Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2010-02-26, 21:01
spokojnie. dwa słowa wyjaśnienia.
to, o czym wczoraj napisałam (o blokowaniu pogaduch dla czytających) było pokierowane chwilowym poczuciem, że tak będzie lepiej. dzisiaj mi już takie myślenie przeszło. rzeczywiście na babskim o tym rozmawiałyśmy, też padały pomysły o blokowaniu niektórych działów dla gości i nic z tego nie przeszło, bo forum, żeby zachęcało innych do logowania się, musi byc ogólnodostępne. każda z nas na pewno zanim się zalogowała i zaczęła pisać, najpierw podczytywała to i owo i dopiero potem zadecydowała, że jest tu fajnie i warto się zatrzymać. tak więc Tri, to były główne argumenty na NIE, jeśli chodzi o blokowanie tematów.
Tri napisał/a:
moim zdaniem nie ma co go na siłę pompować gośćmi, bo spam może to tylko zepsuć spokojną atmosferę, która mnie tu przyciągnęła.
myślę, że nikt nie chce pompować bejbi gośćmi na siłę. wiadomo, że fajnie by było, gdyby forum się rozrosło. a czy pomysł z pisaniem dla gości będzie dobry czy zły, to oceniamy za jakiś czas. dajmy temu szansę. na pewno będzie trochę spamu, reklam (ale od tego jesteśmy tu z madzią i calineczką, żeby tego przypilnować), ale może dzięki temu pomysłowi zacznie wzrastać liczba logujących się i piszących użytkowniczek. a jest to coś, na czym nam zależy.
dobrym pomysłem jest na pewno zablokowanie możliwości pisania dla gościa w pogaduchach.
jak będzie - zobaczymy za jakiś czas, ale próbować trzeba.
mam nadzieję Tri, że wyjaśniłam trochę więcej.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 21:25
Widać ja jestem jednak jakimś wyjątkiem, bo najpierw się zalogowałam, a dopiero potem czytałam posty
Zrównanie wymogu logowania do pełnego udziału w forum z "kółkiem wzajemnej adoracji" to moim zdaniem przesada, po sobie wiem, jak jest tu gościnnie i serdecznie - to samo po pierwszym gościu
Takie rozwiązanie z pewnością zwiększy ruch w dziale ciążowym, w antykoncepcji itp, ale w regularnych pogaduchach czy wsparcia staraniowym raczej takich jednorazowych gości po prostu nie widzę, więc w tych działach pewnie tylko spam sie będzie trafiał.
Nie jestem przeciwna udostępnianiu forum dla gości - wręcz przeciwnie - a jedynie jestem sceptyczna wobec pomysłu, by mieli dostęp wszędzie.
Czy goście będą się jakoś rozróżniać między sobą? Będą sobie wybierać tymczasowy nick czy wszyscy będą "nieznajoma"?
Madzia81 - dzięki za wyjaśnienia
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Ostatnio jakas roztrzepana Pani- Gosc, zarzucila takim spamem na forum, chcac rozreklamowac jakis serwis, ze wrzucila kilknacie postow tej samej tresci, w tematach zupelnie nie zwiazanych w jej linkiem. Sila reklamy No i sa jeszcze posty, a raczej tematy, w roznych jezykach swiata praktycznie kazdego dnia jest cos do usuniecia. No ale nie jest jeszcze tak zle, zebym musiala apelowac o koniecznosc rejestracji w celu napisania wiadomosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum