Wysłany: 2008-06-28, 17:48 dziecko nie chce chodzic do przedszkola
Mam córke wiek 4 lata od dwóch lat chodzi do przedszkola ale ostatnio jest znudzona twierdzi ze jest długo nudzi sie i bardzo nie chetnie chce tam wrócic we wrzesniu nie wiem czy tesknota za mna to sprawia sama nie wiem doradzie jak postepowac z taka mała istotką
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1595 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-06-28, 20:31
Witaj matrans
Niestety nie wiem co Ci doradzić . Mój synek jest jeszcze mały i nie chodzi do przedszkola. Może po wakacjach Twoja córeczka sama będzie chciała wrócić do przedszkola . Może stęskni się za koleżankami Co do tęsknoty to napewno tęskni za Tobą to jeszcze mała dziewczynka . Miej nadzieje że w wakacje sama zmieni zdanie . A może ona w przedszkolu ma mało zajęć i naprawde się nudzi . Mi się wydaje że jak się dziecko czymś zainteresuje i zabawi to nie ma czasu na nude. Pozdrawiam
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3068 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2008-06-29, 21:07
MOże jest jakiś konkretny powód, porozmawiaj z małą, może wcale nie chodzi o nudę, tylko jakaś kolezanka albo pani jej nie pasuje?
W takiej sytuacji radziłabym poszukać innego przedszkola.
Jeśłi mam być szczera to jeśli Twoj a córa jest jedynaczką mimo jej próśb zostawiłabym ją w przedszkolu.
Ja błam jedynaczką, nie chodziłam do przedszkola, bo wymusiłam to na mamie. Teraz żałuję, bo początkowo w szkole bło mi ciężko się zaaklimatyzować i miałam problemy w kontaktach z rówieśnikami. Przedszkole jest pozytywnym etapem pozwalającym prawidłowo rozwijać się dziecku.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 2185
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2008-07-01, 09:36
matrans, dwa lata w jednym miejscu to jak na takiego szkraba jest juz długo i faktycznie może ja nudzic codziennie to samo . Ja mysle , ze teraz we wakacje troche sobie od przedszkola odpocznie i może we wrzesniu bedzie lepiej
Profil: Imię: Justyna
Im. dziecka: Mikuś i Zuzia BLIŻNIĘTA
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-18, 18:17
moje dzieciaczki od wrzesnia tego roku chodza do przedszkola i od samego poczatku jakos bardzo dobrze sie zaklimatyzowaly...Mikuś troszke na poczatku poplakiwal ale po paru dniach juz bylo dobrze.teraz panie w przedszkolu nazywane sa przez nie ciociami jak nie ida przez pare dni do przedszkola to juz marudza ze chca tam isc...
nie wiem co o tym myslec ze Twoja corka nie chce chodzic do przedszkola...jak na moje to moze powinnas pomyslec o innym przedszkolu dla malej bo mysle ze cos moze byc tam nie tak....moze rzeczywiscie nuda.porozmawiaj tez z pania w przedszkolu mooze ona bedzie wiedziala o co chodzi z ta niechecia do przedszkola.moze mala potrzebuje troche wiecej uwagi z jej strony...
POZDRAWIAM
Mała przerwa od przedszkola, na przykład dwa tygodnie na pewno dziecku dobrze by zrobiła. Warto też z dzieckiem porozmawiać, może za tą niechęcią kryje się coś jeszcze? Jeśli nie i jest to spowodowane tylko nudą to małe wakacje nie zaszkodzą. Wbrew pozorom dziewczynka w tym wieku bardzo dużo już rozumie i spokojnie możesz jej wytłumaczyć,ze tak jak mama musi chodzić do pracy tak ona musi chodzić do przedszkola
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 333 dni temu Posty: 87 Skąd: Strumień
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Michelle
Nastrój:
Wysłany: 2011-06-25, 23:14
problem kazdej mamy moja czasem idzie z wielka checia a czasem placze by posiedziec w domu nie wiem dlaczego i nie mam na to wytlumaczenia bo w przedszkolu jest akceptowana komunikatywna i lubiana przez inne dzieci... chyba takie wybredne czasy
Mój syn też się wzbraniał przed przedszkolem. Najpierw uciekał, potem stał za szybą i płakał. Nie pamiętam ile to trwało, ale w końcu zaakceptował swój los.
prawdopodobnie wychowawcy zwyczajnie nie zapewniają dzieciom rozrywki jaką powinni i wtedy nie dziwię się że dziecko się nudzi i woli siedzieć w domu...
moja córa teraz idzie ostatnie rok ale nigdy nie było problemu z chodzeniem - zawsze coś ciekawego, nowego a jak już się panią nie chciało nic robić to zwyczajnie wychodzili na dwór częściej niż normalnie a tam - małpi gaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum