Wysłany: 2010-06-17, 17:57 Jak nazywacie swoje dzieci? :D
Jak wolacie, nazywacie swoje maluchy? Po imieniu? Cos wymyslacie? Jest to z czyms zwiazane?
Ja poki co, nie moge sie przemoc i mowic po imieniu.
Tak wiec moja niunia, jest Sloneczkiem, Skarbem, Misia, Myszka, Rybenka, Kochaniem.. i tyle pamietam na chwile obecna.
A do zalozenia tematu, zainspirowala mnie Ala, ktora nazywa synka Smok Jestem ciekawa skad sie to wzielo:)
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-17, 19:14
U mnie mnóstwo zdrobnień od Mai.
Poza tym Rybko (bo jak jest głodna, to robi rybkę: okrągłe usteczka szeroko otwiera i szuka cyca), Myszeczko i Pszczółko (w końcu Maja). A jak patrzę na jej okrąglutkie rączki to mówię do niej Kluseczko I najważniejsze: jak marudzi mówimy do niej Laleczko Chucky (nie wiem, czy tak się to pisze - taki film był kiedyś, o lalce, ktora ożywała i była strasznie wredna i złośliwa i zabijała ludzi). Bo mój niuniuś czasem jest bardzo upierdliwy i nas terroryzuje (każe się nosić cały czas) albo jak sie rzuca na cycka to warczy i marszczy nosek
A o Majeczce z reguły mówię Niuniuś (brzmi, jakbym miała synka a nie córunię). Szczególnie, jak przy ludziach mówię do męża: "weź Niuniusia"...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-18, 10:20
Moja Majka to prócz zdrobnień imienia to jest przede wszystkim Pszczółką, a później
Kochaniem, Skarbem, Robaczkiem, Karakonkiem, Misiaczkiem, Misiem Pysiem, czasem Złośnicą lub Terrorystą. Mój mąż mówi do niej Bimbasek zaczął jeszcze w ciąży i tak mu zostało.
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-20, 10:21
U nas jest
Nataniel jak mama wrzeszczy na małego bo broi
Natek
Natuś
Nusiak
Natu - M. tak oststnio wciąż gada
Natuliński
bąk eskimos
wstrętny chłopak - bo buzi nie chce dać
gad przebrzydły
myszka
wstręciuch
skarb mamusi
synek tatusia
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-20, 20:09
Zoś Zosik - i inne od imienia.
Łobuz, kocinek, nionioń, bąbel, myszak, myszol, skarb, słoneczko/księżycek... rzadziej fum/fumfum, zergling, małpeczka (to ostatnio częściej, odkąd wszędzie się wspina), utopiec (a to po wyczynach w jeziorze)... chyba tyle
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum