REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Jak przyspieszyć poród?
Autor Wiadomość
cinderella005
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-08, 15:59   

Ja mam jeszcze 15 dni do porodu, mam lekkie skurcze i, przy większym wysiłku fizycznym okropnie boli mnie dól brzucha;/ Położna mówi ze to norma, tak ze nie stresuje się. Mój chłopak nie pozwala mi się przemęczać, ani w sumie nic robić, wiec nie sądzę żeby chciał, żebym starała się to przyśpieszyć. Poza tym moja mamusia by się nieźłe schizowała jak by było wcześniej:P Chociaż o czasie tez;d
Co do przyspieszenia porodu... Czasem trzeba dzidzi pomoc, ale pod kontrola lekarza. Moja mama urodziła moja starsza siostrę 2 tyg. po terminie, zielone wody itd... Masakra;/ A miała 7 czy 8 zastrzyków wywołujących poród, pod kroplówka była i nic nie pomogło, bo siostra dosłownie zaparła się nóżkami i nie chciała wyjść;D

:)
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-08, 18:10   

Tri napisał/a:
:) - a co ja napisałam?

skoro to samo co ja to po co powielac informacje? widze ze nie potrafimy sie porozumeic, moze lepiej nie wchodzmy sobie w droge bo beda z tego same sprzeczki.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 210 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-03-08, 18:43   

cinderella005 - na szczęście przebieg porodu nie jest sprawą rodzinną, najlepiej nie słuchaj takich opowieści :) Chłopak ma rację - odpoczywaj, ciesz sie ostatnimi dniami ciąży, już niedługo będziesz miała małego łobuziaka na głowie :D

:) - czytaj uważnie, a nie będzie problemu :) Nie to samo.

:)
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-08, 20:44   

tri oj widze ze masz klopoty ze zrozumieniem tego co pisze. jakos to przezyje :-D

podobno picie naparu z lisci malin dobrze wplywa na czynnosc skurczowa - ale to trzeba zaczac stosowac na poczatku 9 miesiaca - po terminie bedzie za pozno o - ile wogole cos da.

Odpowiedz do tematu