Czy w momencie zajścia w ciążę też słyszałyście ze wszystkich stron dziwne porady?
Ja tak. Koleżanki polecają mi ... ograniczenie kosmetyków jak również zmianę pasty do zębów. Ile w tym prawdy? jakich dziwnych sugestii nie powinnam brać pod uwagę?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-25, 17:32
Ciężko powiedzieć co olewać, bo nie wiadomo, co Ci kto poradzi
Kosmetyki dobrze zmienić na te mniej agresywne (np. farba z silnym utleniaczem) i ograniczyć te, które można wdychać (lakiery do włosów) czy o intensywnych zapachach - bo mogą wywołać nudności.
Pasta do zębów - w ciąży łatwiej krwawią dziąsła, więc można temu zapobiegać zmieniając pastę na taką do wrażliwych dziąseł, ziołową itp
Najważniejsze to zachować zdrowy rozsądek
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-03-25, 21:30
mi w czasie ciąży nikt niczego nie sugerował, oprócz lekarza oczywiście sama intuicyjnie wybierałam to, co dla nas dobre, a rezygnowałam z takich rzeczy, które budziły moje wątpliwości.
'dobre rady" zaczęły się po porodzie, ale i tak w bardzo niewielkiej ilości, więc nie zmęczyło mnie to
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-26, 16:39
Co do tych sugestii to rzeczywiście ludzie różne rzeczy gadają. Poczytaj trochę w gazetach dziecięcych, na necie i będziesz wiedziała na co zwracać uwagę- przede wszystkim trzeba zwracać uwagę na żywność
Wolę stosować profilaktykę Szukam po sieci informacji i znalazłam pastę Ajona, bez fluoru i na krwawienia dziąseł. To będzie dobry wybór? Z tego czytaliśmy Elmex i Sensodyne sugerowane są na krwawienia przede wszystkim.
_________________ W dniu, w którym nauczysz dziecko słowa ptak, przestaje ono na zawsze widzieć ptaka
Chyba najlepszym wyborem będzie zapytanie dentysty, tak by mieć pewne źródło. Zadzwonię koło południa i napiszę wam co mi powiedział. Jeśli macie jeszcze jakieś porady ciążowe to piszcie
_________________ W dniu, w którym nauczysz dziecko słowa ptak, przestaje ono na zawsze widzieć ptaka
No i tak... mój lekarz, z którym mam dosyć fajne "stosunki" powiedział, że zmianę pasty mogę sobie odpuścić... chyba że na prawdę myślę o wszystkim to mogę spróbować zmiany, na pewno nie zaszkodzi. Powiedział, że ma próbki Ajony w gabinecie.
Próbki Ajony oczywiście dostałam, więc ty również powinnaś je dostać, ale wracając do tematu to kolejna usłyszana ciekawostka - nie powinno się pic soków. Prawda? Gubię się w tym wszystkim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum