Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-21, 19:17
Po roku użytkowania nadeszła chwila totalnego czyszczenia fotelika Jestem mile zaskoczona naszym - łatwo się zdejmuje, wyprałam bez problemu w pralce, szybko wysechł i wygląda jak nowy Zakłada się też bezproblemowo.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 735 dni temu Posty: 2449 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-21, 20:23
ja mam jeszcze czas na tego typu zakupy, ale taj już sobie powoli zaczynam patrzeć
weszły teraz foteliki maxi-cosi z bazą, która zostaje w aucie, a fotelik tylko wpinamy w bazę, widziałyście może?
sama baza kosztuje 500zł, a fotelik drugie, ale jeżeli faktycznie się sprawdza, to chyba warto, bo wpiać i wypinać fotelik pasami (mówię o tym dla niemowoląt) za kazdym razem, to można się upocic okrutnie...
jak któras z Was ma jakieś info na ten temat to ja poprosze
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-21, 21:19
Widziałam, ale do mnie nie przemawia - mimo gwiazdek w testach międzynarodowych.
Baza trzyma się na isofixie, ale już między bazą a fotelikiem jest plastik - więc czym ma to byc mocniejsze od pasów? No i fotelik dla starszego dziecka u nas by wystawał pod sufit
Wpinanie fotelika pasami nie jest takie męczące, o ile połazicie i kupicie fotelik pasujący do waszego auta - ot ciutke dłuższe jak zwykłe zapinanie pasów.
Foteliku niby sie niewiele różnią, ale czasem te kilka stopni kata nachylenia oparcia czy o 2 cm przesunięte zaczepy już nie pasuje do danego samochodu. Najlepiej pojechać autem i popróbować,w większości sklepów nie ma z tym problemu.
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-14, 06:15
Nie wiem, czy oglądałyście materiał o bezpieczeństwie fotelików w programie TVN Uwaga - jeśli tak, dobrze doczytać komentarz ze strony ekspertów, którzy sie tam wypowiadali (przy szukaniu w google wyskakuje jako 4-5 link, zaraz po odnośnikach do programu).
Warto - choć momentami zdjęcia z testów są dość brutalne. No i poza fotelikami, które mimo dobrej firmy wypadają masakrycznie, trzeba pamiętać, że masa polskich fotelików w ogóle nie poddawana jest takim testom
To fakt. Ja jednak też jestem za tym,żeby nie kupować tanich fotelików , bo to odzwierciedla ich jakość. Sama mam Maxi Cosy może nie był on najdroższy ale do najtańszych też nie należał. wydaje mi się,że fajny jest też ten fotelik King Plus Bella Romer( na reklama jest 15% promocja na foteliki tej firmy)
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-09-02, 09:26, w całości zmieniany 1 raz
Będzie dość skomplikowane, bo zamierzamy ten pierwszy kupić uzywany na allegro, ale coś wykombinuję.Może przy okazji innych zakupów zrobimy małą przymiarkę.
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-20, 19:23
Nie masz sklepu, w którym mogłabyś przymierzyć? Nikt nie każe od razu kupować
Z używanymi też warto ostrożnie, z zaufanego źródła, żeby nie trafić na powypadkowy - u nas nie ma w zwyczaju obcinania pasów w skraksowanych fotelikach, a ktoś sie może nie przyznać.
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-17, 13:05
Zmieści
Pasy są regulowane, a w śpiworkach są często dziurki na przełożenie dolnego zapięcia. Jeśli nie będziecie daleko iść, a czeka was dłuższa droga, to lepsza opcją jest lżejsze ubranie dziecka i przykrycie kocykiem już na zapiętych pasach - wtedy w aucie zdejmiesz i sie nie zgrzeje
Wysłany: 2010-11-19, 15:55 Jaki kupić solidny, bezpieczny fotelik dla pociechy?
Niedawno kupiłam sobie auto i teraz jestem w trakcie załatwiania wszystkich formalności (wyboru ubezpieczenia itd). Zastanawiam się też nad tym jaki fotelik samochodowy kupić dla swojego maleństwa. Od kolegi wiem, że Recaro produkuje właśnie takie solidne, dobrze zabezpieczone i wygodne foteliki. Jakie macie zdanie o tej firmie? I jakie jeszcze polecacie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum