REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2009-05-20, 20:36
Tytuł: Jak to było gdy dowiedzieliście się o ciąży ? -szczegóły
Autor Wiadomość
Poznanianka24 

Informacje:
Dołączyła 958 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-12-23, 15:18   

Izabela napisał/a:
Poznanianka24 napisał/a:
Po 3 dniach poszlam na L4 do końca ciąży
czy wróciłaś do tej samej pracy jeszcze? bo rozumiem, że raczej już nie ..... :?:

wruciłam ;-) dostałam nawet podwyżkę i inne przywileje :mrgreen:

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 931 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-01-12, 19:41   

A u mnie było tak . My się staraliśmy o dziecko ponad rok i gdy przychodziła miesiączka to poprostu był koszmar. Ale nadszedł dzień że okres się nie pojawił, i wtedy pobiegłam po test ciążowy . Zrobiłam test i wyszło ze jestem w ciąży nawet nie macie pojęcia jak z mężem się cieszyliśmy. Pojechałam do ginekologa a pan doktor mówi do nas żebyśmy się jeszcze nie cieszyli dopuki nie zrobimy USG bo to wcale nie musi być ciąża tylko puste jajo. Zrobiliśmy USG i lekarz powiedział że w brzuszku jest malutka fasolka i że zostaniemy rodzicami. Wtedy płakaliśmy ale ze szczęścia. Ale do 3 miesiąca musiałam brać tabletki na podtrzymanie ciąży.

smerfetkahh 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-13, 19:46   

No ja nie wierzylam dopoki nie zobaczylam kropeczki na usg.
W sumie do tej pory jakos nie moge pojac,ze mam dzidzie ;-)
A bylo to tak..
Jakos nie dostawalam okresu a za bardzo nie wiedzialam,kiedy go mam ;-) zadzwonilam do siostry ktora miala zawsze ze mna :-> a ona byla juz dawno po :shock: ubralam kurtke i polecialam po test zrobilam go iii :shock: ciaza :shock: ,polecilam po drugi ,,to samo :-? weszlam do pokoju gdzie spal moj narzeczony i zucilam mu to na lozko.
Za chwilke podszedl do mnie i mnie objal a ja wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze :-D

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-04-15, 12:53   

Cytat:
Za chwilke podszedl do mnie i mnie objal a ja wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze :-D

NinkA

Informacje:
Dołączył 891 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-20, 04:57   

heja
oj u mnie to bylo dziwnie :-? no bo tuz przed wyjazdem poszlam do lekarza a ten zbadal mnie i nic nie zobaczyl :roll: wiec spokojnie polecialam do US a tam 1 tydzien i nic drugi tydzien i nic wzielam jeden test :shock: drugi no juz po 3 nie bylo pomylki :roll: i wtedy sie zaczelo zalatwianie ubezpieczenia bo ja siedzialam w pl pol roku i nie mialam zadnego ubezpieczenia tu na mejscu - nerwowka no i jeszcze R ktory nie mogl dostac vizy i nie mogl do nas przyleciez <bezradny> ech nie sa to mile wspomienia :-( no bo i ciaza tak jakos z nienacka ( tzw suwenirrrrr z jednego z pozegnan przed wylotem) :roll:

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-08-01, 17:46   

U mie bylo tak , po 6 miesiacach staran , w miesiacu w ktorym totalnie odpuscilam sobie mierzenia tempy , kochanie co drugi dzien itp , nastawiona na miesiaczke planowalam kolejny miesiac staran (spisywalam jakie tabsy kupic , testy owulacyjne itp) moj maz zaczal cos podejrzewac ze moze zaszlam , bo mialam straszny apetyt , ciagle mi sie spac chcialo . Gdy powiedzialam mu ze mi sie okres spoznia upewnil sie i stwierdzil ze spokojna mina ze jest pewny ze jestem w ciazy . Ja oczywiscie zaczelam mowic ze pewnie nie itd , ale on byl przekonany , w koncu poprosilam by kupil test . Robilam go swiecie przekonana ze znow zobacze negatywny wynik i jak sprawdzilam i okazalo sie ze sie mylilam nie moglam uwierzyc wlasnym oczom !! Pozytywny !! Bylam tak oszolomiona , ze wylecialam z lazienki z jeszcze mokrym testerem :P z wielkim bananem na mordzie i zaczelam sciskac mojego faceta i plakac , to bylo niesamowite , nigdy tego nie zapomne . Nawet zrobilismy zdjecie testera na pamiatke !! :D Pozniej zrobilam jeszcze 2 testy zeby sie upewnic jeszcze :) On byl szczesliwy bardzo ale nie zaskoczony , bo on to "wiedzial" i "przeciez mi mowil " hehe . Ci faceci .

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 976 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-08-03, 19:51   

alexa87, fajna niespodzianka :lol:

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-08-03, 22:33   

no cudowne to bylo :)
nigdy tego nie zapomne :)

roksiakb

Informacje:
Dołączył 729 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-04, 13:12   

Alexa aż mi ciarki przeszły i łzy w oczach stanęły :-) Super :-)

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-08-04, 23:09   

ciesze sie ze moje wspomnoienia zadzialaly na Ciebie tak jak dzialaja na mnie :)

:) 
mamunia Szymunia

Informacje:
Dołączyła 732 dni temu

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-08, 08:56   

Ja jestem w tym temacie jeszcze świerza bardzo, bo test zrobiłam 4 dni temu. NAjpierw pojawiła się grubaśna krecha testowa, więc stwierdziłam, że dostanę niedługo okres zwłaszcza, że dzień wcześniej brzuch mnie bardzo mocno bolał. Po chwili pojawiła się słabsza ale jednak wyraźna różowa kreseczka. Patrzyłam w test jak zaczarowana z rozwartą w uśmiechu gębą. Bo testów w życiu to już się sporo narobiłam, ale zawsze wynik był jeden, a tu taka niespodzianka. Mężą poinformowałam parę h później tel, bo jest w pracy i zobaczymy sie dopiero za kilkanaście dni. Jak tylko się zdobyłam na odwagę, zeby go o tym poinformować - rozwyłam się z nerwów. Nie mógł zrozumiec czemu ryczę, bo przecież staraliśmy się od kilku miesięcy :lol: Narazie mamy nie poinformowałam, czekam na wizytę u lekarza. Jeśli wszystko będzie ok - a staram się być dobrej myśli - to teściowa poinformujemy dopiero w październiku, bo chcemy zrobic to osobiście, a ona mieszka w innym mieście.

Lepiej żeby mnie nienawidzili taką, jaka jestem, niż kochali kogoś
kim nigdy nie będę

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 931 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-09-08, 10:46   

Na pewno wszystko będzie dobrze - gratuluje fasolki :-D Kup dla męża malutkie buciki i jak przyjedzie to mu je dasz ;-) :-D

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 730 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-09-08, 12:12   

Dobry pomysl z tymi bucikami ;-)

:) 
mamunia Szymunia

Informacje:
Dołączyła 732 dni temu

Profil:
Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-09-08, 12:23   

Tak planowałam zrobić w chwili gdy mu będę o tym mówiła. Ale nie wytrzymałam i powiedziałam przez tel. Może z mamą i teściową tak zrobię:)

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 931 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-09-08, 16:55   

Ja też nie wytrzymałam ale poczekałam aż mąż przyjdzie z pracy :mrgreen: i pokazałam mu test ciążowy. Ale korciło mnie żeby zadzwonić do niego i powiedzieć :-P

Odpowiedz do tematu