Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 668 dni temu Posty: 380
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-27, 17:29
lepiej nie przemeczac sie przed samym porodem, nie sprzatac nie wieszac firanek itp itd tylko lezec odpoczywac i gromadzic sily na porod. ja dzien przed porodem sie naskakalam nawsciekalam i co? odkleilo mi sie lozysko i bylo niemalze tragicznie.
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 152 dni temu Posty: 122 Skąd: Olkusz
Profil: Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja
Wysłany: 2010-03-03, 20:43
Ja już strasznie nie mogę się doczekać, niby jeszcze 3 tygodnie ale ja bym chciała już moje Słoneczko na ręce - bo po prostu nie mogę się doczekać aż zobaczę tą śliczną twarzyczkę + strasznie męczy mnie ciąża i też chciałabym żeby się to zmęczenie i humorki skończyły.
Czytam tak te wasze porady i chętnie bym coś wypróbowała ale np. wieszanie firanek i mycie okien odpada bo mam okropne zawroty głowy więc wolę nie ryzykować, na skakanie po schodach to zupełnie nie mam siły a mój Ukochany nie chce już się przytulać bo mówi, że się boi Często mu marudzę, że chciałabym już urodzić to zawsze dostaje opieprz, mam czekać cierpliwie aż dzidziuś sam wyjdzie i nie kombinować
Ja tam nic nie kombinuje.
Ostatnio czytalam, ze kilku dziewczynom, ktore przyspieszyly np. myciem podlog na kolanach, czy olejem rycynowym swoje porody, tylko wiecej sie umeczyly, bo skurcze naszly a akcji zero!! Bez sensu
_________________ Gdy przyszłaś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 732 dni temu Posty: 1441
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-04, 22:09
madzia napisał/a:
Ja tam nic nie kombinuje.
Ostatnio czytalam, ze kilku dziewczynom, ktore przyspieszyly np. myciem podlog na kolanach, czy olejem rycynowym swoje porody, tylko wiecej sie umeczyly, bo skurcze naszly a akcji zero!! Bez sensu
i slusznie. jedynie mozna o ile masz sile wiecej spacerowac.
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-07, 09:29
magdaaa napisał/a:
ja czytałam ze dobre jest ale pobudzanie brodawek , bo sie wydziela hormon przyspieszajacy poród.
chyba Madzia81 tego proboweala o ile dobrze pamietam i z marnym skutkiem
Przypomnialo mi sie,ze jak mialam robiony masaz szyjki i w sumie w ciagu 24h po tym masazu zaczela siue akcja porodowa
Wysłany: 2010-03-07, 12:08
magdaaa napisał/a:
malutka-iwona napisał/a:
motylek napisał/a:
mi sex pomógł chyba...
To by się zgadzało.
ja czytałam ze dobre jest ale pobudzanie brodawek , bo sie wydziela hormon przyspieszajacy poród.
ja z kolei czytalam, ze pobudzanie brodawek to nie do konca dobry pomysl - przynajniej bez kontroli lekarskiej, bo owszem moze wywolac czynnosc skurczowa, ale nie spowoduje rozwarcia.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 976 dni temu Posty: 1872 Skąd: Wałbrzych
Profil: Im. dziecka: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-07, 13:19
angik1683 napisał/a:
hyba Madzia81 tego proboweala o ile dobrze pamietam i z marnym skutkiem
taaaak, tego też próbowałam, jak i całej masy innych sposobów, które nie przyniosły żadnego efektu teraz wiem, że to łatwo napisać, ale lepiej czekać aż samo się wszystko zacznie dziać, a nie na siłę poganiać naturę.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 210 dni temu Posty: 1725 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-07, 13:44
Gość - rozwarcie (to właściwe, porodowe) jest konsekwencją skurczów.
Przy pobudzaniu sutków wydziela się stosunkowo niewiele hormonów, dlatego jest to mało skuteczne - chyba, że trafi się na właściwy moment, tuż przed akcją zaplanowaną przez naturę
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
:) Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-03-07, 21:53
Tri niestety rozwarcie nie zawsze idzie w parze ze skurczami. zdarza się, ze czynność skurczowa jest duza, a szyjka nie bardzo sie otwiera i trzeba jej pomóc.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum