Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 692 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-22, 22:39 Jaka butelka?
Jakich butelek używacie?
Czy plastikowe są lepsze niż szklane?
Avent najlepsze czy inne też?
Czy faktycznie działają na kolki?
Jakie macie doświadczenia?
Mamy Aventu. Super ale mają mały feler. Trzeba dokałdnie dokręcać, bo nie raz zdarzyło mi się rozlać mleko podczas mieszania.
Nuk - też są bardzo dobre, ale tu z kolei pomiędzy smoczkiem a zatyczką jest dość duża przerwa, więc ponoć mleko lubi wyciekać do tej zatyczki.
dr Braun (czy jakos tak) to podobno butelki z najwyższej półki. Niby idealne na kolki. Mają natomiast wąskie smoczki co z kolei moze powodowac zaburzenia ssania piersi, ktora trzeba objąć szeroko.
tommee tippee - podobno kształt smoczka najbardziej zbliżony do ksztaltu piersi.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 872 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-22, 23:56
NUKa miałam przy Zosi, nie wyciekał Za to szybko się przebarwiały i teraz były w brzydkich kolorach...
Medeli (pasuje smoczek Canpola) po Zosi zostały jak nowe, można w nich mrozić pokarm, używam dalej.
Dokupiłam nowe Canpol lovi, ale jeszcze nie testowałam, bo sciągam do Medeli i od razu podaję. Przy Zosi używałam jak już była starsza butli 250 ml, była niezła, choć też warunek z dokładnym dokręcaniem.
Avent mi czymś podpadł, nie pamiętam czym
Plastik lepszy niż szkło, bo nie trzaśnie jak spadnie na podłogę, z drugiej strony różnie bywa z łapaniem zapachów i przebarwień od herbatek i marchewki...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 458 dni temu Posty: 61 Skąd: nibylandia
Profil: Im. dziecka: Nikola
Wysłany: 2011-02-23, 00:32
Ja do ukończenia drugiego roku używałam aventu. I według mnie były ok. Na samym początku podczas kolek miałam dr.brownsa i bardzo polecam, maja najlepszy odpowietrznik. Przy karmieniu raz butlą raz piersia polecam tommy tippe. A z nuka miałam kilka butli i niekapek i rzeczywiście problem był z zatyczką. Wszystko się w nią przelewało. Teraz moja Nikolka używa zwykłe butle canpola. Przetestowałam te wszystkie i najlepiej polecam dwie pierwsze.
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
Avent i dr.browns. W innych zwyklych, musze co chwile malej smoczka z buzi wyjmowac, bo po kilku lykach juz sie nie napije, nie wie, ze gdyby puscila smoka, to za chwile moglaby pic dalej normalnie. W smoczkach avent i dr.b... Jest ok. Powietrze samo uchodzi.
Nie wiedzialam jak to wytlumaczyc, mysle, ze wiecie o co chodzi, to tak lopatologicznie.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 922 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-23, 09:48
madzia napisał/a:
W innych zwyklych, musze co chwile malej smoczka z buzi wyjmowac, bo po kilku lykach juz sie nie napije, nie wie, ze gdyby puscila smoka, to za chwile moglaby pic dalej normalnie
no moja załapała o co chodzi z tym puszczaniem smoka
poza tym sama trzyma sobie buteleczkę z kaszką czy piciem (takie plastikowe uchwyty ma)
używam canpola i jestem zadowolona, zostały po starszej
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 1847 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-02-23, 10:24
Mu uzywamy aventu i jestesmy zadowoleni, na razie innych nie probowalismy, ale potwierdzam tez co mowila Ala, ze zdarzylo mi sie ze dwa albo trzy razy niedokladnie dokrecic i mleko sie polalo, a wygladalo jakby byly dobrze dokrecone, teraz dokladnie sprawdzam zanim zaczne porzadnie mieszac. Ale mimo tego butelki aventu bardzo nam odpowiadaja.
Któraś wspominala o Lovi. Smoczki mają fatalne - miękkie, zasysają się i dziecko musi go puścić zeby się odkleił. Nie wszystkie dzieciaki to zalapują. Mlody od początku pił ze zmiczka aventu który jest dość gruby i "jędrny" ze tak to ujmę, więc Lovi od razu rzucilam w kat po pierwszym zastosowaniu. Dodatkowo dziurki w Lovi (przy tym samym niby rozmiarze) są dużo większe niż w Avencie, i Młody się krztusił.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 692 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-23, 12:54
A jak dopasować tą butelkę Aventu do wieku dziecka?
bo na tej najmniejszej jest narysowana jedna kropelka i jest napisane 0 mies. +
na tej wiekszej juz są dwie kropelki i jest napisane 1 mies+
a potem ta największa ma chyba 3 mies.plus.
czyli że mam stosowac tylko tą najmniejszą na dzien dobry przez miesiac a potem zamienic na tą większą butelke? czy to chodzi tam o smoczek?
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 640 dni temu Posty: 2723 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-23, 13:04
Beata, powiem szczerze, ze nie wiedzialam, ze jest podzial butelek ze wzgledu na wiek dziecka Wydaje mi sie, ze to kwestia smoczka, bo nie wiem jak wielkosc czy kszalt butelki moze wpywac na dziecko
Ja chyba tez kupię Aventa lub Dr Brown - te akurat kuzynka mi polecała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum