Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 873 dni temu Posty: 1917 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-02, 20:22
przepraszam że post pod postem ale nie mogę już zmienić mam pytanko do Malami i calineczki - zadowolone jesteście z Hektora? dzieciaczki nadal sie w nim mieszczą?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 838 dni temu Posty: 2578 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-03, 08:05
ewelcia1987, jest spory i mała ma w nim miejsce, miesci sie bez problemu, teraz nawet w tych wszystkich ubiorach. My wkładkę wyjęliśmy ok. 10mcy a ponad 10kg , do tej pory jeździła z wkładką dla niemowlakow, bo ginęła w tym foteliku
Ma jedną wadę, doprowadza mnie to do szału. Zapięcie. Żeby zapiąć, trzeba dwie zapinki najpierw ze sobą połączyć, a dopiero potem włożyć w tą klamrę, lepsze byłoby zapięcie, że każda zapinka oddzielnie w klamrę tak jak jest w wózkach.
Jako, że on do 18kg, myślę, ze ten pójdzie na wiosnę do rodziców, a kupię coś takiego jak ma kashira do 36kg.
Cytat:
Polskie foteliki samochodowe Berber Hektor to produkty spełniające najwyższe normy obowiązujące w Unii Europejskiej. Jako, że firma Berber nie jest sprzedawana na terenie Niemiec to nie ma możliwości przeprowadzenia testów zderzeniowych ADAC, pomimo tego foteliki samochodowe 0-18 kg Berber Hektor oraz foteliki samochodow 9-36 kg Berber Infinity spełniją najbardziej rygorystyczną normę ECE R44/04 (oczywiście foteliki samochodowe Britax First Class Plus też ją spełniają) oraz posiadają certyfikat niemieckiego instytutu TUV.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 873 dni temu Posty: 1917 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-03, 09:25
dzięki za odpowiedzi cały czas szukam, czytam i myślę ten który kashira wkleiła też ma fajne wersje 0-18 ale nie wiem jak z testami wszystkie macie testowane foteliki?
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1591 dni temu Posty: 2962 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-03, 10:53
ewelcia1987, ja się przyznam że kupując fotelik 6 lat temu nawet nie pomyślałam o tym . Potem dopiero w telewizji zaczęli trąbić o testach . Teraz wiedząc że są bardzo ważne już bym zwróciła na nie uwagę .
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1495 dni temu Posty: 3058 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-09, 18:00
No i przyszedł do nas fotelik nania i-max sp.
Tylko sama już nie wiem co mam myśleć, były na allegro pod tą nazwą foteliki z regulacją oparcia, ale na zagłówku pisało SafeBaby, a ten co zamówiłam nie ma regulacji oparcia, ale pisze na zagłówku nania. Chyba oryginalny kupiłam nie?
I choć są z wami, do was nie należą.
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-09, 20:43
aniafull no właśnie z tą oryginalnością to jest na rzeczy. Przecież jak kupiłam podróbę, to nie ona wypadła w testach dobrze i kwestia bezpieczeństwa jest raczej niepewna.
Nie powiem nasz caretero został w stanie nienaruszonym po wypadku i żadnych testów nigdy nie przechodził, ale wiem, że jego konstrukcja mogła zostać naruszona i dlatego najszybciej jak to możliwe kupowałam nowy fotelik.
Wcześniej nie patrzyłam na to czy fotelik brał udział w testach czy nie, a teraz po dwóch wypadkach wolę być przezorna.
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-09, 21:10
Ja też
Niestety nie ma tak pięknie.
One mają certyfikaty zgodności z normami bezpieczeństwa, ale nie wszystkie są testowane. Wyżej Madzia podała link do testów. Nania jest chyba najtańsza w przedziale 9-36kg
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1636 dni temu Posty: 4536
Profil:
Wysłany: 2012-02-09, 22:18
LeeLoo, i jak ta Nania pod względem miękkości? ja też zamówiłam, żeby dziadek miał u siebie w aucie, tylko Nania racer sp, dzisiaj przyszedł i mówi, że twardy. jutro go zobaczę to sama ocenię.
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-10, 10:33
Madzia też mi się wydaje, że jest dość sztywny, ale małemu się podoba.
W tamten nie dał się wpinać po wypadku, a ten póki stoi w domu, to sam w nim zasiada i siedzi dumnie jak na tronie.
W porównaniu do poprzedniego wydaje mi się bardziej masywny, no ale ma ten system SP i zagłówek, więc pewnie dlatego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum