Ile trwał Wasz poród/ody?
Nie chodzi mi o czas wpisany w ksiażeczkę zdrowia dziecka, bo podany jest najczęsciej od chwili przyjęcia. Nie mam na myśli również, stawiania sie brzucha.Konkretnie chodzi mi o czas od którego rozpoczęły się regularne bóle zakończone porodem.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-07, 13:56
Nie wiem, ale ogólnie często słyszę że kobiety które mają lepszą kondycję, są bardziej porozciągane szybciej rodzą, zresztą mam przykład mojej mamy która przez całe ciąże była aktywna i rodziła bardzo szybko. Zresztą nie jestem specjalistą
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-07, 14:17
ewelcia1987, kondycja raczej nie jest wyznacznikiem. Moja mama tez całą ciaze pracowala, byla aktywna a rodziła mnie 12h, z moja siostra podobnie, z tym ze starsza była a rodziła 3h
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 875 dni temu Posty: 1927 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-07, 15:47
kashira napisał/a:
kondycja raczej nie jest wyznacznikiem
tak mi się tylko przypomniało co słyszałam, bo wiem że słoneczko lubi ćwiczyć, a tu tak szybko jej poszło
poza tym wiadomo że na długość porodu wpływa wiele czynników...
w większości (póki co) to błyskawicznie Wam poszło. a w szkole rodzenia mówili, że u pierworódki poród przeciętnie trwa 16 h. Się wyłamujecie dziewczyny ze średniej statystycznej
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2011-01-07, 21:43
na porodówkę trafiłam ok. 21. Krzyś urodzony o północy. tylko, że poród zakończony cc, ale w zasadzie do 23.40 szło naturalnie i rozwarcie pełne. ale regularne skurcze, takie co 15 minut zaczęły się już ok 13. to nie wiem jak to liczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum