szczerze mówiąc, to sobie nie wyobrażam tyle przytyć
jak udało Ci się wrócić do wagi sprzed ciąży? jakaś specjalna dieta, ćwiczenia?
nie kochana przy bliźniakach jest sporo roboty i czasami zapominam o jedzeniu, ale nie ukrywam że ostatnio sie musze kontrolować co jem i kiedy jem- zmieniłam swoje przyzwyczajenia i ot już mi spadło.
a jak tego dokonałam?- dzieci miałam spore bo rodząc je w 35 tyg. ważyły po 3kg a ciąże od 24 tyg. miałam zagrożoną, więc praktycznie tylko leżałam w domu a od 27ty. już w szpitalu, faszerowali mnie lekami i zastrzykami i w ten oto sposób moja waga doszła do tak dużych rozmiarów
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 919 dni temu Posty: 1 Skąd: Marburg
Profil: Imię: Alexandra
Im. dziecka: Paulina Patricia
Nastrój:
Wysłany: 2009-08-02, 16:35
Witam! Ja w pierwszej ciazy przytylam okolo 12kg, w drugiej tak samo a obecnie jestem w ciazy na poczatku osmego miesiaca i narazie przytylam tylko 6kg. Gin powiedzial mi ze mam troche maly plod, ale ja porownywalam wage plodu z poprzednimi zdjeciami z usg moich dzieci i nic nie odbiega od normy. Pozdrawiam wszystkie mamusie te przyszle i obecne!
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 936 dni temu Posty: 11 Skąd: Kraków
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-08-19, 09:13
Witam, no to chyba rekord by pobiła moja siostra, która przytyła ogółem w ciąży 25kg Moja mama swój życiowy rekord miała tylko 10 kg, więc nic specjalnego. Zastanawiam się, ile ja przytyję Choć czytałam, że najlepiej jest w miarę utrzymywać wagę, nie tylko ze względu na siebie, ale na dobro dziecka przede wszystkim. Tak więc rady płynące zewsząd "jedz dużo, bo musisz za dwoje" niekoniecznie muszą być dobre
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1313 dni temu Posty: 1825
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-08-19, 10:29
Ja przytylam jakies 20kg,zostalo jeszcze 5kg do wagi sprzed ciazy,ale chcialabym wazyc mniej niz wazylam przed ciaza wiec jeszcze tydzien pologu i zaczynam sie za siebie brac
ja preferuje przyslowie "jedz dla dwojga, a nie za dwoje"
No ale co tam, wczoraj mnie wazyla, 12 tydzien, przytylam ok. 4 kg. powiedziala, ze waga dobra, jakos mi tak dziwnie i nie dowierzalam, jak patrzylam na ten wynik, ja tyle nigdy nie wazylam!
Ja przytylam jakies 20kg,zostalo jeszcze 5kg do wagi sprzed ciazy,ale chcialabym wazyc mniej niz wazylam przed ciaza wiec jeszcze tydzien pologu i zaczynam sie za siebie brac
miałas CC? jesli tak to 6 tyg odpoczynku to zdecydowanie za mało, z brzuszkami powinno sie około 6 m-cy poczekać.
Ja przytylam jakos 16-17 kg , ale w pierwszym miesiacu ni stad ni z owad schudlam 7 kg wiec bardzo tego nie odczulam.Mimo wszytstko nie moge sie doczekac az wroce do swojej wagi sprzed ciazy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum