To mamy już (albo będziemy mieć w najbliższym czasie) dostarczone przez kochaną rodzinkę.
Super. Pamiętam,ze wózek dla Tomka dostałam od mojej mamy, w sumie nie ja tylko wnuczek . Taka tradycja, babcia dla wnuczka, dziadek dla wnuczki.
Teraz kupujemy już sami.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2012-02-10, 22:01
wizyty mam co 3 tygodnie, za każdym razem 120 zł + 2 opakowania duphastonu to 100 zł. do tego wszystkie płatne badania, 2 usg wyjazdowe (ok. 500 zł paliwo). ubrań jedynie nie potrzebuję kupować, jedne dżiny tylko, a tak to wszystko mam. Krzysiowa ciąża kosztowała ok. 2000, teraz będzie na pewno więcej.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1496 dni temu Posty: 796 Skąd: z krainy marzeń
Profil: Imię: S.
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-10, 22:38
U mnie wizyta co 4tyg za każdym razem 100zł. Kupuję tylko witaminy w sumie nawet nie wiem za ile. Za to wszystkie badania płatne, teraz pewnie dostanę listę badań do wykonania.
duzo
jak narazie wizyta z usg co miesiac to 120 zł.
2 ug genetyczne - po 200zł.
badania ...typu tokso , itp ... tu akurat ceny nie pamietam..
witaminy - 20 - 36 zł co miesiac.
Informacje: Dołączyła 422 dni temu Posty: 1004 Skąd: Gdańsk
Profil: Imię: Angelika
Im. dziecka: Matylda
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-21, 16:48
Nawet sie jeszcze nie zastanawiałam ile kosztuje nas moja ciąża ale warto przeliczyc
każda wizyta co 3 tyg 100zł (czyli 13 wizyt o ile pod koniec nie będę chodzić co 2 tyg) aha i na jednej dodatkowo wizycie byłam w 10 tc
obecne koszta badań zrobionych 150zł
witaminy co miesiąc po 30zł
spodnie i dwie bluzki 290zł
kremy na rozstępy ok 100zł
zobaczymy co będzie dalej mam nadzieje że wiele nie dojdzie
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 569 dni temu Posty: 988 Skąd: Rzeszów
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-02-21, 20:29
No to muszę przyznać , że trochę badania kosztują
Ciąża a na same badania tyle kasy idzie
ręce można załamać z tej bezradności. Ja zobacze jak będe stała z kasą
niby mówią, że u prywatnego ginekologa najlepiej, ale te koszty badań
są powalające, Chyba juz wole chodzić do lekarza na fundusz
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 495 dni temu Posty: 2381
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2012-02-21, 22:17
Wizyty wszystkie do końca ciąży wyniosą: ok 900zł (placę raz 80 raz 160 - co drugi miesiąc)
Witaminy: 230zł do końca ciąży (liczę i Folik w I trymestrze i Matruel)
Spodnie, biustonosze, pas do auta itp: 300zł
Badania krwi i moczu ok 400zł
Okulista: 100zł
Książki: ok 100zł, większość pożyczałam
więcej nie pamiętam
ok 2030zł / 9 = ok 226zł miesięcznie - niewiele w porównaniu z tym ile kosztuje potem dziecko
gdyby doszła szkoła rodzenia doszłoby dodatkowo 450zł
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Dziewczyny, jak piszecie spodnie, to ile par macie na myśli? Po poprzedniej ciąży mam 4 pary i chciałabym jeszcze ze dwie dokupić. Przesadzam? Bo ja lubię pełną szafę , ale może to niepotrzebne aż tak?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-22, 08:54
Laurel ja z ciążowych miałam jedne jeansy, jedne białe lniane spodnie, jeansową spódnicę i czarną elekantszą no i legginsy różne i spokojnie wystarczyło ale każdy tam kupuje jak lubi, w końcu w ciąży też chcemy się czuć piękne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum