Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2009-07-21, 09:13
z tego o pamiętam, u mnie tak w okolicy 3, 4 miesiąca dopadła mnie ciągła ochota na seks, oj działo się wtedy działo niestety zaraz później dostaiśmy zakaz ze względu na zagrożenie.
madziula - stawiam, że i ten brak ochoty minie, jak wiele innych dolegliwości pierwszego trymestru.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1289 dni temu Posty: 2010
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-21, 21:04
a ja właśnie na początku nie miałam ochoty na seks ani na przytulanie i tez byłam ostrożna, 2 trymestr ochota przyszła z dwojoną siłą
teraz znowu jakieś mam dziwne dni nie ma ochoty
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 1174 dni temu Posty: 159 Skąd: podlasie
Profil: Imię: asia
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-02, 20:29 Sex w czasie ciąży
Hej. Mam takie pytanie czy w czasie ciąży mozna bezpiecznie się kochać? Czy można "do środka" ? I jak jest juz spory brzuszek to czy trzeba wtedy unikać zbliżeń lub jakichś pozycji.
Ogólnie jak to jest w ciąży. I czy tak samo wszystko odczuwamy? Dotyk itd...
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2009-09-02, 20:44
mamy już podobny temat, więc połączyłam.
asiunia napisał/a:
czy w czasie ciąży mozna bezpiecznie się kochać?
jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych, to można śmiało
asiunia napisał/a:
Czy można "do środka" ?
można
asiunia napisał/a:
I jak jest juz spory brzuszek to czy trzeba wtedy unikać zbliżeń lub jakichś pozycji.
tylko takich, w których jest niewygodnie i tak jak wcześniej napisałam, jeśli lekarz nie zabroni, to seks jest jak najbardziej na miejscu
asiunia napisał/a:
I czy tak samo wszystko odczuwamy? Dotyk itd...
a to już indywidualna sprawa każdej kobiety. u mnie było tak, że pod koniec 1 i w drugim trymestrze miałam zwiększoną ochotę na seks, ale odczucia były takie jak zazwyczaj. a potem to już seks był zakazany ze względu na niewydolność szyjki macicy.
A ja cala ciaze zero jakiejkolwiek ochoty
Przez ten czas jesli cos bylo, to tylko z inicjatywy P. dla mnie seks w ciazy moze nie istniec. A mowia, ze wtedy wlasnie jest lepiej
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-26, 11:56
Na początku też zdechła byłam i wieczorami zasypiałam... ale jak sie w nocy budziłam... Później było normalnie, a po porodzie libido mi skoczyło już kilka dni po powrocie do domu, a tu zakaz
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum