Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1496 dni temu Posty: 796 Skąd: z krainy marzeń
Profil: Imię: S.
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-10, 18:52
Karoll, stwierdził na podstawie ostatniej miesiączki.
Chociaż kalkulatory w necie od ostatniej miesiączki wskazywały dziś 6t6dc, no ale wiem że jakieś wahania mogą być.
Zapytałam czy 6t4dc to 7tc to stwierdził że nie, on uważa że to 6tc.
I bądź tu mądry. Zresztą ważne aby wszystko było dobrze
_________________ "
Ostatnio zmieniony przez saja 2011-11-10, 18:58, w całości zmieniany 1 raz
Zapytałam czy 6t2dc to 7tc to stwierdził że nie, on uważa że to 6tc.
Bo jak dla mnie to tez tak jest. 6 tydzien ci sie jeszcze nie skonczyl dlatego
z reszta najlepiej mowic sobie 6 tydz i 4 dzien i ja tak praktykowalam. Jak na suwaczku mialam, ze jestem w 41 i ktoryms dniu ciazy i tego tygodnia urodzilam, to znaczy ze urodzilam w 41 tygodniu. I tak tez mam na karcie ze szpitala. Porod w 41 tygodniu a nie 42 bo trwal nadal 41.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 495 dni temu Posty: 2381
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-10, 22:12
No a mój potwierdził Koniec 10 tygodnia Może oni też liczą ile dni po miesiączce mogło dojść do zaplodnienia?? Nie wiem. Ja sobie termin wyliczyłam na 9 czerwca, lekarz dzisiaj też na 9 -10.06 a z usg po wielkości dziecka 13 czerwiec
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1260 dni temu Posty: 1035 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-11, 08:15
madzia napisał/a:
saja napisał/a:
Zapytałam czy 6t2dc to 7tc to stwierdził że nie, on uważa że to 6tc.
Bo jak dla mnie to tez tak jest. 6 tydzien ci sie jeszcze nie skonczyl dlatego
Właśnie, że się skończył. Te wszystkie kalkulatory pokazują zakończone tygodnie.
Czyli saja jesteś już w 7 tygodniu. Weź sobie zwykły kalendarz i oblicz od ostatniej miesiączki. Zobaczysz, że wyjdzie ci tak samo.
Mi suwaczek pokazuje skończony 14 tydzień ciąży, czyli zaczęłam już 15tc.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 495 dni temu Posty: 2381
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-11, 11:56
malutka-iwona zgadzam się z Tobą w 100% sama się dziwię dlaczego lekarze tak dziwnie liczą. Przecież to jest takie proste i logiczne Chyba prościej byłoby gdyby te kalkulatory mówiły "Twoja ciąża trwa (np) 6 tyg i 5 dni".
Karolina mi u Ciebie wychodzi 5 tydz i 6 dni czyli 6 tydzień. Ale na pewno dziecko nie ma jeszcze 4 tygodni bo do zapłodnienia musiało dojść dużo później niż 2 tyg po miesiączce. W niedzielę zaczniesz 7 tydzień.
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Wysłany: 2011-12-30, 18:22 Wiek zarodka według USG
Witam wszystkie forumowiczki i forumowiczów
Chciałabym się dowiedzieć, czy na podstawie długości zarodka można określić wiek ciąży (ale nie ten na podstawie OM)
Według ostatniej miesiączki to 6 t 3 d (na dzień usg). Jaki będzie wiek zarodka według CRL?
OM - 14.11.2011
cykle 28-31
CRL - 0,73 cm ( z dnia 28-12-2011)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum