Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1593 dni temu Posty: 2964 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-06-18, 13:06
Asia ja mam smoczek NUK dla niemowlaczków . Mały ssie i jest zadowolony . Myślę że wszystko zależy od dzieciaczka . Dominikowi kupiliśmy 5 rodzajów smoczków i nie chciał żadnego - na nasze szczęście A Danielek od razu zassał .
Ale słyszałam że te smoczki co wkleiłam zdjęcie są dobre . Bo naśladują pierś mamy
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1418 dni temu Posty: 1821
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-06-18, 13:13
Czytalam,ze lepiej nie podawac smoka dopoki dziecko nie nauczy sie dobrze ssac piersi.
My poki co mamy dwa dydki dla malego w tym jeden z termometrem,ale mysle ze bedziemy zwlekac z uzywaniem smoka tak dlugo jak sie da
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1638 dni temu Posty: 4543
Profil:
Wysłany: 2009-06-18, 21:36
ja mam aventowski, silikonowy,ale Krzyś za bardzo go nie lubi. najchętniej to całego, łącznie z plastikiem bierze go do buzi i się nim bawi
jak już jest bardzo zmęczony, to weźmie smoka i wtedy to już zawsze przy nim zaśnie.
Super smoki, świetne na prezent Gdzie takie można kupić? My używamy BabyOno od samego początku. Tych anatomicznych, bo nam pani doktor mówiła, że takie wspomagają rozwój buzi. Kupiliśmy przez Internet, jak większość rzeczy, to wielka oszczędność czasu.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 458 dni temu Posty: 61 Skąd: nibylandia
Profil: Im. dziecka: Nikola
Wysłany: 2011-02-23, 19:45
Nie wiem jaka jest różnica... dla mnie smoczek to smoczek Początkowo używałam aventu i tomme tippe i bardzo je polecam, potem używałam canpol babies też są bardzo fajne, w sumie za bardzo nie różnią się od aventu, mają też fajne wzorki i kolorki
Na szczęście ja sprawę smoczka mam już za sobą
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 692 dni temu Posty: 1441
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-02-23, 21:11
kupiłam z Avent uspokajacza i ma taki inny profil niz np. Nuk którego dostalam w prezencie.
Jeden jest silikonowy i ma imitować pierś a drugi jak smoczek z butelki avent z takiej białej gumy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum