witam, mam pewne pytanie do was mam nadzieje że mi pomożecie. Jestem już w 32 tyg. ciąży moja przyjaciółka także jest w tym samym tygodniu jednak jest problem ponieważ ja przytyłam 15 kg. a ona tylko 3. I bardzo się martwi czy wszystko jest ok, ja sie obawiam że jednak nie ale ona nadal nie powiadomiła o tym swojego lekarza co wy o tym myślicie? Czym to może byc spowodowane
Czy to znaczy, że Twoja koleżanka mimo zaawansowanej ciąży nie chodzi regularnie do lekarza???!!! Wyślijja do niego koniecznie. 3 kg to zdecydowanie za mało na ten etap ciąży!!!
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1593 dni temu Posty: 2964 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-06, 09:04
Mi się wydaje że ginekolog powinien wysłać koleżankę do szpitala . Trzeba porobić badania i sprawdzić dlaczego nie przybiera na wadze.
Moja znajoma wylądowała w szpitalu na patologi ciąży bo na początku bardzo wymiotowała. I zamiast przybierać na wadze straciła 5 kg. Ale potem już wszystko było ok.
A 3 kg. w tym tygodniu ciąży to bardzo mało .
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1312 dni temu Posty: 65 Skąd: bydgoszcz
Profil: Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-06, 11:20
Madzia81,czasem wagi nieda sie upilnowac w pierwszej ciazy odzywiałam sie zdrowo,bardzo duzo owoców i warzyw jadłam z witamin tylko falwit ,a mimo to przybyło mi 30 kilo ,w drugiej ciazy takze zdrowe odzywianie i bez witamin a przybyło mi 26 ,chcociaz lepiej wygladałam niz w pierwszej ciazy
patrycja, 3 kilo to faktycznie mało jak na ten okres ciaży
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2008-11-06, 12:28
karina24 napisał/a:
czasem wagi nieda sie upilnowac
może rzeczywiście zależy to od organizmu.
ja się bardzo bałam, że przybędzie mi dużo za dużo, ale jest ok
patrycja napisał/a:
nie wiem jak ją przekonać żeby jak najszybciej to zgłosiła
dziwne to wszystko dla mnie. jak chodzi regularnie do gina, to powinna mieć kontrolowaną wagę przy każdej wizycie. poza tym chyba lekarz widzi jak ona wygląda, a pryz takim małym wzroście wagi musi praktycznie nie mieć brzucha
Madzia81, dokładnie. Mnie też to dziwi. Stąd wniosek, ze ostatni raz u lekarza była kilka miesięcy temu. Choć po tym co wczoraj usłyszałam to nie wiele mnie chyba zdziwi. Moja gin powiedziała mi, ze miała wczoraj pacjętkę która chce miec psa, ale sie boi bo jej sąsiadki powiedziały, że jak weźmie sobie psa to urodzi psa
Sorki za offa.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-06, 12:55
rety sorki za szczerośc ale głupie baby!!!!!!!!!!! ja mam 3 psy , kota i 2 papugi i co w takim razie powinnam urodzić!!!!! Ja myślę że jednak będzie człowiek Skąd ludzie mają takie pomysły...
A co do tych 3 kg trochę mało, ja przy każdej wizycie jestem ważona, fakt najpierw schudłam bo 3 miesiące wymiotowałam ale już dawno nadrobiłam, obecnie mam jakieś 14 kg na plusie
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1329 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-11, 21:15
a ja jak na razie chudne, od 2,5 miesiaca mam mdlosci, od jakiegos miesiaca wymiotuje i szczerze mowiac martwi mnie to bo tak naprawde zamiast mi to przechodzic to sie nasila.... fatalnie sie czuje, zle....
jak na razie schudlam 2 kg, mam wstret do jedzenia, nawet slyszec o nim nie chce
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1329 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-16, 09:31
no wlasnie czekam na wizyte u gina, bo to juz w srode i powiem ze mi ciezko z tym normalnie nie da sie funkcjonowac. ale te leki o ktorych mowisz nie sa szkodliwe dla dziecka???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum