Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 838 dni temu Posty: 2578 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 11:15 Dziecko w rajstopach/rajtuzach
No i jak to u was jest?
Ja nie lubię dziecka w rajstopach, choćby nie wiem, jak były ładne i kolorowe. Sama nie chodzę w rajstopach po domu, więc nie widzę powodu dla którego miałabym tak ubierać dziecko. Argument, że dla wygody za mną nie przemawia, bo są tuniki, leginsy, sukieneczki, dresiki, które niczym nie krępują dziecku ruchów (odpowiednie ubranie w odpowiednim wieku).
ostatnio byliśmy na sali zabaw, było dwóch chłopców, rok i osiem miesięcy i trzylatek, biegali w rajstopach....
Jak dla mnie dziecko zbyt szybko rośnie, zbyt krótko jest małe, żebym patrzyła na nie w rajstopach.
Zapraszam do głosowania i dyskusji, podejrzewam, ze gorącej
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 714 dni temu Posty: 2109 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 11:20 Re: Dziecko w rajstopach/rajtuzach
w domu w rajstopach z racji czołgania po zimnych panelach w sezonie zimnym oczywiście bo jak ciepło to spodenki i skarpetki w gościach do rajstop nie rozbieram bo glupio wygląda jak ma za grube spodnie to dresy mu zabieram na przebranie
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 638 dni temu Posty: 2713 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 11:29
Ja Franka w domu ubieram w rajtuzki, sa wygodne, cieple, na wystepy goscinne ubieram Franka ladnie ale w domu ma wierzgac a nie byc skrepowany w dzinsach i koszuli
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1262 dni temu Posty: 2163
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 11:59
Ja podzielam zdanie kashira, w domu ma być ciepło i wygodnie żeby mogła szaleć do woli i łatwiej rozbierać na nocnik. Na wyjścia się stroimy owszem, ale też wybieram ciuszki w których będzie jej wygodnie nie przesadzam z falbankami, koronkami itp.
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 13:19
Mi rajtki w domu nie przeszkadzają, ale babcia zaraz go przebiera bo nie lubi.
Nie widzę nic złego w tym, żeby dzieciak w rajtkach po mieszkaniu biegał.
Na ogół w gościach też do rajtek go rozbieram. To przywilej dziecka, że może w samych rajciochach pobiegać.
I choć są z wami, do was nie należą.
u nas samych rajstopek tez nie zostawiam. moze jak byla malutka i sobie lezala tylko ale nie pamietam, ja to zwykle praktykuje leginsy i dresy. sa wygodne bo i mi tak po domu najlepiej. Rajstopy to zima pod spodnie albo jak naszykuje malej spodniczke, tunike czy sukienke. Ale to tez zazwyczaj daje leginsy. No ale i rajstopy tez sie zdarzaja.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1416 dni temu Posty: 1819
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 14:46
Ja zanim urodzilam dziecko to mowilam,ze nie bedzie w rajtach biegal bo mi sie chlopcy w rajtach nie podobaja.
Jak przyszlo co do czego to jednak troche tych rajtek nosil po domu ,jak byl maly zima bo mnie przekonaly te ze smiesznymi nadrukami na pupie. Ta mala raczkujaca dupcia swietnie w nich wygladala
Na dzien dzisiejszy mamy spodnie dresowe,rajtki tylko pod spodnie jak zimnica na dworze.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 716 dni temu Posty: 1488 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 15:13
Ja dokładnie tak jak Karoll, ubieram. Z racji tego że dziewczynka to normalne, choć chłopców też widziałam w rajtuzkach i nie widzę powodów dla których mieli by nie chodzić, są wygodne
Jak dorosną to pewnie będą protestować ale na tym etapie ...
Wysłany: 2011-12-04, 15:25
u nas tylko pod spodnie zimą. w domu w dresach. ale w zeszłym roku się zdarzało, że chwilę po spacerze ganiał w rajstopach, jak rozebrałam spodnie, może i w tym roku tak będzie, ale to raczej tak na chwilkę, bo nie przepadam, tym bardziej, że to już duży chłopak
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 690 dni temu Posty: 1440
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-04, 15:26
My mamy całą skrzynię rajtek, ale przyznam szczerze, ze ani razu jej nie załozyłam jeszcze. Zawsze śpiochy śpiochy śpiochy.
Dzisiaj przymierzałam rajtki i żal mi się zrobiło że ich nie używam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum