REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Homoseksualizm
Autor Wiadomość
Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 510 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-29, 13:12   

ps. osobiście odrzuca mnie również nawet myśl a co dopiero obraz dwóch kobiet robiących sobie wzajemnie dobrze :/

tak jak facetów hetero odrzuca dwóch facetów i tyle w tym względzie....

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1591 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-08-29, 13:39   

Laurel a tak z ciekawości bo piszesz że Bóg nie godzi się na homoseksualizm . Bo przyznam się że nie wiem ale tak jest gdzieś napisane w piśmie świętym ? Czy tak sobie kościół wymyślił . Bo kościół co jakiś czas wymyśla różne rzeczy .

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 681 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-08-29, 13:40   

Ardhara napisał/a:

Mając rodzica alkoholika można współczuć takiemu dziecku bo nie rzadko jest bite i poniżane a mając 2 mamusie czy 2 tatusiów można co najwyżej wyśmiać.

Tylko dlaczego wyśmiać? Zgadzasz się na to? Bo ja w ogóle nie zgadzam się na wyśmiewanie z dzieci z powodu jakiejś tam cechy ich rodziców. To strasznie krzywdzące i to, moim zdaniem, świadczy o nietolerancji społeczeństw - wystawianie dzieci na pośmiewisko za zachowania dorosłych.

Anetka, podałam cytaty z Pisma Świętego w dylematach.

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 366 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-08-29, 14:02   

Laurel napisał/a:
Ardhara napisał/a:

Mając rodzica alkoholika można współczuć takiemu dziecku bo nie rzadko jest bite i poniżane a mając 2 mamusie czy 2 tatusiów można co najwyżej wyśmiać.

Tylko dlaczego wyśmiać? Zgadzasz się na to? Bo ja w ogóle nie zgadzam się na wyśmiewanie z dzieci z powodu jakiejś tam cechy ich rodziców.

I właśnie o to mi chodziło - jeśli Laurel nie wyśmiewałaby się z dziecka posiadającego rodziców homo przy dzieciach i wytłumaczyła dzieciom, że to nie jest powód do wytykania kogoś takiego palcami to dlaczego jej dzieci miałyby nie posłuchać? Dzieci biorą z nas przykład - więc jeśli Ardharo ty będziesz się wyśmiewać to Twoje dzieci także.
A dzieci bywają okrutne i są takie, które nie współczują drugiemu dziecku ojca alkoholika tylko się z niego naśmiewają - wpadły same na to, że jest to zabawne? Wątpię.

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 510 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-29, 15:13   

Madź napisał/a:
Laurel napisał/a:
Ardhara napisał/a:

Tylko dlaczego wyśmiać? Zgadzasz się na to? Bo ja w ogóle nie zgadzam się na wyśmiewanie z dzieci z powodu jakiejś tam cechy ich rodziców.

I właśnie o to mi chodziło - jeśli Laurel nie wyśmiewałaby się z dziecka posiadającego rodziców homo przy dzieciach i wytłumaczyła dzieciom, że to nie jest powód do wytykania kogoś takiego palcami to dlaczego jej dzieci miałyby nie posłuchać? Dzieci biorą z nas przykład - więc jeśli Ardharo ty będziesz się wyśmiewać to Twoje dzieci także.
A dzieci bywają okrutne i są takie, które nie współczują drugiemu dziecku ojca alkoholika tylko się z niego naśmiewają - wpadły same na to, że jest to zabawne? Wątpię.

ja nie wyśmiewam a tłumaczę jak wygląda różnica między patologią typu alkoholizm a homo - to podstawowa różnica więc odpuść sobie moralniaki

moje dzieci wyśmiewania nie uświadczą bo ja tego zwyczajnie nie toleruje i nie akceptuje w swoim środowisku a więc co najwyżej usłyszą że mnie nie interesuje dana osoba i darujcie sobie dogadywanie typu" a co by było gdyby - bla bla bla.

ps. na pewno moje dzieci jeśli zainteresują się tym tematem usłyszą odemnie jasno, że jest to dla mnie niezgodne z naturą i obrzydliwe bo ja dzieci okłamywać nie będę aby tylko iść za tłumem i wyznawać te same poglądy co wszyscy ( bo to takie trendy )

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 366 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-08-29, 15:33   

Ja tu nie prawię morałów tylko wyrażam swoje zdanie i to co myślę - ale jeśli tak to widzisz <bezradny>

Ja nie widzę nic złego w miłości dwojga ludzi - czy to hetero czy homo, każdy powinien mieć prawo do szczęścia. Dla mnie złem jest potępianie takich ludzi za to, że czują i kochają inaczej. A potępianie dzieci, które zostały przez nich adoptowane i są przez to szczęśliwe to już w ogóle paranoja :roll:

Ardhara napisał/a:
ja tego zwyczajnie nie toleruje i nie akceptuje

Jak większość, bo tolerancja w naszym kraju nie jest trendy - chociaż statystyki pokazują co innego, ale ludzie kłamią, żeby poczuć się lepiej. Po co?
Ardhara napisał/a:
to takie trendy

Polska nie jest tolerancyjnym krajem i chyba tak już zostanie. A szkoda, bo ja byłabym za tym aby tolerancja stała się trendy, bo tolerancja to coś dobrego. Tak jak i akceptacja drugiego człowieka. Pomimo jego inności.

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 510 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-29, 15:48   

jasne - nakażmy wszystkim w około aby akceptowali i tolerowali to co im się narzuci

Ludzie mają być bezwolną, bezwiedną masą, która nigdy nie ma prawa mieć własnej opinii i własnych poglądów bo ktoś gdzieś uznał coś za normę i cacy...

TO WŁAŚNIE JEST BRAK TOLERANCJI - uznawanie za odmieńców tych, którzy mają inne zdanie od fałszywie głoszonego w tłumie ( wielu z nich ma w rzeczywistości inne poglądy ale boją się je powiedzieć gdyż momentalnie zostaną kolokwialnie mówiąc zjechani jako ci nietolerancyjni itp. )

Na siłę staracie się wmówić przeciwnikom homo że jest ono zdrowe i wspaniałe a takich ludzi należy wychwalać a ja powiem jedno

JEST TO NIEZGODNE Z MOIMI ZASADAMI, Z MOIM WYZNANIEM I Z MOIM POCZUCIEM DOBREGO SMAKU

Czy tak trudno zaakceptować że nie każdy ma te same poglądy ??

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 681 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-08-29, 15:53   

No i myślę, że tu czas na konsensus. Część osób popiera, część nie - i jednym i drugim wolno, obydwie strony mają swoje argumenty.

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 510 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-29, 16:03   

Laurel napisał/a:
No i myślę, że tu czas na konsensus. Część osób popiera, część nie - i jednym i drugim wolno, obydwie strony mają swoje argumenty.

właśnie o to chodzi - aby jedna strona nie narzucała na siłę swoich poglądów drugiej i wzajemnie ;)

a jednocześnie aby każda mogła swobodnie powiedzieć jestem za/przeciw bez czekania na zgryźliwe docinki, odnoszenia się do własnej rodziny ( dla mnie bardzo nie na miejscu ) a wręcz obrażania

i tyle....

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 1048 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wysłany: 2011-08-29, 16:16   

Ardhara Ty to strasznie się emocjonujesz tym homoseksualizmem.

Ardhara napisał/a:
Na siłę staracie się wmówić przeciwnikom homo że jest ono zdrowe i wspaniałe a takich ludzi należy wychwalać a ja powiem jedno
Nikt nic nikomu nie stara się wmówić, tylko Ty tak zawsze wszystko odbierasz jakby Cie ktos atakował i siłą zaciągał na swoją stronę.

Ardhara napisał/a:
No właśnie, czy tak trudno?

Rzucasz się po wątku jak poparzona. Zupełnie nie potrzebnie. Nikt Cie nie atakuje i nie próbuje nic wmówić.

Sorry takie moje zdanie.

A tymczasem moje udzielanie sie w tym temacie uważam za zakończone.
Laurel napisał/a:
Część osób popiera, część nie - i jednym i drugim wolno, obydwie strony mają swoje argumenty.
Amen!

Kwiecień 2011, Listopad 2011
Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie...

Joasia 

Informacje:
Dołączyła 274 dni temu

Profil:
Imię: Joanna
Im. dziecka: LENKA
Wysłany: 2011-08-29, 16:42   

Skoro zaczęłam dzisiaj ten temat to może i zakończe. ;-) Chciałam tak jak większość z was wypowiedzieć swoje zdanie, każdy ma swoje argumenty czy słuszne <bezradny> jedyne jest pewne, że mamy prawo do własnego zdania. :lol:
22.10.2010 godz.10:20 53 cm 3000g

Mama aniołka 19.02.2009 (*)

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 510 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-29, 16:45   

koralina napisał/a:
Ardhara Ty to strasznie się emocjonujesz tym homoseksualizmem.

Ardhara napisał/a:
Nikt nic nikomu nie stara się wmówić, tylko Ty tak zawsze wszystko odbierasz jakby Cie ktos atakował i siłą zaciągał na swoją stronę.

Ardhara napisał/a:
No właśnie, czy tak trudno?

Rzucasz się po wątku jak poparzona. Zupełnie nie potrzebnie. Nikt Cie nie atakuje i nie próbuje nic wmówić.

Sorry takie moje zdanie.

A tymczasem moje udzielanie sie w tym temacie uważam za zakończone.
Laurel napisał/a:
Część osób popiera, część nie - i jednym i drugim wolno, obydwie strony mają swoje argumenty.
Amen!

wiesz ludzie mają czasami wątki w życiu do których podchodzą emocjonalnie a nie do wszystkiego jak do papieru toaletowego - przykre że takowych nie masz tylko wszędzie ta rozlana flegma :(

Jak zabrakło argumentów to czas na prześmiewcze docinki - gratuluje :) tyle że po mnie spływa twoja opinia - wolę swoje emocję od flagmatycznej poddańczości.

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 366 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-08-29, 18:11   

Ardhara napisał/a:
odnoszenia się do własnej rodziny ( dla mnie bardzo nie na miejscu ) a wręcz obrażania

W którym momencie ja Ciebie obraziłam? Podałam Laurel i Ardhara jako przykład - równie dorze mogłabym napisać Ania i Hania :roll:

Ardhara napisał/a:
aby jedna strona nie narzucała na siłę swoich poglądów drugiej i wzajemnie

w którym momencie napisałam Ci, że musi być tak jak ja mówię? Napisałabym, że chciałabym a to różnica :roll:

koralina napisał/a:
Nikt Cie nie atakuje i nie próbuje nic wmówić.

Dokładnie. Ale skoro ty myślisz, że każda wypowiedź zostaje stworzona tylko po to aby Ciebie urazić no to sorry :roll: Piszę co myślę a to kto i jak to odbierze to już jego sprawa. Trzeba czytać ze zrozumieniem i na chłodno a nie zaraz odbierać wszystko jako osobisty atak :roll:

LadyBlack 

Informacje:
Dołączyła 634 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-09-18, 19:00   

Ardhara napisał/a:
Na siłę staracie się wmówić przeciwnikom homo że jest ono zdrowe i wspaniałe a takich ludzi należy wychwalać
:shock: no przyznam ze jestem zaskoczona taka reakcja.
Ok, masz swoje zdanie. Troszke mnie tylko martwi ta zawisc do homo... cos piszesz o
Ardhara napisał/a:
Z MOIM WYZNANIEM
w sensie koscioł ?
czasem widze że osoby pisza że sa katolikami, jacy to wierzacy, a sama nienawisc i jad w nich

Kazdy ma swoje zdanie tutaj. Jeden jest Za drugi przeciw. Ok.
Choc ja nigdy nie zrozumiem czemu para homo miałaby we mnie wywoływac tyle emocji. Ich zycie, niech robi co chca. Do momentu kiedy ktos nie robi krzywdy mnie i bliskim moze byc kim chce i robic co chce.
Znam chłopaczka co jest gejem. Do rany przyłoż. Wiec gdy ktos potepia takie osoby wogole ( nie mowie tu o orientacji ) to mi sie noz w kieszeni otwiera bo to tak naprawde to kwestia charakteru cżłowieka a nie orietnacji. Wiec nie rozumiem pisania ze gej =zły człowiek

Ardhara napisał/a:
Na siłę staracie się wmówić przeciwnikom homo że jest ono zdrow
no a, ty że chore

Ardhara napisał/a:
ps. na pewno moje dzieci jeśli zainteresują się tym tematem usłyszą odemnie jasno, że jest to dla mnie niezgodne z naturą i obrzydliwe
hym...
ja sobie mysle że w tej materi - napisze swoje zdanie co by nie było ze Ci cos narzucam - nie mówiłabym tak dziecku. Jak to Madz pisze : dzieci biora z nas przykład i potrafia byc okrutne ale bynajmniej ta okrutnosc nie bierze się ot tak sobie.
To rodzice przekazuja dziecko emocje. Złosc na np. sasiadów. Wysmiewaja kogoś i dziecko mysli że tak jest ok, tak trzeba
i w momecie gdyby powiedziała dziecku " wiesz geje to zło, to obrzydliwe " bałabym sie aby to nie zrodziło w nim nienawisci. Moze poprostu
pozwolic aby dziecko kiedys samo sobie zdanie wyrobiło na ten temat ??

yanka 

Informacje:
Dołączyła 473 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-09-23, 18:14   

Jakby to było pięknie jakbyśmy innym do łóżka nie zaglądali i żyli własnym życiem. :) ) Po co kolejne "sztuczne" szufladkowanie.

Odpowiedz do tematu