Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-18, 17:49
Ja nie miałam takiego albumu ale ma go mój syn. Kupiliśmy go jak byłam w ciąży i zapisywałam w nim ważne rzeczy . Wkleja się w nim też zdjęcia - super sprawa . Teraz muszę kupić 2 dla następnego bobaska
Ja też nie mam. Ogólnie mało mam pamiątek z dzieciństwa nad czym ubolewam. I z tego powodu planuję zachować mnóstwo pamiątek mojego dziecka. A taki album planuje kupić sobie w przyszłości.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1215 dni temu Posty: 63
Profil:
Wysłany: 2008-11-21, 15:51
ja w sumie zdjęć mam mało ... ale w tym albumie mamcia wpisywała co ciekawsze sytuacje np.
najlepsza jak pierwszy raz mi włoski skracały ... we 3 jedna ciocia trzymała na kolanach, druga opowiadała "niestworzone historie", mama próbowała cośzrobić z moją "fryzurą".
ogólnie musze stwierdzić że to fajna rzecz... czy dla samej siebie czy dla dzieci, wnucząt itd ..
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
Album to pamiatka dla potomstwa, ja tez nie mam swojego albumu ale moje starsze dziewczyny i najmlodsza maja takie Nelly ma wiecej zdjec na plytach ale takie czasy kiedys byly tylko albumy a teraz mozliwosci mamy wiele do wyboru.Osobiscie uwazam ze taki album powinno miec kazde dziecko.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1176 dni temu Posty: 28 Skąd: warszawa
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-28, 22:18
Ja zagrałam na dwa fronty z pamiątkami dla córeczki - robię zdjęcia i staram się je drukować w albumy - bardzo miło się je ogląda, szczególnie jeśli są z komentarzami; i założyłam album rodzinny on-line na ciufci. Ciekawe co przetrwa dłużej...
Zbieram też wszelkie cenne przednioty. Tak jak Kasia1980 mam listewkę ze szpitala, gazetę wyborczą z portretami urodzonych w tym dniu co moja małą, pępowinkę, test itp. Tylko stópek jakoś mi nie idzie odcisnąć
Informacje: Dołączyła 1159 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-27, 13:11
Robię podobnie jak Aneta...pstrykamy duuuużo fotek, po jakimś czasie oglądamy i najładniejsze są wywoływane, a reszta na płytkach. Poza tym Amelii założyłam taką walizeczkę z pamiątkami; jest tam m.in. teścik z dwoma kreseczkami, "branzoletka" szpitalna, kikucik pępuszka. Wkładam tez tam karteczki, na których zapisane są z datami informacje np. kiedy pierwszy raz Amelka "zagugała", kiedy pierwszy raz przekręciła się z brzuszka na plecy i odwrotnie, pierwszy głośny śmiech... To taka mała skarbnica dla naszej panienki
Informacje: Dołączyła 1159 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-27, 13:29
My jako takiego albumu nie mamy, ale Amelka ma założoną przeze mnie czarodziejską walizeczkę, w której oprócz pamiątek typu teścik czy biżuteria szpitalna znajdują się ozdobe karteczki na których zapisana jest data i ważne pierwsze wydarzenie (np. pierwszy głośny chichot, pierwsze "gugu" itp.). Taka mała skrzynia skarbów
Moje starsze dziewczyny mają tylko albumy i rysunki jakie malowały gdy były małe a Nelly zrobiłam odcisk rączki i nóżki w masie solnej wydaje mi sie ze to też jest świetna pamiątka którą będzie mogła zobaczyć jak juz bedzie duza.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2009-02-12, 15:33
ja dostałam od rodziców taką książkę: pierwszy rok życia dziecka. są tam i praktyczne informacje dot. zdrowia, pielęgnacji, wychowania, potrzeb emocjonalnych w każdym miesiącu, ale jest też miejsce na swoje notatki i przemyślenia. prowadzę ją regularnie i wpisuję wszystkie ważniejsze informacje dot. Krzynia, wklejam pamiątki, trochę zdjęć. fajna rzecz
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2009-02-12, 15:36
zdjęcia robimy średnio co drugi dzień, tak jakoś wychodzi w różnych miejscach, sytuacjach, z różnymi ludźmi (póki co babcie, dziadki, ciotki Krzysia). na koniec każdego miesiąca będę wybierać najładniejsze, wywoływać i układać w albumie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum