REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Przesunięty przez: madzia
2011-02-03, 11:50
Tytuł: Fotosy,pamiątki
Autor Wiadomość
Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1489 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-11-18, 17:49   

Ja nie miałam takiego albumu ale ma go mój syn. Kupiliśmy go jak byłam w ciąży i zapisywałam w nim ważne rzeczy . Wkleja się w nim też zdjęcia - super sprawa . Teraz muszę kupić 2 dla następnego bobaska :-D

:) 

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-19, 08:20   

Ja też nie mam. Ogólnie mało mam pamiątek z dzieciństwa nad czym ubolewam. I z tego powodu planuję zachować mnóstwo pamiątek mojego dziecka. A taki album planuje kupić sobie w przyszłości.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-19, 09:55   

Ja nie mialam nic podobnego

Ale zamierzam prowadzic i to juz od chwili "dwoch kreseczek" : )
KONIECZNIE :!:

Izabela 

Informacje:
Dołączyła 1533 dni temu

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-11-19, 10:38   

Ja mam dla haneczki. Trzaskam jej fotki jak tylko mogę, najładniejsze wywołuję i wklejam do albumu, a reszte mam na płytkach.

Ja sama sobiście mam kilka zdjęć tylko, szkoda :-/ ...

nie(d)oceniona 

Informacje:
Dołączyła 1215 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-21, 15:51   

ja w sumie zdjęć mam mało ... ale w tym albumie mamcia wpisywała co ciekawsze sytuacje np. :mrgreen:

najlepsza jak pierwszy raz mi włoski skracały ... we 3 :shock: jedna ciocia trzymała na kolanach, druga opowiadała "niestworzone historie", mama próbowała cośzrobić z moją "fryzurą".

ogólnie musze stwierdzić że to fajna rzecz... czy dla samej siebie czy dla dzieci, wnucząt itd ..

aga 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-11-21, 22:45   

Album to pamiatka dla potomstwa, ja tez nie mam swojego albumu ale moje starsze dziewczyny i najmlodsza maja takie Nelly ma wiecej zdjec na plytach ale takie czasy kiedys byly tylko albumy a teraz mozliwosci mamy wiele do wyboru.Osobiscie uwazam ze taki album powinno miec kazde dziecko.

KaMi25 

Informacje:
Dołączyła 1176 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Maryś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-11-28, 22:18   

Ja zagrałam na dwa fronty z pamiątkami dla córeczki - robię zdjęcia i staram się je drukować w albumy - bardzo miło się je ogląda, szczególnie jeśli są z komentarzami; i założyłam album rodzinny on-line na ciufci. Ciekawe co przetrwa dłużej...
Zbieram też wszelkie cenne przednioty. Tak jak Kasia1980 mam listewkę ze szpitala, gazetę wyborczą z portretami urodzonych w tym dniu co moja małą, pępowinkę, test itp. Tylko stópek jakoś mi nie idzie odcisnąć ;)

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1287 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-22, 22:19   

Ja niestety nie mam nic , takiego wszystko dowiaduje sie z opowiesci mamy :-D
Ale moj maluch dostal od pradziadkow , super sprawa :mrgreen:

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1287 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-23, 16:37   

ja tez zbieram wszystko i pstrykam foty jak szalona.... czas tak szybko mija...

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1159 dni temu

Profil:
Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2008-12-27, 13:11   

Robię podobnie jak Aneta...pstrykamy duuuużo fotek, po jakimś czasie oglądamy i najładniejsze są wywoływane, a reszta na płytkach. Poza tym Amelii założyłam taką walizeczkę z pamiątkami; jest tam m.in. teścik z dwoma kreseczkami, "branzoletka" szpitalna, kikucik pępuszka. Wkładam tez tam karteczki, na których zapisane są z datami informacje np. kiedy pierwszy raz Amelka "zagugała", kiedy pierwszy raz przekręciła się z brzuszka na plecy i odwrotnie, pierwszy głośny śmiech... To taka mała skarbnica dla naszej panienki :-)

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1159 dni temu

Profil:
Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2008-12-27, 13:29   

My jako takiego albumu nie mamy, ale Amelka ma założoną przeze mnie czarodziejską walizeczkę, w której oprócz pamiątek typu teścik czy biżuteria szpitalna ;-) znajdują się ozdobe karteczki na których zapisana jest data i ważne pierwsze wydarzenie (np. pierwszy głośny chichot, pierwsze "gugu" itp.). Taka mała skrzynia skarbów :-D

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1489 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-27, 13:39   

aQUa super sprawa taka walizeczka :-D Muszę pomyśleć nad taką przy drugim dziecku , bo Dominik ma tylko albumy :-D

aga 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-27, 21:54   

Moje starsze dziewczyny mają tylko albumy i rysunki jakie malowały gdy były małe a Nelly zrobiłam odcisk rączki i nóżki w masie solnej wydaje mi sie ze to też jest świetna pamiątka którą będzie mogła zobaczyć jak juz bedzie duza.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-02-12, 15:33   

ja dostałam od rodziców taką książkę: pierwszy rok życia dziecka. są tam i praktyczne informacje dot. zdrowia, pielęgnacji, wychowania, potrzeb emocjonalnych w każdym miesiącu, ale jest też miejsce na swoje notatki i przemyślenia. prowadzę ją regularnie i wpisuję wszystkie ważniejsze informacje dot. Krzynia, wklejam pamiątki, trochę zdjęć. fajna rzecz :)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-02-12, 15:36   

zdjęcia robimy średnio co drugi dzień, tak jakoś wychodzi ;-) w różnych miejscach, sytuacjach, z różnymi ludźmi (póki co babcie, dziadki, ciotki Krzysia). na koniec każdego miesiąca będę wybierać najładniejsze, wywoływać i układać w albumie :)

Odpowiedz do tematu