. Ale o tym dowiedziałam sie dopiero na USG 2 tygodnie temu. Ze starym ginem starania trwałyby pewnie wieeele cykli :mrgreen:

Za ostatnią wizytę zapłacił 90zł (była z USG), a Wy jak płacicie?

Cassie 

Informacje:
Dołączyła 501 dni temu

Profil:
Imię: Michalina
Im. dziecka: Gabrysia, Filip, Mikołaj
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-09-30, 13:45   

Ja płacę podobnie, bo 85 zł, z USG. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu