REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2008-10-01, 10:59
Tytuł: Jak to jest z tym "przytulaniem"
Autor Wiadomość
mimi 

Informacje:
Dołączyła 742 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-26, 14:20   

To moze i ja wypowiem sie :->

My z Wojtekiem bardzon lubimy seks i obawialismy sie, ze w ciazy bedzie nam zabroniony. Poczatkowo byly problemy i nie moglismy tego robic.

Ale teraz poki co nic nie stoi na przeszkodzie, to sie kochamy niemal codziennie :oops: Wczesniej tez bylo fajnie, ale teraz :oops:

A Wojtek ostatnio mi przyznal sie, ze bardzo pociaga go moj brzuszek :mrgreen:

Tylko ja mam pytanko. Czy mozemy wykonywac kazde pozycje w ciazy? Wiadomo jak bedzie wygodnie to tak. No ale...

:) 

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-26, 20:48   

Mimi ale o jakich pozycjach myslisz? :mrgreen:
Tak serio to dopoki dana pozycja Cie nie bedzie meczyla, czy sprawiala bolu to dlaczego mielibyscie z niej rezygnowac?

A tak zapytam z ciekawosci. Ciaza mnoga nie jest traktowana jak ciaza wiekszego ryzyka i z tej przyczyny nie powinno sie nieco ograniczyc seksu?

mimi 

Informacje:
Dołączyła 742 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-09-26, 21:58   

:) napisał/a:
Ciaza mnoga nie jest traktowana jak ciaza wiekszego ryzyka i z tej przyczyny nie powinno sie nieco ograniczyc seksu?

Lekaz powiedzial, ze do czasu jesli nic sie nie dzieje, mozemy szalec ;-)

Aniusia 
wredniak

Informacje:
Dołączyła 716 dni temu

Profil:
Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-09-27, 19:50   

ja juz nie mogę się doczekać kiedy będe po połogu i w końcu normalny sex a nie ciągle sie boje, że coś sie stanie i raczej unikamy zblizeń..naszczęście mąż jest taki sam strachliwy o dziecko więc czekamy oboje hihi

malami 

Informacje:
Dołączyła 840 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-09-28, 15:20   

oj i ja czekam, kiedy bede mogla sie wkoncu wdrapac na A. :oops: niby jeszcze cos tam czasem, jest przyjemnie, ale to juz nie to, brzuch duzy, dziwnie tak,

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1282 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-09-28, 15:28   

u nas juz tez tak jakos dziwnie, wiec raczej juz nie przytulamy sie, z mojego powodu, bo juz ochota tez mniejsza, a wlasciwie prawie jej brak <bezradny> . czekam zatem na porod, pozniej na polog, jak minie, to bedziemy szalec, jesli maluch nam da ;-) .

kashira 

Informacje:
Dołączyła 640 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-01, 14:59   

A ja Wam powiem, że troche boję się "przytulanek". To nowa sytuacja, cos innego dzieje sie i boje sie ze seks moze w tym wczesnym stadium zagrozic dziecku <bezradny> Czytałam rozne opinie i generalnie nie ma przeciwwskazań, ale ja i tak wole byc zapobiegliwa, dlatego narazie abstynencja :-P

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1416 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-10-01, 16:04   

u nas podbnie, głównie M. strajkuje- boji się, zwłaszcza odkąd szyjka się skraca, tak więc jakies 5 miesięcy celibatu :evil:

Cassie 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Imię: Michalina
Im. dziecka: Gabrysia, Filip, Mikołaj
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-10-01, 17:14   

U mnie prawie tak samo M. się boi, że mi zaszkodzi. :evil: Chociaż lekarka dała dzisiaj pozwolenie, ale tylko od czasu do czasu, to on i tak uparcie twierdzi, że nie. :-x

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1282 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-10-01, 17:16   

kashira, lekarz da zakaz przytulanek jesli bedzie to jakies zagrozenie dla dzidziusia, ale rozumiem doskonale Twoje obawy, ja tez sie balam. A swoja droga, to ale niespodzianka, nie wiedzialam, ze jestes w ciazy, juz bardzo rzadko zagladam na babski, a tam pewnie juz wiedza ;-) ogromne gratulacje, bardzo sie ciesze.

commongirl 

Informacje:
Dołączyła 599 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-10-01, 19:31   

Hej. My z moim przyszłym mężem "przytulamy" się regularnie, ale to dzieje się raczej z jego inicjatywy, gdyż ja niezbyt mam ochotę na to. Jak już mnie pobudzi, to jest ok, ale ja jakoś nie wychodzę z inicjatywą.
Na początku ciąży trochę się bałam "przytulać", ale teraz już nie mam żadnych obaw, że seks może nam zaszkodzić:)

Agateczkaa 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 490 dni temu

Profil:
  Wysłany: 2011-01-18, 20:12   Nie mogę się porozumieć z narzeczonym w sprawie seksu ;(

Sprawa wygląda tak, że jestem w 26tyg ciąży, i ogólnie rzecz biorąc jem zupełnie inaczej niż do tej pory. Przytyłam trochę, jak mam zachciankę to mieszam takie rzeczy, których wcześniej nawet bym nie tknęła No i miewam wzdęcia. Nie sa to jakieś wielkie wzdęcia, tylko całkiem normalne... problem w tym, że kiedy się kocham z mężem, to coś musi się podrażniać, coś naciska, nie wiem - chodzi o to, że cały czas czuję, jakby mi ktoś wiercił w jelitach. Seks - umówmy się, nie jest wtedy przyjemny...On natomiast uważa, że znajduję sobie jakieś usprawiedliwienia, jakieś wymówki. Nie mogę wziąć niczego na te wzdęcia, bo w ciązy lepiej nie ryzykować, prawda? Z dwojga złego wolę żeby mąż był na mnie zły, ale też lepiej by było, żeby wszyscy byli zadowoleni... Po za tym w ciąży robią mi się krostki nawet na pupie takie bleee do wyduszenia wiec to go może zniechęcać do mnie ;( Po za tym nie odczuwam takiej przyjemności jak przed ciążą i sporo się trzeba namęczyć przy mnie a czasami widzę że go to zniechęca ;( ((((((((
Jak ktoś zaproponuje seks oralny, to z góry uprzedzam, że NIE. Ja nie mogę się przełamać, nie chce i kropka. Tego tematu z mężem nawet nie poruszamy, bo jemu też jakoś nie bardzo na tym zależy

kochanie1305199 

Informacje:
Dołączyła 550 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-18, 21:01   

Sex w ciąży :!: :?: :!: ja już nie pamiętam jak to się robi <bezradny>

:) 

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-18, 21:05   

no ale Twoj partner nie rozumie, że Twoje odczucia związane z seksem nie są takie jak być powinny?
Wiesz, ja bym sobie odpuściła.

p.s ugotuj mu grochówę a po kilku godzinach wymuś na nim np wyjście na basen, czy do kina czy co kolwiek co w normalnych warunkach sprawiałoby mu przyjemność ;-)

Agateczkaa 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 490 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-19, 19:40   

W ogóle w ciąży przy uprawianiu seksu nie czuję takiej przyjemności jak przed...;/ i to go chyba denerwuje bo się namęczyć musi ehh;/ z resztą wogóle go nie pociągam tak czuje bo kocha się ze mna jak ma potrzebe a tak to nawet nie przytuli nie pocałuje brzuszka itp.. ale w ciąży nie ma tej gry wstępnej tej namietnosci on potrafi sie kochac i ogladac telewizje no wkurzyłam sie nie miłosiernie wtedy.. :shock:

Odpowiedz do tematu