REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Ja chce a on nie
Autor Wiadomość
aniel 

Informacje:
Dołączyła 917 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-19, 07:39   Ja chce a on nie

Witam!
Mam problem ponieważ mój narzyczony nie chce póki co dzieci, a mój zegar biologiczny zaczął tykać. Bardzo chce mieć dzidziusia ale druga połówka zawsze jak zaczynam gadać na temat dzieci to mówi że daleko mu do tego i zawsze pilnuje bym wzięła pigułkę.
Warunki dla maleństwa mamy ale chęci brak ze strony mężczyzny :( Fakt ma dopiero 23 lata, ale ja już jak patrze na dzieci to o niczym innym nie myśle jak mieć już swoje. Czy któraś z Was też miała taki problem?

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-19, 11:03   

aniel napisał/a:
a mój zegar biologiczny zaczął tykać.
przeczytalam to zanim spojrzalam na twoj wiek. uwazam, ze nie powinnas tak mowic, masz dopiero 21 lat, wiec jesli chodzi o biologiczna strone, to masz wiele lat przed soba.

Ja tez zaczelam wczesniej chciec od mojego, i czasami podczas seksu mowilam, ze ja juz chce. My sie nie zabezpieczalismy pewien okres, ale i tak nic z tego wyszlo. Jak facet nie chce, to gadaniem i obrazaniem sie mozna tylko pogorszyc. Mysle, ze musisz mu powiedziec o swoich uczuciach, oczekiwaniach i ja np. na zakupach czesto w zartach mowilam "patrz, to jest przewijak, na tym sie dziecko przewija" "o jaka fajna wanienka" ;-) itd. jemu sie utrwalil temat, a ja bylam o krok blizej. Tylko ze u nas bylo inaczej, bo moj chcial dziecko ale za 2 lata. Dla mnie to nie bylo do przyjecia. Mozesz tez po jakiejs rozmowie odstawic ten temat, czyli w ogole nie wspominac nic na temat dziecka, az w koncu sam zacznie gadac.
No i przyznac musze, bo jesli juz o jego wieku napisalas, to on ma prawo czuc sie za mlodym do roli ojca. To obowiazek i zapewnienie waszej trojce bytu.

Rozmowa i jeszcze raz szczera rozmowa, bez awantur :)

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 924 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-11-19, 16:53   

zgadzam sie z tym, ze podstępem czy kłótniami nic nie wskórasz. Może kontakt z jakimś dzieckiem? W rodzinie zawsze są dzieci, albo koleżanki już mają. Zaproś z maluszkiem albo sami sie tam wybierzcie i zobaczysz jak on reaguje. Może po prostu boi się nowych obowiązków, bo dziecko to przeciez nie zabawka!!!
A co do Twego zegara ;) to raczej masz na myśli instynkt macierzyński :) Zegar Twoj dopiero zaczął raczkować... jeszcze długo pochodzi

Odpowiedz do tematu