Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1635 dni temu Posty: 2221
Profil: Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-05-17, 09:14
malami napisał/a:
skąd wiedziałaś?
bo mamy taki sam dopiero jak kupiliśmy w niedzielę kiedy pytałam jak wozicie małą i przyjrzałam się Waszemu dokładnie to az się
My mamy kolor pomarańczowo szary
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1280 dni temu Posty: 1845 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-07-25, 22:34
No i w koncu zdecydowalismy sie na fotelik, poczatkowo chcielismy kupic taki od 9kg do 36kg i wybralismy Cybex Pallas, taki jak Madzia81 wklejala chyba 2 strony temu, ale jak wsadzilismy malego do niego to on w nim ginal, wiec jednak zdecydowalismy sie na taki od 9kg do 18kg, bedzie trzeba kupic w sumie 2 foteliki, ale co tam . Wybralismy Romer King Plus, wklejam zdjecie. Mam nadzieje, ze bedzie pasowal do naszego auta, bo jeszcze nie przymierzalismy, ale w tym tygodniu maz pojedzie do sklepu i przymierzy, potem zamowimy przez internet, chcemy zdazyc przed wyjazdem na wakacje.
Fotelik ma:
Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa z regulacją jednym pociągnięciem
System napinania pasów dla maksymalnego bezpieczeństwa
Obszar siedziska przechyla się do przodu – w celu ułatwienia instalacji
Ochrona w razie uderzenia bocznego z głębokimi, miękko wyściełanymi ścianami bocznymi
Specjalne wkładki naramienne
Cztery stopnie odchylenia – fotelik reguluje się nie niepokojąc niepotrzebnie dziecka
Regulowany zagłówek i pasy – łatwa jednoręczna regulacja z przodu
System ustalający pasy ułatwia zdjęcie i posadzenie dziecka w foteliku
Szybko zdejmowane obicie, bez zbędnego wysuwania i wsuwania pasów
Miękkie i dające się łatwo wyprać obicie
Kanały wentylacyjne z tyłu wspomagające cyrkulację powietrza
Instalacja trzypunktowego pasa bezpieczeństwa
Zrodlo: e-foteliki.pl
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie, jesli ktos ma taki fotelik.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 633 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-26, 08:20
Kita, Fotelik jest prześliczny ja w sumie mam inny fotelik jakby nosidełko i jak na razie super się sprawdza Raczej o takim rodzaju fotelika nie słyszałam
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1280 dni temu Posty: 1845 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-07-28, 21:26
calineczka, Znalazlam w promocji za 773 zl, chcialam tanszy, bo potem bedzie trzeba kupic nastepny fotelik, ale ten mi sie bardzo spodobal i juz chyba zdania nie zmienie
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 690 dni temu Posty: 1440
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-29, 22:19
Kita, bardzo ładny!
A jak to jest wagowo?
Bo taki fotelik jak ma Kita to dziecko musi już siedzieć, prawda?
Moja wiki ma takie długie nogi, ze za moment mi wyjdzie z tego fotelika-kołyski.No i waży już 7 kg. A fotelik jest do 11 kg. Ale to chyba bardziej o wzrost chodzi?
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-30, 07:28
Nie o wzrost, a już zupełnie nie o nóżki.
Zmieniasz dopiero, jeśli głowa wystaje powyżej linii oczu. Nogi mogą sobie dyndać ile chcą, one są mało narażone w razie wypadku.
Na fotelik siedzący dziecko musi mieć mocne mięśnie szyi i karku, przyjmuje się, że zwykle ma wtedy około roku i przymierza się do chodzenia.
Poza tym nie bój się, dzieci rosną tak intensywnie na początku, potem zwalniają
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 714 dni temu Posty: 2109 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-05, 14:03
kurde poczytałam Was i nadal nie wiem jaki fotelik dla juniora 9-18kg czy do 36kg pustka w głowie ma być bezpieczny i wygodny cena do 800zł...macie jakieś propozycje?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1636 dni temu Posty: 4536
Profil:
Wysłany: 2012-01-08, 15:34
Aniusia napisał/a:
recaro dobry jest?
my go mamy. na pewno jest wygodny, czy dobry - obym się nigdy nie przekonała, ale firma przodująca jeśli chodzi o produkcję foteli samochodowych i fotelików dla dzieci. jestem bardzo zadowolona z zakupu. cena coś ok. 800 zł właśnie. no i mamy 9-36.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 638 dni temu Posty: 2713 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-13, 17:34
No my wlasnie tez planujemy zmienic fotelik bo Franek ze swojego juz wyrasta. Tyle ze na wszystkich fotelikach tych wiekszych pisza ze od 12msc
Ja mysle zeby kupic od 9-25kg a maz mysli zeby kupic 9-36 i juz sama nie wiem co lepsze
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1495 dni temu Posty: 3058 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2012-01-13, 17:43
My mamy 9-36kg caretero. Podczas wypadku młody na dobra sprawę tylko się wystraszył, a zatrzymali go na obserwacji w szpitalu tylko dlatego, że miał przeszłość neurologiczną.
Mogę z czystym sumieniem polecić, nawet policjant przy wypadku mówił, że swoją pociechę w takim wozi.
I choć są z wami, do was nie należą.
LeeLoo, popatrzyłam z ciekawości. Wiesz może jak wypadł w testach zderzeniowych? Chcemy kupić dla Patryka, bo Kubuś przesiadzie sie do jego Coneco 9-25. Na razie jesteśmy z francuskim, Nania 9-36, punktów dostał 3, ale 70% fotelików w Europie to Nanie własnie - raz - punkty, dwa - cena. Tylko, że twój już sprawdzony, niestety więc wiesz co mówisz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum