Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1327 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-02, 18:20 dziwne dolegliwości w ciąży
dziewczyny powiedzcie mi bo sie martwie schylilam sie dzisiaj zeby zdjac spodnie i przeszyl mnie taaki bol w okolicach krocza i w tym miejscu gdzie sie koncza uda, sie wystraszylam. maly o dziwo kopal mnie w dol brzucha chociaz zawsze dostawalam po zebrach, a ten bol nie przestawal, taki rwacy, z trudnoscia wstaje, chodze i ogolnie poruszam sie, musze powoli i bol sprawia mi kazdy krok, stanac na jednej nodze juz nie potrafie, martwie sie, moze wiecie co mi jest? cos mi strzelilo? zerwalo sie? i moja 'goska' mnie boli w srodku. alaa pomozcie
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2010-11-18, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Dołączyła 1260 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-02, 22:03
Hmm ciężko co mi doradzic, ale wiem, że ja na Twoim miejscu to już bym u lekarza była. Może byłam przewrazliwiona w ciąży i może co niektórzy pukali się w głowę, że panikuję z byle czym, ale w nosie to miałam, najważniejsze była dla mnie moja Kruszynka. Może tak do tego podchodzę bo od 17 tc miałam zagrożoną ciążę, ale naprawdę lepiej chyba "dmuchac na zimne".
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 07:06
kurcze to mam do lekarza leciec? tylko wlasnie ja chcialam wpierw sie Was zapytac moze to nic groznego moze sie zdarza ale mnie to niepokoi. miala ktoras z Was takie cos? jestem w kropce.
troche mi przeszlo wczoraj jak sie zdrzemnelam na 2 godzinki mniejszy bol przy chodzeniu ale ogolnie boli i jak sie do lozka polozylam to jakos tak mnie naszlo i sie nasililo.. wzielam no-spe no nie wiem dzisiaj jest juz troche lepiej
Mnie boli zwłaszcza w nocy krocze (jak przekładam sie z boku na bok) tak jakbym pół dnia spędzła na jeździe konnej. W moim przypadku to chyba więzadła i rozciągająca sie miednica. Al enei jest to taki ból okropny. Nie wiem co to moze być u ciebie.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1389 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 13:52
Sluchaj idz do lekarza jesli czegos nie jestes pewne, mnie tez w pozniejszej ciazy bolalo krocze i okolice , ale na pewno nie byl to jakis straszny bol.
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 14:02
no mnie wlasnie boli tak jakbym przez caly dzien siedziala na koniu albo na czyms takim, tez tak myslalam ze to rozciagajace sie wiezadla i miednica bo to taki rwacy bol ale ze tak nagle mnie to naszlo i az tak bardzo ze z trudem chodze?
Informacje: Wiek: 36 Dołączyła 1390 dni temu Posty: 284 Skąd: łódz
Profil: Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 14:38
Nie zwlekaj z tym tylko jedz do lekarza.Bo my nie pomozemy Ci w tej sprawie.Kazda z Nas miala pewnie takie bole w ciazy,ale nie az takie ze nie mozna bylo wytrzymac.Trzymam kciuki
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 15:13
mloda_mama u mnie ból jak rozciągały sie więzadła był wprawdzie dokuczliwy, bolała mnie nawet kość ogonowa, ale nie aż tak jak Ty to opisujesz. Niemożliwe żebyś nie mogła aż chodzić z powodu rozciągania więzadeł. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Idź Kobietko do lekarza, przynajmniej będziesz miała spokojne sumienie, że wszystko zrobiłaś co trzeba. My tu możemy doradzać, ale nawet lekarz z prawdziwego zdarzenia nie da pełnowartościowej diagnozy przez neta.
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 19:01
no mnie tez troche pobolewala kosc ogonowa i podbrzusze, dzisiaj juz prawie wcale ale momentami poboli mnie mocniej w kroczu, nie wiem, zobacze jutro, jak tez bedzie bolec to poczekam do 20-go wtedy mam wizyte u gina a jak nie przejdzie to pojde przelozyc sobie wizyte na wczesniejszy termin... lepiej dmuchac na zimne, prawda?
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 19:17
No prawda prawda tyle, że może trochę szybciej trzeba dmuchac na zimne? Nie wiem. Podziwiam Cie jednak za to, że w tak zaawansowanej już ciąży tak spokojnie podchodzisz do takich zdarzeń. Ja bym nie dała rady i byłabym już po wizycie u gina. No, ale każda z nas jest inna...
Mnie sie wydaje ze w 30 tyg. to normalne ze odczuwasz takie bole ja po 12 latach od ostatniej ciazy mialam okropne bole w kroczu i podbrzuszu ale to bylo normalne poprostu organizm przygotowuje sie do porodu lepiej skontrolowac ale napewno wszystko bedzie dobrze
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 21:01
a ja powiem wam, że możliwe żeby tak bolało, że nie można chodzić, ja tak miałam, więzadłą miałam tak napięte... i jeszcze głowka uciskała spojenie łonowe. jak dłużej poleżałam to potem problem był żeby się obrócić czy podnieść, ból jak cholera no i pierwsze pare kroków to była masakra... no ale na wszelki wypadek byłam z tym u lekarza dla świętego spokoju
Nastrój:
Wysłany: 2009-03-03, 23:18
no ja pojde z tym do gina bo dodatkowo teraz wieczorem czulam sie tak zle... niepokoj jakis panika nie wiem slabo.... cos jest nie tak czuje to
dzieki za rady
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum