REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Zamknięty przez: madzia
2011-04-17, 18:48
Tytuł: Forum dla gosci
Autor Wiadomość
Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-02-26, 21:01   

spokojnie. dwa słowa wyjaśnienia.
to, o czym wczoraj napisałam (o blokowaniu pogaduch dla czytających) było pokierowane chwilowym poczuciem, że tak będzie lepiej. dzisiaj mi już takie myślenie przeszło. rzeczywiście na babskim o tym rozmawiałyśmy, też padały pomysły o blokowaniu niektórych działów dla gości i nic z tego nie przeszło, bo forum, żeby zachęcało innych do logowania się, musi byc ogólnodostępne. każda z nas na pewno zanim się zalogowała i zaczęła pisać, najpierw podczytywała to i owo i dopiero potem zadecydowała, że jest tu fajnie i warto się zatrzymać. tak więc Tri, to były główne argumenty na NIE, jeśli chodzi o blokowanie tematów.

Tri napisał/a:
moim zdaniem nie ma co go na siłę pompować gośćmi, bo spam może to tylko zepsuć spokojną atmosferę, która mnie tu przyciągnęła.

myślę, że nikt nie chce pompować bejbi gośćmi na siłę. wiadomo, że fajnie by było, gdyby forum się rozrosło. a czy pomysł z pisaniem dla gości będzie dobry czy zły, to oceniamy za jakiś czas. dajmy temu szansę. na pewno będzie trochę spamu, reklam (ale od tego jesteśmy tu z madzią i calineczką, żeby tego przypilnować), ale może dzięki temu pomysłowi zacznie wzrastać liczba logujących się i piszących użytkowniczek. a jest to coś, na czym nam zależy.

dobrym pomysłem jest na pewno zablokowanie możliwości pisania dla gościa w pogaduchach.
jak będzie - zobaczymy za jakiś czas, ale próbować trzeba.
mam nadzieję Tri, że wyjaśniłam trochę więcej.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 768 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-02-26, 21:25   

Widać ja jestem jednak jakimś wyjątkiem, bo najpierw się zalogowałam, a dopiero potem czytałam posty ;>
Zrównanie wymogu logowania do pełnego udziału w forum z "kółkiem wzajemnej adoracji" to moim zdaniem przesada, po sobie wiem, jak jest tu gościnnie i serdecznie - to samo po pierwszym gościu ;)

Takie rozwiązanie z pewnością zwiększy ruch w dziale ciążowym, w antykoncepcji itp, ale w regularnych pogaduchach czy wsparcia staraniowym raczej takich jednorazowych gości po prostu nie widzę, więc w tych działach pewnie tylko spam sie będzie trafiał.

Nie jestem przeciwna udostępnianiu forum dla gości - wręcz przeciwnie - a jedynie jestem sceptyczna wobec pomysłu, by mieli dostęp wszędzie.

Czy goście będą się jakoś rozróżniać między sobą? Będą sobie wybierać tymczasowy nick czy wszyscy będą "nieznajoma"?

Madzia81 - dzięki za wyjaśnienia ;)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-26, 12:52   

Ostatnio jakas roztrzepana Pani- Gosc, zarzucila takim spamem na forum, chcac rozreklamowac jakis serwis, ze wrzucila kilknacie postow tej samej tresci, w tematach zupelnie nie zwiazanych w jej linkiem. Sila reklamy ;-) No i sa jeszcze posty, a raczej tematy, w roznych jezykach swiata :P praktycznie kazdego dnia jest cos do usuniecia. No ale nie jest jeszcze tak zle, zebym musiala apelowac o koniecznosc rejestracji w celu napisania wiadomosci ;-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-26, 20:54   

madzia napisał/a:
w roznych jezykach swiata :P

oj tak, takie kilka razy usuwałam.
myślę, że jeszcze możemy poczekać z zamknięciem pisania dla gości, ale chyba i tak zmierzamy w tym kierunku.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-11-02, 09:58   

Popieram sterta tego codziennie rano.
A jak ktoś chcę czegoś konkretnego się dowiedzieć to i tak się rejestruje.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-11-29, 08:42   

Forum dla gosci jest juz zamkniete. Aby cos napisac, trzeba byc zarejestrowanym uzytkownikiem bejbi :D Powodem byl zbyt duzy spam, ktory zasmiecal forum.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi