Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-07, 09:02
Zależy, gdzie i z kim spedza dzień
Przy mnie Zosia bardzo szybko (gdzieś koło 8-10 mc) ograniczyła się do jednej drzemki dziennie, a jak sie da, to i wcale nie spi. Przy mężu śpi ładnie minimum raz, jak jest chora to i 3 razy dziennie. W żłobku - wpierw spała 2x, teraz raz dziennie.
W nocy - długo się budziła ok. 5, potem najczęściej szła spać, ale ja już nie. Nic nie dawało późniejsze kładzenie (no, poza marudzeniem wieczorem). Teraz, jak ząbki nie starszą, to zaczyna rano dosypiać ładnie do 7, nawet 8 - więc się o dzienną drzemkę tak nie czepiam.
Motylek - nadal je w nocy?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1533 dni temu Posty: 4112
Profil:
Wysłany: 2010-01-21, 21:36
u nas się wyregulowało. pierwsza drzemka ok. 9.00 i śpi jakby z zegarkiem w ręku - 1,5 godzinki. druga ok. 14.-15 i też śpi ponad godzinkę. i jest tak w sam raz do wieczora jest radosny i pełen energii. pada ok. 20 - 20.30. i rano budzi się między 6 a 7.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-22, 21:53
tri tak nadal ale nie zawsze, ostatnimi czasy bardzo częto wieczorem ledwie 1/3 butli zje i potem w nocy głodny i chce jeść!!!
co do długości spania to Natek skrócił nocne spanie i o 6 wstaje razem z tatą do pracy i szykują śniadanie razem, herbatkę robią i idą się umyć do łazienki, a ja tym samym jeszcze 30 mni kimam
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 767 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-23, 10:12
Motylek - próbuj go powoli przestawić na jedzenie przed snem (a dokładniej przed myciem zębów ), bo potem będzie trudniej, a dla zębów coraz bardziej szkodliwie.
Może przed kolacją dostaje za często jedzenie?
A jak wstaje niekoniecznie do jedzenia, to dawaj wodę - wtedy im się odechciewa wstawać
Fajnie Ci, że Natuś się z tatą szykuje, u nas jest "Mama lobis mleeekooooo?!" i nie ma zmiłuj.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Moje dziecię powoli rezygnuje z dżemki w dzień (19 m-cy)
Wczoraj nie spał od 7 do 20, 3 dni temu tak samo. Przez cały dzień był bardzo ożywiony, i nic nie wskazywało na to, że czuje się zmęczony.
Mój maluch około południa pada na półtorej godziny, potem czasem zdarza mu się usnąć na godzinkę wieczorem (tak godz. 18-19), a potem już od około 22 do rana.
Moja juz czasami rezygnuje z popoludniowej drzemki. Tak jest np dzis. Wstala o 7 rano, poznij usnela kolo 11 na jakas godzine, i do tej pory lobuzuje i nie zanosi sie na to, zeby chciala sie przespac.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 735 dni temu Posty: 2449 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-19, 17:00
moja mała chyba jakoś mało sypia
od tygodnia jada po 2 razy w nocy a dziś 3!!!!
21-0.30jedzonko 1.10-4.00 jedzonko 4.40-5.30(zrobiła kupe i przy okazji podjadła) 6.30-9.00
i potem padła dopiero koło 15stej i właśnie wstała, przysypiała troche przy cycu, ale jak ją chciałam odbić, albo odłożyc, to było po spaniu, oczy wielkie i uśmiech od ucha do ucha
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1159 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-20, 11:47
Majka ma ostatnio zawirowania ale w nocy śpi tak od 20-21 do 7, a w ciągu dnia ma dwie do trzech drzemek. Staramy ok 9 do 11 i druga po spacerku ok 15 i tu różnie 2-3h. Ta trzecia czasem się wkrada ok 13 ale to tylko 30 min do 1h.
Wysłany: 2010-12-20, 22:40
:) napisał/a:
Moje dziecię powoli rezygnuje z dżemki w dzień (19 m-cy)
może to takie chwilowe. Krzyś też niedawno miał taki czas, że kilka dni nie spał w dzień i nie wyglądał wcale na takiego, który zamierza spać. ale na szczęście mu to minęło
mój dziec idzie spać ok. 13. i śpi średnio 2 godzinki, czasem, tak jak dziś pozwoli sobie nawet na 3, a czasem po godzinie z hakiem się budzi.
w nocy śpi od 21. do 7-7.30 i oby mu tak zostało
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-21, 09:21
u nas spanie o 12:30 średnio do 15, potem o 20 kapiel i róznie z zasypianiem czasem pada jak mucha a czasem awanturuje się do 22 że on "nie ce spać, że auta nie ma, tocyka nie ma, pupe zrobił, siatlo pali" (sam sobie zapala) i tak wymyśla , budzi się koło 7 z reguły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum