To zależy, czy w przychodni wykonują usg co wizytę...Raczej nie.
tez tak mysle. Do tego jeszcze moja ginekolog przejmuje w jednej przychodni a usg jest zupełnie w innej do ktorej dojazd jest nieciekawy wiec to usg by chyba najlepiej było robic u tego ginka prywatnie.
Karoll napisał/a:
Prywatnie miałam badanie wykonywane co wizytę
jak napisałam w innym poscie - pewnie tak samo byłoby bo gin ma w gabinecie usg.
Ciekawa jestem czy usg wchodzi w cene wizyty ( wizyta 100zł ) czy osobno liczone
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 366 dni temu Posty: 289 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Ania
Nastrój:
Wysłany: 2011-09-28, 19:37
LadyBlack napisał/a:
Karoll napisał/a:
Na USG chodziłabym prywatnie.
czyli chodzic do swojej , a usg do ginka prywatnie. Ok. Ale mam pytanie. Pojde na 1 usg prywatnie. lekarz pewnie potraktuje mnie jako swoja pacjentke juz ? moze da skierowanie na badania.
Jak przyjde do niego nastepnym razem moze domagac sie wynikow ktore robiłam na kase ?
wizyty u ginka co miesiac. Usg tez sie robi co miesiac ?
LadyBlack, tez uważam, że jeśli masz dobrą lekarkę na NFZ to chodz do niej a na USG chodż prywatnie. Sa kliniki tak jak u nas w Łodzi np. Salve, gdzie jest robione tylko USG z opisem a lekarze nie wtracaja sie w prowadzenie ciazy. Robia USG i je opisują. Z takim badaniem potem idziesz do swojej gin.
U nas USG nie są robione co miesiąc. Ja miałam zaraz na samym początku jak było tylko ziarenko ( 5-6 tydz.), potem w 12 tyg, potem 21 i ostatnie w 33 tyg.Wszystko zależy od gina no i wyników podczas USG.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum