Wysłany: 2008-06-28, 17:48 dziecko nie chce chodzic do przedszkola
Mam córke wiek 4 lata od dwóch lat chodzi do przedszkola ale ostatnio jest znudzona twierdzi ze jest długo nudzi sie i bardzo nie chetnie chce tam wrócic we wrzesniu nie wiem czy tesknota za mna to sprawia sama nie wiem doradzie jak postepowac z taka mała istotką
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik
Data ur.: 08.05.2006r
Wysłany: 2008-06-28, 20:31
Witaj matrans
Niestety nie wiem co Ci doradzić . Mój synek jest jeszcze mały i nie chodzi do przedszkola. Może po wakacjach Twoja córeczka sama będzie chciała wrócić do przedszkola . Może stęskni się za koleżankami Co do tęsknoty to napewno tęskni za Tobą to jeszcze mała dziewczynka . Miej nadzieje że w wakacje sama zmieni zdanie . A może ona w przedszkolu ma mało zajęć i naprawde się nudzi . Mi się wydaje że jak się dziecko czymś zainteresuje i zabawi to nie ma czasu na nude. Pozdrawiam
MOże jest jakiś konkretny powód, porozmawiaj z małą, może wcale nie chodzi o nudę, tylko jakaś kolezanka albo pani jej nie pasuje?
W takiej sytuacji radziłabym poszukać innego przedszkola.
Jeśłi mam być szczera to jeśli Twoj a córa jest jedynaczką mimo jej próśb zostawiłabym ją w przedszkolu.
Ja błam jedynaczką, nie chodziłam do przedszkola, bo wymusiłam to na mamie. Teraz żałuję, bo początkowo w szkole bło mi ciężko się zaaklimatyzować i miałam problemy w kontaktach z rówieśnikami. Przedszkole jest pozytywnym etapem pozwalającym prawidłowo rozwijać się dziecku.
matrans, dwa lata w jednym miejscu to jak na takiego szkraba jest juz długo i faktycznie może ja nudzic codziennie to samo . Ja mysle , ze teraz we wakacje troche sobie od przedszkola odpocznie i może we wrzesniu bedzie lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum