REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Jak długo dochodziłaś do siebie po porodzie?
Autor Wiadomość
Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 716 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-09-23, 10:14   

kashira słyszałam jak pielęgniarka do lekarza mówiła że dostałam juz tyle przeciwbólowych a nadal jęcze z bólu :-?

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1637 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-09-23, 10:33   

u mnie tez dawali przeciwbolowe ale ja ich nie brałam
Na drugi dzień juz chodziłam i zajmowałam sie malym

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 603 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-09-23, 21:45   

Po porodzie szybciutko wstałam z łóżka. Chciałam być aktywna. Wydawało się ,zresztą ku mojemu zdumieniu, że poród nie wpłynął negatywnie na mój organizm. Oczywiście byłam obolała, ale na tyle sprawna,żeby bez problemów zajmować się dzieckiem. Dopiero w domu po kilku dniach spuchły mi nogi i zaczęły się poważne bóle kręgosłupa i spojenia. Bóle w końcu minęły, niestety tylko na jakiś czas. W przyszłym tygodniu mam zamiar udać się do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do ortopedy.Zobaczymy, czy oprócz stwierdzenia,że powinnam leżeć poradzi mi coś jeszcze.

ik1986 

Informacje:
Dołączyła 391 dni temu

Profil:
Imię: Izabela
Im. dziecka: Bogusia
Wysłany: 2011-09-28, 19:21   

również bardzo szybko doszłam do siebie. pierwszego dnia niestety nie zajmowałam się dzieckiem więc cały dzień leżałam ale na drugi już wszystko normalnie robiłam przy małej. a 10 dni po porodzie (po zdjęciu szwów) już zupełnie nic mnie nie bolało i czułam się jak bym wcale nie rodziła

Go$ 

Informacje:
Dołączyła 853 dni temu

Profil:
Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-10-25, 18:29   

Ja miałam o 2 w nocy cesarkę i dopiero koło 14 popołudniu czyli po 12h przewieźli mnie z OIOMu na normalną salę do Małego...chodziłam przez pierwsze 2 dni zgięta w pół pod kątem prawie 90 stopni a pod prysznicem nie mogłam umyć włosów, ale jak tylko miałam Damianka na rękach stawałam w pionie i nic nie czułam ;) potem w domu przez tydzień może dwa byłam troszkę kiepska fizycznie ale R. wziął wolne i straasznie mi we wszystkim pomagał :) psychicznie natomiast w szpitalu się czułam strasznie i depresyjnie i odliczałam minutki do wyjścia a domu odżyłam i czułam się wspaniale :)

insieme18 
Szczęśliwa Mamuśka!

Informacje:
Dołączyła 417 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-10-27, 21:33   

Ja po naturalnym raz dwa doszłam do siebie.. Od razu po przewiezieniu mnie na salę po porodową "dostarczyli" mi córeczkę i od razu zaczęłam się nią opiekować, skakać nad nią.. W ogóle nie czułam się tak jakbym dwie godziny temu ją rodziła a było co rodzić bo Agatka nie należy do najmniejszych niemowlaczków :)

melcia 

Informacje:
Dołączyła 209 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-10-27, 21:48   

ja po porodzie wstalam na nogi po 4 godzinach bo sytuacja tego wymagala maly lezal w inkubatorze bo polknal smolke i byl niedotleniony. Przewieziono go do wojewodzkiego szpitala i tam z nim 12 dni prosto po porodzie sama niestety bo tylko 1 osoba mogla byc przy dziecku ...

Młoda Mama:) 

Informacje:
Dołączyła 228 dni temu

Profil:
Im. dziecka: LENA
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-12-10, 21:50   

ja chodzilam w szpitalu jak stara babcia:) powolutku i ostroznie ruszyc sie nie moglam na lozku strasznie szczypalo i bolalo z domu wyszlam dopiero po 11 dniach od porodu zaczelo uciazliwie swedziec masakra. na dodatek kulalam na jedna noge calkowicie doszlam do siebie po 5 tygodniach od porodu.teraz nie czuje w ogole jakbym rodzila szwy zewnetrzne na szczescie mialam ropzpuszczalne bo jakby mi mieli sciagac to takie nieprzyjemne sie wydawalo:)

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 658 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-01-07, 07:46   

Młoda Mama:) napisał/a:
ogole jakbym rodzila szwy zewnetrzne na szczescie mialam ropzpuszczalne bo jakby mi mieli sciagac to takie nieprzyjemne sie wydawalo:)

ja płakałam jak glupia przy ściąganiu :( ((

karmen85 
nasz skarb juz jest

Informacje:
Dołączyła 594 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Maksymilian Piotr
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-01-27, 21:43   

ja po cesarce niemal od razu wstalam na nogi a po 5 dobie kiedy wrocilismy do domu juz wogole nie lezalam robilam wszystko w spowolnionym tempie ale bylam uparta ponad to pierwszego dnia w domu bylam sama z maluszkiem i bylo ok jakos nie czulam zadnego bolu nie wiem czemu a nawet na pooperacujnej jak zeszly mi wszystkie kroplowki nie chcialam zadnego zastrzyku przeciwbolowego - ale to dlatego ze ja panicznie boje sie zastrzykow a wystarczajaco bylam juz pokluta :lol: wiec ze strachu przed domiesniowym przestalo mnie cokolwiek bolec :-P

Sabina 

Informacje:
Dołączyła 609 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2012-02-22, 21:08   

Ja gdy zostałam przewieziona na salę po porodzie, to Mała juz tam na mnie czekała :) Nie miałam więc wyjścia i musiałam się nie zajmować :) Ale z tym nie było żadnego problemu, w szpitalu bardzo szybko doszłam do siebie, nie brałam żadnych leków przeciwbólowych (dziewczyna z sąsiedniego łóżka nie potrafiła zrozumieć czemu nie wykorzystuję sytuacji :lol: ). Nie mogłem się doczekać wyjścia do domu <bezradny>
Gorzej było w domu, jak szwy zaczęły się goić, pierwszy tydzień bardzo mnie bolało, nie mogłam siadać :-?
Dopiero pewien czas po porodzie zdałam sobie sprawę z tego, jak przez te pierwsze tygodnie byłam zmęczona :shock: ale to dotarło do mnie po pewnym czasie :lol:

Odpowiedz do tematu