Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1636 dni temu Posty: 4536
Profil:
Wysłany: 2011-12-15, 14:27
już nie pamiętam jaką kupowałam, chyba aquafresh 0-6 i nakładałam śladowe ilości. teraz że młodzian już pięknie pluje to eksperymentujemy z różnymi, oczywiście dostosowanymi do wieku.
zastanawiam się tak kiedy czas na pierwszą wizytę u dentysty. koleżanka kiedyś mnie pytała czy już chodzę z Małym. szczerze mówiąc to nie myślałam, że to już czas. a może?
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1591 dni temu Posty: 2962 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-15, 16:18
U nas też jest pasta ELMEX od roczku . Jakoś nie przemawiają do mnie pasty owocowe .
Madzia81, Dominik pierwszą wizytę zaliczył jak miał 6 miesięcy . Szły mu 4 wszystkie na raz i miał ropę . Wtedy też dentystka założyła mu kartę A jak miał 3 latka to pierwszy raz leczyliśmy mu 2 ubytki w zębach .
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 690 dni temu Posty: 1440
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-15, 23:08
malami, pierwsze słyszę. Ale dzięki za info. Przynajmniej jak zapomnę , to nie będę miała wyrzutów sumienia.
Ale nasze mycie to takie lajtowe jest- kilka razy szuru buru, bo cieżko jej tam po ząbkach buszować, jak kręci głową. dlatego te dwa razy jest w sam raz, jak za pierwszym razem wyjdzie niedokładnie
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 714 dni temu Posty: 2109 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-03, 12:34
szczoteczka oral-b, pasta elmex
junior chetnie myje zebola a nawet można by powiedziec ze bardzo chętnie bo jak tylko mu sie przypomni to mi pokazuje swoim paluszkiem jak ząbki myje
poczytałam pasty daje malutki punkcik we włosie wcieram, najpierw szczoteczke daje z samą woda junior jeżdzi po zębolach póżniej daje z pastą i pomagam mu myć a najlepiej jak on niby pluje po umyciu do zlewy hihi
na koniec wycieram jape wacikiem mokrym
z racji tego ze junior w nocy je zęby myje rano i wieczorem
A mój Jaś niedawno skończył 6 lat i Pani Dentystka poleciła nam płyn do płukania Dento Fresh Junior. Specjalny płyn dla dzieci. Młody ma z tego niezłą frajdę, a ząbki są pod większą ochroną
Informacje: Dołączyła 366 dni temu Posty: 610 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-30, 11:12
Jak myślicie, jeśli pediatra oglądała zęby małej i powiedziała, że wszystkie ładne i zdrowe to mogę jeszcze poczekać z pierwszą wizytą u dentysty?
Kiedy w ogóle iść z dzieckiem do dentysty pierwszy raz?
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-31, 23:32
u nas średnio z tym myciem,,,, Wika nie chce otwierać buzi, albo tak zagryzie szczoteczę ze wyrwie z niej włosie, musze ją rozśmieszyć zeby pokazała ząbki i wtedy chwilkę szoruję, ale próbujemy codziennie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum