REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: fotelik samochodowy
Autor Wiadomość
:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-08, 12:40   

tri dobra rada, dzięki :)

atest atestem, ale ja jednak porozglądams ie znieco droższymi. Tu i o rodzaj materiału chodzi, zeby np dziecko się nie pociło. Póki co jeździ w starym.Okaze się co kupimy za kilka miesiecy.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-01-08, 12:51   

Madzia - ale ma atest = homologację, czy atest = pozytywną opinie z testów zderzeniowych?
Bo homologacje teraz ma każdy dopuszczony do oficjalnej sprzedaży, te z cofnięta muszą być zniszczone.

mamunia Szymunia - cena to nie wszystko, ale jak macie czas szukajcie i dobierajcie, w końcu to i tak kupa kasy.

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-08, 13:41   

Tri napisał/a:
.

mamunia Szymunia - cena to nie wszystko, ale jak macie czas szukajcie i dobierajcie, w końcu to i tak kupa kasy.

jasne ze nie, ale tanie mięso psy jedzą - z takiego załozenia wychodzę :) do fotelika za 150 zł nie miałabym zaufania, zwłaszcza ze chodzi o zdrowie i zycie mojego dziecka. Jasneze takiego za 3-4 tysnie kupię, baa nawet za 1000, aleposzukam czegoś solidniejszego.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-01-08, 13:56   

:) napisał/a:
tanie mięso psy jedzą

Nie znasz się, mortadela jest pyszna :P

;)
A wracając do tematu - mieliśmy do wyboru na koniec 2 foteliki, sprzedawca sie produkuje z tym droższym, zachwala, to, owo, tamto, siamto... "prosze, sprawdzicie państwo jak wygląda w aucie!" - i klapa, nie pasował :>

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-08, 14:58   

takie coś ma ten, który kupiliśmy
Cytat:
Certyfikat bezpieczeństwa ECE R44.03 UNIVERSAL

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-01-08, 17:56   

Czyli homologację. A część fotelików ma jeszcze pozytywną ocenę z testów zderzeniowych, którejś z tych organizacji:

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1313 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-01-09, 13:50   

Cytat:
ale tanie mięso psy jedzą - z takiego załozenia wychodzę
trochę głupawe założenie... bez obrazy, zwłaszcza w odniesieniu do zakupów dla dzieci!!! To że coś jest drogie nie znaczy że dobre...

Tak jak piszą dziewczyny trzeba sprawdzać pod kątem bezpieczeństwa, wygody i funkcjonalności a nie ceny!!!

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-09, 17:04   

motylek napisał/a:
Cytat:
ale tanie mięso psy jedzą - z takiego załozenia wychodzę
trochę głupawe założenie... bez obrazy, zwłaszcza w odniesieniu do zakupów dla dzieci!!! To że coś jest drogie nie znaczy że dobre...

Tak jak piszą dziewczyny trzeba sprawdzać pod kątem bezpieczeństwa, wygody i funkcjonalności a nie ceny!!!

wg mnie nie głupie jesli chodzi o bezpieczeństwo, nie piszę o ubrankach, czy zabawkach, ale o foteliku który w razie W ma uratowac mojemu dziecku zycie lub zdrowie. Jesli fotelik kosztuje malo, to nie wierzę w to, ze zostal zrobiony z wysokich jakosciowo części.
Nie planuję kupowac fotelika tylko pod kątem ceny :)

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1126 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-11, 10:52   

:) napisał/a:
Jesli fotelik kosztuje malo, to nie wierzę w to, ze zostal zrobiony z wysokich jakosciowo części.
moze byc tak ze cena fotelika to koszty materiału i zarobek producenta i sprzedawcy , a drogi fotelik to duza czesc ceny to tylko placenie za marke . Wiele fabryk róznych rzeczy <zpozywczych przemysłowych> produkuje takie same produkty tylko etykietki ma inne.
jasne ze fotelik za kilkadziesiat złotych ze styropianu i z cienkim materiałem to nie jest wygodna rzecz dla dziecka , ale mysle ze nie trzeba wydawac tysiaca na fotelik aby było bezpieczne , bo takim tokiem myslenia to za wózek trzeba by dac kilka tysiecy i za łozeczko tez około tysiaca <bezradny> a nie ma jednka potrzeby wdawania takiej kasy.

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-11, 12:38   

jednak cena łożeczka w moim odczuciu to nie to samo co cena fotelika. Wózka nIE kupowałam wcale, pozyczyliśmy używany, więc twierdzenie, ze w kupnie fotelika kieruję się cena nie jest zgodna z prawdą. I nie mam zamiaru dac za fotelik 1000 zł, ale takiego za 150 tez nie kupię. I uparcie będe powtarzała, ze nie wierzę w to, ze taki tani moze być dobrej jakosci. butów nie kupuję za 50 zł, bo pochodze sezon albo i nie, i mi padną.
Pracuję w handlu, wiem co oznacza niska cena produktu. Jesli komus nie przeszkadza, ze fotelik jest tani (co moim zdaniem jest jednoznaczne z dosć niską jego jakością) to ok. Nie kazdego stać na droższe, i lepszy taki niż zaden. Ja jednak wole zrezygnować z kupna kilku zabawek, ciuszków dla dziecka czy siebie i dołożyć do fotelika, któremu zaufam.

p.s mortadeli nie lubię :D

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-01-11, 21:20   

Cena fotelika z dobrą oceną z testów zderzeniowych zaczyna się od 370-400 zł, za 1000 pewnie też są, i z, i bez testów.
Nie jest to wydatek na rok, a najczęściej na trzy, więc warto rozważyć wszystkie opcje zanim się zdecyduje.... a na koniec się pewnie okaże, że w danym aucie się nie da tego typu zamontować :>
U nas fotelik był prezentem na roczek, początkowo mieliśmy się zrzucać całą rodzinką - byle kupić coś porządnego, trwałego i bezpiecznego.

Porównywanie standardów dotyczących fotelika i łóżeczka mija sie z celem - łóżeczkiem nie jeździsz kilkadziesiąt km/h, narażona na różne warunki na drodze i różne umiejetności innych kierowców.

mamunia szymunia - a pierniczki "misiowe dupki" z Tesco? :>

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-01-11, 21:22   

Dzis przyszedl nasz nowy fotelik i jesli chodzi o wyglad to jestem w pelni zadowolona.Co do komfortu to Dawidek na domowej probie wygladal na zadowolonego,teraz pozostaje nam zamocowac go w aucie i zobaczyc co wowczas Dawidek powie ;-)

sh10.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 117,98 KB

858413345.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 120,51 KB

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1490 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-01-11, 21:29   

angik1683, bardzo ładny fotelik :-D Teraz tylko zabieraj na wycieczki Dawidka i powiedz czy zadowolony z nowego fotelika :-D

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1315 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-01-11, 21:38   

Aneta napisał/a:
Teraz tylko zabieraj na wycieczki Dawidka i powiedz czy zadowolony z nowego fotelika
Zeby jeszcze pogoda na te wycieczki pozwalala ;-)
Ale mam nadzieje,ze bedzie mu wygodnie bo za jakis czas czeka go kilkunastogodzinna podroz do Angli w tym foteliku i jak sie w tej podrozy fotelik sprawdzi to zda test ;-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-01-11, 22:12   

fajnie wygląda :)
oby był wygodny dla Małego.

Odpowiedz do tematu