Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-09, 16:02
Hi hi, a my chaba zostajemy przy Gabrielu.
Zakręciło mi w głowie to imię.
Noelia ładne, ale jakie zdrobnienie od tego?
Mi się podobało Marcelina dla dziewczynki, ale zdrobnienie już nie.
Marcysia mi się od razu kojarzy ze Złotopolskimi. XD
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
o nie nie nie. kojarzy mi sie zaraz z jakas postacia z bajeczki, kolorowanki czy co tam jeszcze. Tak samo jak Malwina, Malwinka
Wysłany: 2010-06-09, 19:39
monasparrow napisał/a:
Berenika to bardzo ładne imię .. a ten Abu coś tam .. no bez przesady oczywiście ja tu nie piszę o imionach niepowtarzalnycch i dziwnie paskudnych a znaczących jak np mój syn Nataniel - jest nietypowy ale ładny i znaczący - ma duszę .. nie lubię pustych imion i nie lubię też powtarzających się Jasiów, Patryków, Kacprów, Oliwek, Julek, Madzi itp .. niestety - dla mnie to poprostu brak wyobraźni rodzica jeśli się tak jedno za drugim powtarza ...
Tyle w tej kwestii .. ale to nie jest tak że te imiona są brzydkie - wręcz przeciewnie są ładne - piękne ... ale poprostu oklepane i osłuchane .. tracą na swojej wartości bo stają się pospolite ..
wiesz, tyle ze pewnych sytuacji nie sposob przewidzieć. Ja od samego początku, zanim poznałam płeć czułam ze bedzie chłopiec i szybko zdecydowałam sie na Szymona. Pech chciał, ze obecnie mamy boom demograficzny no i siłą rzeczy nagle okazało się ze takie imię podoba się nie tylko mnie, ale przecież imie wybrane, dziecko jest na świecie, ma juz pesel.
Tak więc Szymków jest duzo - trudno. Ja statystyk nie śledzilam, zakochałam sie w tym imieniu ot co. Jestem przekonana, ze nikt nie wybiera najbardziej popularnego imienia, tak po prostu wychodzi.
w kazdym pokoleniu jest moda na pewne imiona i tego nie da się uniknąć.
bardzo podoba mi się imię Miłosz. To bralam powaznie pod uwagę przy końcówce ciąży.
Nadal tkwi mi w głowie, mimo tego ze w sumie to oba imiona szeleszczące dość
ale gdybym miała mieć znów chlopca to nieiwem czy dalabym mu tak na imię, bo sąsiadki synek urodzony w 6 miesiącu (zył 2 dni) to własnie Miłosz i tak glupio, mimo ze juz wcześniej bardzo mi się podobało i nadal podoba.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 737 dni temu Posty: 2454 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-18, 08:49
no niestety imiona sie kojarzą w tej sytuacji też bym Miłosz nie dała, choć wiem, że to po prostu głupie
u nas miała być Lea, już nam odeszło, bo nie ma jak mówic i sama nie wiem
teraz jesteśmy na etapie Tatiana, Klarysa i Laura, przy czym Laura to raczej mój mąż, bo dla mnie to tak jakoś długo.... no ale zostało nam jeszcze troche czasu i pewnie wszystko sie jeszcze pozmienia
a i Hania mi chodzi po głowie
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-18, 21:13
malami, ja też jak bym miała wybierać to Hania . Potem Laura i Tatiana . Klarysa wcale mi się nie podoba . I powiem szczerze że nie słyszałam takiego imienia .
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1179 dni temu Posty: 1816 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-19, 10:43
Ja rowniez wybralabym Hanie, chociaz jak bralismy pod uwage, ze bedzie coreczka, to miala byc Marta. No ale ze jest chlopczyk, to bedzie Mateusz i chyba juz tak pozostanie.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-20, 16:57
hmmm no niezmiennie dla dziewuszki Nelcia choć Noelia też wpdło mi w oko (ostatnio pisałyście o tym imieniu) - tak świątecznie akurat na moim czasie
co do facetów to jakoś nic jak narazie mi nie przychodzi do głowy, M. czeka aż będzie wiadomo kto mieszka w brzuszku...
Mateusz mi się osobiście bardzo podoba ale M. kręci głową
Znając mnie wiecie że musi być coś nietypowego no ale mam czas jeszcze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum