A co na to prawo? Handel żywym towarem jest nielegalny, nie wiem czy to takie łatwe do załatwienia będzie.
Moze za zarobione pieniądze wysterylizuje się, i więcej nie będzie miała takiego kłopotu - ironizuje oczywiście, no ale coś w tym jest.
Nie wiadomo w jjakich warunkach żyje ta kobieta. Moze jest regularnie gwałcona przez męża i nie ma żadnych środków do życia. To są bardzo trudne tematy.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-10, 15:26
Właśnie ostatnio jedna znajoma poruszyła ten temat. Jej zdaniem kobitka postąpiła dobrze, bo dziecko bedzie miało przynajmniej zapewnione utrzymanie, dobra szkołę, i wszystko czego bedzie potrzebowac, czego ona mu nie moze dać
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-10, 17:10
Oczywiscie , ale mozna to zalatwic legalnie- poprzez adopcje , masz wtedy pewnosc do kogo pojdzie i tak dalej , a maluchy takie bardzo szybko znajduja nowy domek, jest przeciez tyle biednych par , ktore nie moga miec swoich...
A takie handlowanie to dla mnie moralnie nie w porzadku i tyle.
[ Dodano: 2008-10-10, 16:11 ]
:) napisał/a:
Moze za zarobione pieniądze wysterylizuje się, i więcej nie będzie miała takiego kłopotu
ostro ale taka prawda
Pomyslcie ile kobiet wpadnie na wspanialy pomysl tak "zarabiac na zycie" ? specjalnie dla pieniedzy zachodzic w ciaze , dla mnie to paranoja i nigdy tego nie zaakceptuje i nie zrozumiem
Wyobrazcie sobie jak sie taka osoba by poczula gdyby jakos dowiedziala sie ze matka sprzedala je za marne2000 .
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-10, 21:00
Już wpadly na taki pomysł i jest nawet taka firma którą założyła pewna pani, gdzie zgłaszają sie chetne mamy, aby urodzić komuś dziecko.
Oczywiście , że jest to niemoralne, nieetyczne i nielegalne- handel dziećmi....
z drugiej strony, lepiej sprzedac dziecko komuś kto bedzie je kochał jak swoje, zapewni bezpieczny dom , odda swoje serce temu dziecku i zawsze bedzie jego rodzicem, niż zrobić coś strasznego- co czesto słyszymy w TV a przez usta mi nie moze przejść
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-11, 15:00
Izabela napisał/a:
z drugiej strony, lepiej sprzedac dziecko komuś kto bedzie je kochał jak swoje, zapewni bezpieczny dom , odda swoje serce temu dziecku i zawsze bedzie jego rodzicem, niż zrobić coś strasznego- co czesto słyszymy w TV a przez usta mi nie moze przejść
wiem ja tak samo uwazam , ale w zwiazku z tym nie bede tego popierac Tak jak mowilam jest adopcja i o tym powinno sie trabic, troche pozmieniac prawa adopcyjne, nie wiem moze jakias pomoc dla ludzi ktorzy na to sie zdecyduja. Zeby luidzie nie mysleli nawt o takich glupotach . Zawsze jest wiele chetnych osob na "niemowlaki" , na calym swiecie, wiec nie ma problemu ze beda gnicw domu dziecka,.
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-11, 23:58
Izabela napisał/a:
"Zawsze jest wiele chetnych osob na "niemowlaki" , na calym swiecie, wiec nie ma problemu ze beda gnicw domu dziecka,."
więc dlaczego domy dziecka są pełne, skoro tak jest?
Bo niestety ale do adopcji jest oddawanych duzo wiecej dzieci , juz starszych Im dziecko oddane starsze , tym mniejsza ma szanse na adopcje. Niemowlaki znajduja dom natychmiast , nawet nie trafiaja do domu dziecka najczesciej.
A jak sa to najczesciej sa chore i z tego powodu mniej ludzi chce je adoptowac . A jest tez mnostwo takich zdarzen ze kobieta rodzi , oddaje , ale praw sie nie zrzeka- to jest dopiero tragedia! Taki dzidzius juz do 18 roku zycia musi gnic w domu dziecka Sa i takie aparatki . Sama nie moge i innej nie dam
To jest straszne, w tą niedzielę nasz znajomy był na targu tu w Niemczech, a tam Rumunka bądź cyganka chciała sprzedać swoje około roczne dziecko. Na szczęście policja się tym zajęła. Nie wiem jak tak można
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum