Wysłany: 2010-07-05, 09:17 Jak zmienić nudne meble w coś ekstra? :)
Burza mózgów..:) Czy robiłyście takie metamorfozy? Jak zmienić nudne, typowe meble w fajny, zestaw..Czy sprawdzają się okleiny na meble? Czy przemalowanie wchodzi w grę? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-05, 09:35
Kurcze a u nas okleina się sprawdziła, ale mamy ją na białej lodówce, zmywarce i drzwiach jak remontowaliśmy nie było kasy i sensu tego wymieniać. Z okleiną wszystko wygląda jak od kompletu.
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-06, 12:47
no jeszcze zależy gdzie te meble są wszystko zależy od pomieszczenia i gustu no i stylu w jakim ma byc pomieszczenie?? Jak np dla dziecka to można pomalować i naklejki dać, okleina tez się nadaje
też czytałam, że okleina w kuchni, zwłaszcza w pobliżu kuchenki (np. na szafkach) może odchodzić. Faktycznie, dziecięcy pokój można fajnie urozmaicić taka okleiną naklejając ją na szafę, a do tego dodatki w takich kolorkach jak na okleinie. Ale mój ostatni typ to naklejki wielkoformatowe. W sieci (link) znalazłam takie fajne koniczynki o wymiarach 50 cm na 70 cm. Z naklejkami też można fajnie pokombinować. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-07-08, 15:33, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 615 dni temu Posty: 1334 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-14, 10:32
Beata napisał/a:
oklejone paskami i tapetą samoprzylepną
Pomysłowa z Ciebie kobitka, nie ma co, te mebelki to dowód na to że wystarczy trochę kreatywności i wyobraźni i można stworzyć dla niuni fajny kącik, niekoniecznie od razu kupować nowe rzeczy
Wysłany: 2011-03-15, 15:35
ja wiem, że niezależnie czy będzie chłopiec czy dziewczynka chcę jasny kolorowy pokój, zielony z odpowiednimi naklejkami dla dziewczynki z wróżkami, kwiatkami i elfami, a dla chłopca z samochodami, samolotami i statkami
Ja naklejałam kiedyś okleinę na szafki kuchenne i zaczęła odchodzić jakoś po roku i to przy zlewozmywaku. Kupiłam taką imitującą jasne drewno i efekt był na prawdę fajny. Wszyscy się pytali czy to nowe szafki, ale najpierw musiałam się namęczyć, szczególnie przy dużych powierzchniach, bo bardzo trudno jest prosto nakleić okleinę.
Czytałam też gdzieś o okleinach magnesowych na lodówki. Też podobno fajne rozwiązanie, ale nie sprawdzałam
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 613 dni temu Posty: 1651 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-08, 10:15
ja kiedys w białe meble kuchenne w ramki na drzwiczkach niebiesko- chabrową okleine wkleiłam...efekt powalający kuchnia nabrała smaku i przykuwała uwagę. każdy pytał czy to nowy kredens
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum