Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 424 dni temu Posty: 744 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 10:27
Mi raczej chodzi o zablokowanie tego działu pod kątem pisania w nim przez gości postów. Od początku całe forum było "otwarte" na czytających i nikomu to nie przeszkadzało, więc nie widzę większego sensu by to zmieniac. Szczególnie, że w ten sposób nowe osoby zobaczą "jakie fajne jesteśmy" i może zechcą do nas dołączyc Nie chciałabym tylko żeby każda niezarejestrowana osoba mogła tam pisac i wyskakiwac z dziwnymi opiniami ni z gruchy, ni z pietruchy i właśnie pisanie przez gości w pogaduchach mi nie pasuje
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 602 dni temu Posty: 1128
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 10:30
tigraa84, Ale chyba większości osób wypowiadających się tu chodzi o to by uniknąć pisania głupich komentarzy przez gości, a nie o zablokowanie czytania pogaduch.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 249 dni temu Posty: 450 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 10:41
Myślę, że ważne są obydwie te rzeczy:
po A) usuwanie głupich wpisów (spamy, reklamy, chamskie komentarze)
po B) ogólna blokada dostępu do pogaduszek, które rzeczywiście są najbardziej osobiste
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 602 dni temu Posty: 1128
Profil: Imię: Kornelia
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 11:10
piccolina, Tylko że wiele osób najpierw o nas czytało szczególnie na pogaduszkach, a jak zobaczyli, że nie oceniamy, nie osądzamy tylko najnormalniej w świecie rozmawiamy i pytamy to się zdecydowało zarejestrować.
Więc myślę, że tigraa84, ma troszkę racji. Do tej pory nikt nie narzekał.
Tylko faktycznie nie są nam potrzebne głupie komentarze i wypowiedzi do postów wyrwane z kontekstu, bo się ludzie zniechęcą i nie będą pisać o sobie.
tigraa84, Można to było tak zinterpretować, więc sprostowałam.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 976 dni temu Posty: 1872 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 20:48
w sumie to ja miałam na myśli to, żeby pogaduchy zamknąć jako ogólnodostępne dla czytających. różne osoby podczytują forum, a skoro tam piszemy o sobie najwięcej, to fajnie by było wiedzieć, że nikt niepożądany tego nie czyta.
Informacje: Wiek: 27 Dołączył 1061 dni temu Posty: 68
Profil: Imię: Piotrek
Wysłany: 2010-02-26, 10:16
No ale prosze Was.. co to za blokada ? Gosc nie przeczyta, zarejestruje sie i doslownie 10 sekund pozniej juz czyta. Wiec gdzie tutaj ta Wasza prywatnosc pogaduszek ? Zawsze byly otwarte i zawsze beda, podobny temat juz walkowalismy na babskiswiat.net.
Zamkne je aby goscie nie mogli tam pisac, czytac dalej moze kazdy, bo takie jest zalozenie forum.
Nie jest to kolko wzajemnej adoracji tylko miejsce gdzie kazdy moze cos napisac, cos sie dowiedziec.
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 210 dni temu Posty: 1725 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 14:55
Mam prośbę, żeby tak samo potraktować temat staraniowy, jako delikatny.
Gość, który poświęca czas na zarejestrowanie się zazwyczaj pisze coś więcej - no i łatwiej go zablokować.
I ekhemm, ale...
Cytat:
podobny temat juz walkowalismy na babskiswiat.net
nie każda z zarejestrowanych tu osób udziela się na BS, więc argument, że coś juz było tam wałkowane... chyba, że jestem wyjątkiem?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Wysłany: 2010-02-26, 18:15
Tri napisał/a:
nie każda z zarejestrowanych tu osób udziela się na BS, więc argument, że coś juz było tam wałkowane... chyba, że jestem wyjątkiem?
Ale co to zmienia ? Bylo walkowane tam i takie same zasady sa tutaj, od samego poczatku. Jezeli tam nie mialo to sensu z roznych wzgledow, tym bardziej na 10x mniejszym forum nie ma.
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 210 dni temu Posty: 1725 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 19:01
To zmienia, że nie mam pojęcia, jakie argumenty padały tam i jakie padły wnioski - i nie będę się tam logować tylko po to, żeby się dowiedzieć co admin miał na myśli.
10x mniejsze forum jest bardziej przytulne i bardziej swojskie - i moim zdaniem nie ma co go na siłę pompować gośćmi, bo spam może to tylko zepsuć spokojną atmosferę, która mnie tu przyciągnęła.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Wysłany: 2010-02-26, 19:17
Nikt nie zmusza Cie do logowania sie tam, ja jedynie stwierdzam ze temat byl juz podjety na duzo wiekszym forum i padly pewne wnioski, po ktorych jest jak jest.
Drugie zdanie nie wiem nawet jak skomentowac. Powtorze, to nie jest kolko wzajemnej adoracji i kazdy krok, ktory moze sprawic ze bedzie tutaj wiecej ludzi zostanie przeze mnie podjety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum