Moja lekarka ma teorię (nie wiem na ile prawdziwą), że jak kobieta nie tyje na początku, to później i tak wyrówna W ten sposób ostudziła mój zapał, gdy chyba w 14 tc miałam 1,3 kg plus. Jak widzę, sporo racji w tym jest; teraz zaczął się 19 tc i już 2,9... Mam nadzieję, że to moje rozkręcanie zatrzyma się na jakiejś rozsądnej granicy...
LeeLoo, to prawie tyle co ty w 32. Niektórzy mają sporo szczęścia w tym względzie... Pewnie jesteś drobiną z zaokrąglonym brzuszkiem.
Czyli ciąża cię oszczędziła po prostu A karmionko podobno pomaga zrzucić ciążowy zapas, tak się przynajmniej pocieszam, kiedy z niepokojem staję na wadze.
tak sobie pomyślałam, że to strasznie mało przytyłaś...
LeeLoo napisał/a:
Laurel ja właśnie jestem wielką babą, która przed ciążą nosiła rozmiar 54... W chwili obecnej wielką babą z wielkim brzucholkiem.
no właśnie, niektóre kobiety mają to szczęście, że kilogramy z ciała skutecznie zabiera dziecko... cudowna dieta, już kilka razy o takim czymś słyszałam
Ja zapewne przytyję dość dużo, ale mam nadzieję do 15 kg bo jestem na ten moment szczupła, schudłam 15 kg więc mogę nadrobić-oby tylko w brzuszku...
Przypuszczam, że w sam raz dla zdrowego przyrostu wagi. Choć to indywidualne, jedne tyją solidnie dopiero w drugiej połowie ciąży, inne na początku a potem się zatrzymują...
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 737 dni temu Posty: 2454 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-20, 10:52
No ja się trochę zatrzymałam, 30tc=> +10kg, od 3 tygodni bez zmian, no może jakieś 30 dag na plusie, zależy kiedy się waże jak do tej pory najwięcej mi się przytyło w II trymestrze, no ale jeszcze 10tygodni przede mną, zobaczymy
Paula, 4kg w 20tc to tak chyba w normie, ja tak jakoś miałam, tylko potem nadrobiłam
też się zastanawiam jak będę wyglądać po ciąży.... co zrobić z tymi kg na plusie ale przecież to nasze słodkie kilogramy, dla malucha wszystko, potem dietka
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-20, 15:18
Ja w poniedziałek mam wizytę i aż się boje u gina na wagę stanąć w 19tc było na plusie 6kg, niby mało jem ,zero przekąsek od czego te kg nie wiem.Ostatnio w ciągu msc 2,1kg a teraz pewnie więcej aż strach lodówkę otworzyć
Jak czytam jak niektóre dziewczyny mało przytyły to zazdroszczę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum