Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 744 dni temu Posty: 1448
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-17, 10:01
Agatka sobie odparzyła pupcię, a właściwie wyżej, ale oprócz czerwonych plam są jeszcze krostki. Smarowałam Linomagiem, nie pomaga, posypywałam mąką ziemniaczaną, pomaga na chwilę. Nie wiem czy to nie jakieś uczulenie, oprócz odparzenia, chociaż nie było nowych pampersów czy chusteczek. Macie jakieś rady? Myślę, że jej to nie piecze, bo nie płacze, nie marudzi przy wycieraniu, ale jak leży na brzuszku, to ociera się o podłoże i pcha łapki między nóżki jak ją przewijam, stąd wnioskuję, że ją swędzi
To wygląda jak uczulenie NIe zmieniałaś Agatce pieluszek na inne, albo chusteczek?
Moja miała takie coś na psioszce, goiło się długo, a próbowałam kilku środków W naszym przypadku pomógł sudocrem (przy każdej zmianie pieluszki) i wietrzenie pupki
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 716 dni temu Posty: 2112 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-19, 11:24
własnie po deserkach owocowych u nas zaczeły sie pojawiać..w szpitalu starsza połozna poradziła mi ze jak bedzie cos sie działo i pojawia sie kropeczki totormentiol sie sprawdza..i miała racje tylko nie za często z tym tormentiolem bo wysusza skórke najlepiej tormentiol na zmiane z czyms co nawilża np emolium krem specjalny.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 774 dni temu Posty: 304 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dominik i Filip
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-19, 13:04
Filipek po biegunce mial jaderka i siusiaczka odparzone i nic nie pomagalo i pani dr.zapisala nam robiona masc posladkowa,pomoglo po pierwszym smarowaniu. No ale to na recepte,a bez mozna clotrimazolem tez pomaga.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 744 dni temu Posty: 1448
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-23, 10:49
U nas zero poprawy mimo wietrzenia, sudocremu, mąki ziemniaczanej i przemywania nadmanganianem potasu (tzw kala). Dlatego tez poszlysmy do lekarza, pani doktor przepisala Triderm, jak to nie pomoze to mamy przyjsc i bedziemy robic badanie moczu. Oby pomoglo bo nie moge patrzec jak na sie drapie i ociera:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum