REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: dziecko nie chce chodzic do przedszkola
Autor Wiadomość
matrans

Informacje:
Dołączył 1433 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-06-28, 17:48   dziecko nie chce chodzic do przedszkola

Mam córke wiek 4 lata od dwóch lat chodzi do przedszkola ale ostatnio jest znudzona twierdzi ze jest długo nudzi sie i bardzo nie chetnie chce tam wrócic we wrzesniu nie wiem czy tesknota za mna to sprawia sama nie wiem doradzie jak postepowac z taka mała istotką

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1595 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-06-28, 20:31   

Witaj matrans :-)
Niestety nie wiem co Ci doradzić . Mój synek jest jeszcze mały i nie chodzi do przedszkola. Może po wakacjach Twoja córeczka sama będzie chciała wrócić do przedszkola . Może stęskni się za koleżankami ;-) Co do tęsknoty to napewno tęskni za Tobą to jeszcze mała dziewczynka . Miej nadzieje że w wakacje sama zmieni zdanie . A może ona w przedszkolu ma mało zajęć i naprawde się nudzi . Mi się wydaje że jak się dziecko czymś zainteresuje i zabawi to nie ma czasu na nude. Pozdrawiam

LeeLoo 
Nie taka straszna...

Informacje:
Dołączyła 1499 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-06-29, 21:07   

MOże jest jakiś konkretny powód, porozmawiaj z małą, może wcale nie chodzi o nudę, tylko jakaś kolezanka albo pani jej nie pasuje?
W takiej sytuacji radziłabym poszukać innego przedszkola.
Jeśłi mam być szczera to jeśli Twoj a córa jest jedynaczką mimo jej próśb zostawiłabym ją w przedszkolu.
Ja błam jedynaczką, nie chodziłam do przedszkola, bo wymusiłam to na mamie. Teraz żałuję, bo początkowo w szkole bło mi ciężko się zaaklimatyzować i miałam problemy w kontaktach z rówieśnikami. Przedszkole jest pozytywnym etapem pozwalającym prawidłowo rozwijać się dziecku.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek

Wysłany: 2008-07-01, 09:36   

matrans, dwa lata w jednym miejscu to jak na takiego szkraba jest juz długo i faktycznie może ja nudzic codziennie to samo . Ja mysle , ze teraz we wakacje troche sobie od przedszkola odpocznie i może we wrzesniu bedzie lepiej

justyna 

Informacje:
Dołączyła 857 dni temu

Profil:
Imię: Justyna
Im. dziecka: Mikuś i Zuzia BLIŻNIĘTA
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-01-18, 18:17   

moje dzieciaczki od wrzesnia tego roku chodza do przedszkola i od samego poczatku jakos bardzo dobrze sie zaklimatyzowaly...Mikuś troszke na poczatku poplakiwal ale po paru dniach juz bylo dobrze.teraz panie w przedszkolu nazywane sa przez nie ciociami ;-) jak nie ida przez pare dni do przedszkola to juz marudza ze chca tam isc...
nie wiem co o tym myslec ze Twoja corka nie chce chodzic do przedszkola...jak na moje to moze powinnas pomyslec o innym przedszkolu dla malej bo mysle ze cos moze byc tam nie tak....moze rzeczywiscie nuda.porozmawiaj tez z pania w przedszkolu mooze ona bedzie wiedziala o co chodzi z ta niechecia do przedszkola.moze mala potrzebuje troche wiecej uwagi z jej strony...
POZDRAWIAM

kankan 

Informacje:
Dołączyła 687 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-12, 11:19   

Mała przerwa od przedszkola, na przykład dwa tygodnie na pewno dziecku dobrze by zrobiła. Warto też z dzieckiem porozmawiać, może za tą niechęcią kryje się coś jeszcze? Jeśli nie i jest to spowodowane tylko nudą to małe wakacje nie zaszkodzą. Wbrew pozorom dziewczynka w tym wieku bardzo dużo już rozumie i spokojnie możesz jej wytłumaczyć,ze tak jak mama musi chodzić do pracy tak ona musi chodzić do przedszkola

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1231 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-21, 19:33   

w wakacje moja bratanica chodzi do innego przedszkola, przez kilka dni jej sie nie podobało , ale teraz jest ok.

jarzebina 

Informacje:
Dołączyła 888 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-16, 16:37   

u nas przedszkolny kryzys... fascynacja nowym miejscem minęła i tez już nie chce chodzić <bezradny>

Femka-a 
:-))))

Informacje:
Dołączyła 333 dni temu

Profil:
Imię: Monika
Im. dziecka: Michelle
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2011-06-25, 23:14   

problem kazdej mamy :-| moja czasem idzie z wielka checia a czasem placze by posiedziec w domu nie wiem dlaczego i nie mam na to wytlumaczenia bo w przedszkolu jest akceptowana komunikatywna i lubiana przez inne dzieci... chyba takie wybredne czasy ;-)

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-06-26, 07:15   

Mój syn też się wzbraniał przed przedszkolem. Najpierw uciekał, potem stał za szybą i płakał. Nie pamiętam ile to trwało, ale w końcu zaakceptował swój los.

Femka-a 

Informacje:
Dołączyła 333 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2011-06-26, 13:10   

pierwsze dni w przedszkolu tez pamietam,ten okropny placz ktory doprowadzal mnie tez do placzu :cry:

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 514 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-06-26, 18:22   

prawdopodobnie wychowawcy zwyczajnie nie zapewniają dzieciom rozrywki jaką powinni i wtedy nie dziwię się że dziecko się nudzi i woli siedzieć w domu...

moja córa teraz idzie ostatnie rok ale nigdy nie było problemu z chodzeniem - zawsze coś ciekawego, nowego a jak już się panią nie chciało nic robić to zwyczajnie wychodzili na dwór częściej niż normalnie a tam - małpi gaj :D

Femka-a 

Informacje:
Dołączyła 333 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2011-06-26, 21:43   

mozliwe ze tym dzieciom sie po prostu nudzi,rutyna ich gubi juz podobnie jak niektorych lekarzy

Odpowiedz do tematu