REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: dziwne dolegliwości w ciąży
Autor Wiadomość
mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1327 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-03-02, 18:20   dziwne dolegliwości w ciąży

dziewczyny powiedzcie mi bo sie martwie schylilam sie dzisiaj zeby zdjac spodnie i przeszyl mnie taaki bol w okolicach krocza i w tym miejscu gdzie sie koncza uda, sie wystraszylam. maly o dziwo kopal mnie w dol brzucha chociaz zawsze dostawalam po zebrach, a ten bol nie przestawal, taki rwacy, z trudnoscia wstaje, chodze i ogolnie poruszam sie, musze powoli i bol sprawia mi kazdy krok, stanac na jednej nodze juz nie potrafie, martwie sie, moze wiecie co mi jest? cos mi strzelilo? zerwalo sie? i moja 'goska' mnie boli w srodku. alaa pomozcie :-/

Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2010-11-18, 22:32, w całości zmieniany 1 raz  

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1260 dni temu

Profil:
Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-03-02, 22:03   

Hmm ciężko co mi doradzic, ale wiem, że ja na Twoim miejscu to już bym u lekarza była. Może byłam przewrazliwiona w ciąży i może co niektórzy pukali się w głowę, że panikuję z byle czym, ale w nosie to miałam, najważniejsze była dla mnie moja Kruszynka. Może tak do tego podchodzę bo od 17 tc miałam zagrożoną ciążę, ale naprawdę lepiej chyba "dmuchac na zimne".

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1327 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-03-03, 07:06   

kurcze to mam do lekarza leciec? tylko wlasnie ja chcialam wpierw sie Was zapytac moze to nic groznego moze sie zdarza ale mnie to niepokoi. miala ktoras z Was takie cos? jestem w kropce.
troche mi przeszlo wczoraj jak sie zdrzemnelam na 2 godzinki mniejszy bol przy chodzeniu ale ogolnie boli i jak sie do lozka polozylam to jakos tak mnie naszlo i sie nasililo.. :-/ wzielam no-spe no nie wiem dzisiaj jest juz troche lepiej <bezradny>

:) 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-03-03, 09:56   

Mnie boli zwłaszcza w nocy krocze (jak przekładam sie z boku na bok) tak jakbym pół dnia spędzła na jeździe konnej. W moim przypadku to chyba więzadła i rozciągająca sie miednica. Al enei jest to taki ból okropny. Nie wiem co to moze być u ciebie.

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1389 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-03-03, 13:52   

Sluchaj idz do lekarza jesli czegos nie jestes pewne, mnie tez w pozniejszej ciazy bolalo krocze i okolice , ale na pewno nie byl to jakis straszny bol.

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1327 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-03-03, 14:02   

no mnie wlasnie boli tak jakbym przez caly dzien siedziala na koniu albo na czyms takim, tez tak myslalam ze to rozciagajace sie wiezadla i miednica bo to taki rwacy bol ale ze tak nagle mnie to naszlo i az tak bardzo ze z trudem chodze? :-|

iza197575 

Informacje:
Dołączyła 1390 dni temu

Profil:
Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-03-03, 14:38   

Nie zwlekaj z tym :-( tylko jedz do lekarza.Bo my nie pomozemy Ci w tej sprawie.Kazda z Nas miala pewnie takie bole w ciazy,ale nie az takie ze nie mozna bylo wytrzymac.Trzymam kciuki

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1260 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-03-03, 15:13   

mloda_mama u mnie ból jak rozciągały sie więzadła był wprawdzie dokuczliwy, bolała mnie nawet kość ogonowa, ale nie aż tak jak Ty to opisujesz. <bezradny> Niemożliwe żebyś nie mogła aż chodzić z powodu rozciągania więzadeł. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Idź Kobietko do lekarza, przynajmniej będziesz miała spokojne sumienie, że wszystko zrobiłaś co trzeba. My tu możemy doradzać, ale nawet lekarz z prawdziwego zdarzenia nie da pełnowartościowej diagnozy przez neta.

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1327 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-03-03, 19:01   

no mnie tez troche pobolewala kosc ogonowa i podbrzusze, dzisiaj juz prawie wcale ale momentami poboli mnie mocniej w kroczu, nie wiem, zobacze jutro, jak tez bedzie bolec to poczekam do 20-go wtedy mam wizyte u gina a jak nie przejdzie to pojde przelozyc sobie wizyte na wczesniejszy termin... lepiej dmuchac na zimne, prawda?

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1260 dni temu

Profil:
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-03-03, 19:17   

No prawda prawda tyle, że może trochę szybciej trzeba dmuchac na zimne? Nie wiem. Podziwiam Cie jednak za to, że w tak zaawansowanej już ciąży tak spokojnie podchodzisz do takich zdarzeń. Ja bym nie dała rady i byłabym już po wizycie u gina. No, ale każda z nas jest inna...

aga 

Informacje:
Dołączyła 1390 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-03-03, 19:27   

Mnie sie wydaje ze w 30 tyg. to normalne ze odczuwasz takie bole ja po 12 latach od ostatniej ciazy mialam okropne bole w kroczu i podbrzuszu ale to bylo normalne poprostu organizm przygotowuje sie do porodu lepiej skontrolowac ale napewno wszystko bedzie dobrze :-)

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1414 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-03-03, 21:01   

a ja powiem wam, że możliwe żeby tak bolało, że nie można chodzić, ja tak miałam, więzadłą miałam tak napięte... i jeszcze głowka uciskała spojenie łonowe. jak dłużej poleżałam to potem problem był żeby się obrócić czy podnieść, ból jak cholera no i pierwsze pare kroków to była masakra... :-/ no ale na wszelki wypadek byłam z tym u lekarza dla świętego spokoju

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1327 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-03-03, 23:18   

no ja pojde z tym do gina bo dodatkowo teraz wieczorem czulam sie tak zle... niepokoj jakis panika nie wiem slabo.... cos jest nie tak czuje to :roll:
dzieki za rady

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1414 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-03-04, 10:20   

idź idź bedziesz spokojniejsza :)

marta 

Informacje:
Dołączyła 966 dni temu

Profil:
Imię: marta
Im. dziecka: mariusz
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-10-16, 16:04   

Jestem w 16 tyg. i bardzo mnie kuje z prawej strony brzucha. Dziewczyny jak myślicie to tak ma być czy powinnam jak najszybciej sie udać do lekarza. :-?

Odpowiedz do tematu