Będąc w ciąży farbowałyście włosy? Podobno nie powinno się robić blondu, ale ile w tym prawdy? Ostatni raz farbowałam sie w maju, od tego czasu jakoś mi się nie chciało, teraz mi włosy wypadają wiec nie chcę ich jeszcze bardziej obciążać, ale nie planuję się całkiem zaniedbać:P więc szampon już czeka na półce. Dodam, że farbuję się na różne odcienie brązów.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2008-09-30, 16:48
wydaje mi się, że farbowanie nie ma negatywnego wpływu na dzidzię. ja też regularnie się farbuję na czarno, ale, że jestem na zwolnieniu i będę już do końca ciąży, to teraz sobie odpuściłam. włosy przynajmniej odpoczną trochę. a ja i tak siedzę całymi dniami w domu, więc nie czuję takiej potrzeby.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-01, 18:31
ja też farbuje włoski no może trochę zadziej bo mi sie nie chce ale kolor sobie przyciemniłam i teraz mam prawie naturalny więc jest ok ale myslę ze jak urodze to troche poszaleje taka modna mamą będę
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1226 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-03, 22:54
hihi a ja nie farbuje wlosow tylko pltora roku temu zrobilam sobie pasemka i tyle. a ja wyznaje zasade naturalna mama = szczesliwa mama
zreszta jestem mloda, nie mam siwych wlosow to po co mam je farbowac? zeby sobie zepsuc? moj kochany uwielbia moje wlosy mowi ze jak jeszcze raz zetne albo zafarbuje to sie na mnie smiertelnie obrazi
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 864 dni temu Posty: 42 Skąd: okolice nysy
Profil: Imię: marta
Im. dziecka: mariusz
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-28, 17:22
Dziewczyny kto powiedział że nie można się farbowac. Pracuje jako fryzjerka i na prawde nie grozi nic dzidziusiowi. Dużo moich klijetek będąc w ciąży farbuje sie i dzidziusie rodzą sie zdrowe i śliczne. Ja jetem w 13 tyg. i ciągle sie farbuje! pozdrawiam
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 818 dni temu Posty: 2269
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-31, 13:28
Również farbuję, miałam taki brąz ciemny swój, ale od liceum malowałam na czarno i kochałam go. Teraz mi się odmieniło i chcę czerwony albo pomarańczowy z rudawym ścięłam włosy i odrośnięte włosy mam rubinowe (w słońcu super kolorek) a koncówki jeszcze czarne.
Duzo kłopotu z tym nie mam, sama sobie farbuję i wcale nie uważam sie za nienaturalną a też jestem szczęśliwa. Po porodzie moze i dekoloryzacja będzie na ten rudawy sie skusze
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 708 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-31, 15:46
Ja sobię od czasu do czasu rozjaśniam, albo balejaż robię, kiedyś miała na taki rudawy pofarbowany ( mój kolor to jasny brąz) i wszyscy byłi pozytywnie zaskoczeni moją przemiana, no cóż, może się skuszę, ale jak coś to dopiero potem, teraz nie chce ryzykować.
A tak na marginesie: czuję, jak mój Skarb ma czkawkę. Cudne uczucie. ^^
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Kobitki, mam pytanko, czy farbowałyście lub farbujecie włosy w ciąży?
Zdania są bardzo podzielone.
Byłam ostatnio u fryzjera i pomalowałam włosy. A co Wy o tym myślicie?
ja farbowałam, ale w domu, szamponem takim do 28 myć. Są kobiety regularnie chodzące do fryzjera na farbę, ale podobno z blondem warto sie wstrzymać w 1 trym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum