Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2190
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-03-20, 15:40
tutaj jest ten komfort, że w prywatnej klinice jak powiem, że chcę cesarkę to będę miała cesarkę..., bo tutaj wszystko trzeba prywatnie drogo jest to fakt, ale za opiekę od 6 miesiąca ciąży + cesarka + 3 dni w szpitalu po porodzie + badania + znieczulenie + 2 razy usg + badania krwi maluszka + badania krwi moje po porodzie to koszt 4 tysięcy, będę miała osobny pokój i maleństwo będzie przy mnie, aczkolwiek będą się maleństwem opiekować jeśli sama nie będę mogła
gdyby tak policzyć ile można było wydać w 2006 ( teraz nie wiem bo cenników nie sprawdzałam ) to by było :
- usg prywatnie ok. 100-120 zł/wizyta ( min. 3 obowiązkowe więc mamy 300-360 zł )
- cesarka na żądanie w granicach 4 - 6 tys. ( znalezione info bo sama nie miałam i nie planuje )
- badania prywatnie ok. 20-60 zł za badanie chyba że ma się w pakiecie
- osobny pokój w szpitalu państwowym : 150 - 300 zł/ doba
- znieczulenie na żądanie ( w zależności od szpitala ) w tym co ja byłam 700 zł ( teraz podobno niektóre mają darmowe )
no i inne pierdułki typu : położne wynajęte, witaminki, ubranka itp. itd.
łącznie na oko ok : 8 tys...
Oczywiście ze zmianami bo osobiście prywatnie wykonuje tylko usg więc nie znam dokładnych cenników
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 436 dni temu Posty: 2190
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-03-23, 01:57
do 6 miesiąca wyjdzie nad to mniej więcej:
- tutaj każda wizyta u gina bez żadnych badań tylko rozmowa kosztuje 30 zł (6*30) - 180 zł + 60 zł 2 wizyty tak w razie czego gdyby coś się działo razem: 240 zł
- 2 badania usg - 140 zł
- badania krwi - 300 zł
- dojazdy do lekarza na benzynę - 400 zł
razem: 1040 + 4000 za cesarkę i badania jak pisałam wyżej
ciążą + poród - 5 tysięcy
+ u mnie wizyty u kardiologa i dodatkowe badania serca pewnie kolejne 500 zł
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 658 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-24, 06:15
u nas cesarkę wykonuje lekarz jeden rutynowo jest z tego znany i nie bierze za to pieniędzy... to raz a dwa wystarczy tylko do niego chodzic cała ciąze i niestety wydać troche kasy bo prywaciarze się cenia
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1497 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-24, 07:55
Czekajcie, ale to tak jawnie w tych prywatnych klinikach mówią o cenie cesarki na życzenie?!
Bo ja należałam do prywatnej przychodni, koszt porodu w ich prywatnej klinice w Wawie koło 5000zł, ale tam nikt nie pisał, że robią cc na życzenie.
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 922 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-24, 09:23
mnie kosztowała niewiele, myślę, że ok. 200-300 zł pierwsza
były to koszty witamin i spodni ciążowych
teraz to nawet tyle pewnie nie wyszło, bo ciuchy akurat w modzie luźniejsze plus jakies globuly od zapaleń ale to do 100 zł nie więcej
wszystko na nfz robiłam
tak więc jak was czytam i patrze na te sumy to mnie ciarki przechodza
no ale ja chodziłam, pytałam i zawsze jakos z górki było
U mnie:
wizyty - 90zł średnio co 3 tygodnie, a bywało, że były częściej. Do tej pory było 10 wizyt.
wszystkie badania robię płatne. Na początku kosztowało sporo - na toxo, różyczkę i cytomeglie 200zł, grupa krwi z zaleconymi badaniami (jak chor. wen. i inne) też ok. 200zł. Regularne badania na mocz i krew 15zł.
Do tego leki - magnez, witaminy, żelazo, wcześniej duphaston i teraz zalecone - ok 300zł
Ubrań wiele nie kupiłam - spodnie i 3 bluzki
Jak widać - do tej pory kosztowało nas sporo, oj sporo
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-24, 11:12
no jakby nie patrzeć wychodzi sporo - u mnie każda wizyta 80 PLN co trzy tygodnie, badania na NFS, ale krążek 200 PLN, padania prenatalne 300 PLN, USG 100PLN było 5, do tego witaminy, leki itp. oj sporo
Informacje: Wiek: 36 Dołączyła 425 dni temu Posty: 2 Skąd: prawie że Bieszczady
Profil:
Wysłany: 2011-03-24, 12:22
Cześć dziewczyny jestem tu nowa.
Mogę zapytać dlaczego chcecie cesarkę nie np. poród ze znieczuleniem?
Mnie ciąża w tym roku wiele nie kosztuje, firma płaci mi abonament więc lekarza usg i niektóre badania mam gratis.
Rodzić zamierzam naturalnie, może wezmę znieczulenie ale nie jestem tego pewna - podobno w moim szpitalu jest z tym problem.
Jedyne co mnie kosztuje i to najważniejsze, nie wiem czy jak wrócę po ciąży do pracy to mnie nie zwolnią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum