Wśród imion nadawych w Polsce znów królują "Julie" i "Jakuby". Jednak "Julię" goni "Maja", której popularność bardzo podskoczyła z miejsca 4. w zeszłym roku na 2. roku w bieżącym. Z kolei w imionach chłopięcych coraz bardziej popularny jest "Filip".
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-15, 14:14
Kamyczek napisał/a:
(Maja lub Filip)
Obydwa jak dla mnie super. Ale Majeczek wokół mnie jest kilka, dlatego zostaniemy przy Basi.
Mój chłop wczoraj szaleju się najadł. Powiedział, że jak będzie miał kiedyś synka, to chce żeby miał na imię Rysiu!!!! Tak ma na imię mój tata - dziadek Rysiek, ale dzidziuś???? Nigdy w życiu!!!!
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-15, 17:14
Dlaczego? Rysio fajnie.
Chociaż po głębszym zastanowieniu masz rację dla dorosłego ok, a dla maluszka nie bardzo.
U nas w okolicy Maja na razie jedna w sąsiedniej wiosce. (Za to Basi nie ma wcale.) To dobrze, bo nie chciałabym samych Majek wśród sąsiadów. Po raz pierwszy się cieszę, że mam starych sąsiadów.
buuu
pewnie w szpitalu sie na cos zdecyduje, i na szybkiego podam im imie : /
Nicolo, jakos tak. Mieszkaja we Wloszech.
Madzia, no Iga fajnie, ale tu zaraz znow beda problemy z wymowa czesto G czyta sie jako J wiec jak to bedzie brzmialo..bez sensu. Jest Inga, tutaj znane ale tak to ja juz nie chce.
No i wystarczy, ze nikt tu nazwiska P. nie wymowi doslownie nikt. Wiec imie chociaz niech bedzie laskawe dla jezykow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum