Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2009-11-02, 13:47 Ile śpią Wasze dzieci?
Tak z ciekawości: ile drzemek mają w ciągu dnia Wasze dzieci (i jak długie) i jak śpią w nocy?
U nas Krzyś (9,5 miesiąca) ma taki rytm spania:
wieczorem idzie spać ok. 20.00. W nocy już nie je, ale przebudza się. Wtedy muszę mu zmienić pozycję, albo podać smoka, albo ląduje u nas w łóżku i śpi do ok. 6.00.
W ciągu dnia mamy 3 drzemki: pierwsza b. szybko, bo idzie spać juz ok. 9.00, wtedy śpi najdłużej, bo ok. 1,5 godziny. Następna drzemka jest na spacerze (no, chyba, że nie idziemy, to w domu) ok. 13.00 i trwa tak ok. 1 godzinki i trzecia po południu ok. 16-17 i jest najkrótsza, bo to jakieś 40 minut.
Chciałabym bardzo coś mu pozmieniać, tak, żeby rano z godzinkę dłużej spał, ale narazie mi nie wychodzi. wieczorem nie mogę go przetrzymać, bo marudzi, trze oczka, nie da się. a w ciągu dnia próbuję mu przesunąć tą pierwszą drzemkę na później, żeby z jednej móc zrezygnować, ale to też jest trudno, bo Krzyś siedzi z tatą wtedy i ja mam małe pole działania.
Moja nelly idzie spac okolo 19-20 czasem 21 ale sporadycznie, spi cala noc choc czasem musze podac jej troche picia, okolo 5-6 je mleko potem kolo 11-12 spi 1-1,5 godz. i to jej starcza do wieczora a dodam ze taki rytm ma od 8 miesiaca.
Informacje: Dołączyła 983 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-02, 23:45
Wika chodzi spac między 20 a 22. Zależy czy da się w miarę szybko zagonic do łóżka Wstaje około 8 rano,a w ciągu dnia ma jedną drzemke z reguły koło 14. Ile śpi? Bardzo różnie- czasem 1,5h a czasem aż 4h Chociaż zdarzaja się także dni kiedy wcale nie śpi po południu. Po prostu widzę kiedy moje dziecko potrzebuje snu a kiedy nie i drzemki dostosowuję do jej potrzeb
Hubercik codziennie o 20 idzie się kąpać, także spać kładę go około 21. Przesypia do godziny 8 lub dłużej.
W dzień śpi raz od 12 przeważnie 2 godziny, ale czasem zdarza się, że godzinę lub 3-4 nawet!
Jednak gdy mi krótko śpi w dzień i już o 18 trze oczka ja go przetrzymuję, bo musi mieć ustalony rytm dnia...tak uważam.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-03, 09:46
Natka kąpiemy po 19, tak więc o 20 jest juz w łóżeczku, w nocy raz się budzi dostaje butlę, potem pobudka koło 7. W dzień śpi raz, kładę go koło 12, śpi różnie od 1,5 do 3 h i to na tyle jeśli chodzi o spanie
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1315 dni temu Posty: 1831
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-11-04, 20:18
oj to widze,ze u nas nie jest tak najgorzej,a ja tu panikuje i marudze
Dawidek idzie spac o 20ej,w nocy ma dwa karmienia na polspiaco,budzi sie o 6-6:30 i czasem kimnie o 9ej,ale zazwyczaj wytrzymuje do 11ej i spi najeczsciej 30min,ale dzis pospal 1,5 godziny.Pozniej drzemka na spacerze,a jak nie ma spaceru to jeszcze tak ze dwa razy po 30 minut spi.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2010-01-06, 15:32
Krzyś jest na etapie rezygnowania z jednej dziennej drzemki i powiem, że jest okropnie. tak mu się miesza w głowie, że nigdy nie wiem jak to będzie i czego się spodziewać. zawsze rano idzie szybko spać, tak ok. 2,3 godzinki po obudzeniu (na szczęście wydłuża spanie nocne, bo śpi do ok. 7.00) a potem to szaleje, bawi się, biega, zaczyna trzeć oczka ok. 15, 16, ale nie da się położyć i często pada jak pies pluto dopiero o 17.00, 18.00 potem nawet jak się obudzi, to chce już tylko zjeść i dalej spać. czekam aż sobie to jakoś wyreguluje.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 17:41
U mnie mały wstaje o 7 rano potem drzemka o 11 i trwa 1,5 godz. Druga drzemka o 16- śpi godzinę i do spania na noc ok 20,30 . Tak jest od 3 dni i jest lepiej niż miał 3 drzemki dziennie bo wtedy potrafił spać po 20 min . Ale za to nocki mam troszkę gorsze bo budzi mi się częściej do jedzenia niż wcześniej
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1289 dni temu Posty: 2010
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-06, 18:37
ostatnio Ula przesypiała całe noce, teraz sie pozmieniało, zasypia róznie 20-22, a nawet 23 przy marudzeniu, spi do 3-6 rano zalezy o ktorej zasnie, potem wstaje kolo 9 rano bawimy sie okolo 1,5 godzinki i drzemka ok 40 minut, ok godziny 14-15 zsypia na dłuzej bo 2-3 godzin, wstaje ok 18 to ją kapiemy i idzie spac tak jak napisłam,
to wszystko zalezy od dnia, jak spi dobrze w dzien to w nocy nieciekaiwe i na odwrót
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum