Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 434 dni temu Posty: 544
Profil:
Wysłany: 2012-01-31, 14:38
Mnie za wiele te przygotowania nie kosztowały, jakieś może 500 zł wydałam na badania moje, ok. 9 zł/miesiac Folik, 200 zł badanie nasienia, góra 100 zł za testy owu i ciążowe, ginkę mam za darmo w ramach pakietu medycznego z pracy (tu mam dużą oszczędność), więc może góra 1000 zł w te 10 miesięcy wydaliśmy...
_________________ "...I'm lucky I'm in love with my best friend..."
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 569 dni temu Posty: 988 Skąd: Rzeszów
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-03-30, 13:12
Mam pytanie, tak się zastanawiam
Jakbym chciała sama zrobić na własną rękę te badania które robi się gdy planuje ktoś ciąże. Badania są wykonywanie odpłatnie, a jest możliwość zrobienia takich badań na fundusz? czy nie ma takiej opcji, czy te badania są wykonywane tylko i wyłącznie prywatnie. A tak sobie myśle jakbym poszła do gina na zwykłą wizyte i porosiła go o skierowanie na takie badania, wspomniała że w najbliższej przyszłości planuje starać się o dziecko, to jak przyjde z takim skierowaniem od lekarza to też będe musiała za takie badania płacić
Nie wiem kochana bo ja robiłam sama na własną rękę.
I robiłam dużo badań bo chwilkę nam staranka zeszły.
Ale takie podstawowe to myślę, że lekarz raczej nie da skierowania.
Dopiero jak będziesz w ciąży to skieruje Cię na badania i wtedy będą na fundusz.
Chyba że tak jak ja lekarz prywatnie to i badania prywatnie
Profil:
Wysłany: 2012-04-01, 22:45
Cytat:
jak przyjde z takim skierowaniem od lekarza to też będe musiała za takie badania płacić
jak dostaniesz skierowanie od lekarza w przychodni, to badania będziesz miała na NFZ. pytanie tylko czy dostaniesz skierowanie u nas byłby z tym duży problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum