Jakiego termometru uzywacie dla swoich pociech?
Mi sie rzucil w oczy ten ze smoczkiem. Tylko co jesli dzidzia nie ssie smoka wtedy trzeba szukac innego rozwiazania.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-01, 08:08
Ja ten do ucha mam AEG pomiar w 1 sekundę kupowałam na allegro . A elektroniczny pod pachę mam zwykły ale jest dobry nie mogę na niego narzekać . Nazwę mogę podać potem bo jest w torbie na dole .
i ja mam elektroniczny z miękka końcowką z brauna - beznadzieja, roznie mierzy temp i mu nie ufam.
A te w smoczkach ponoc tez są beznadziejne. Najlepszy to ten do ucha - al ei cena spora.
Madzia niby w instrukcji obslugi napisali coś o tym, ze najlepiej sprawdza się z szczelnych miejscach, ale pod pachą która wiadomo,ze super szczelna nie jest pokazuje takie cuda ze glowa mala. przewaznie okolo 35.
ja od zawsze uzywam ten zwykly z rtecia z apteki i wydaje mi sie najbardziej wiarygodny w pomiarze temperatury u malych dzieci ( mierze w pupce), probowalam innych ale zawsze na trzy razy mierzana temperature wynik byl inny, a ten jest niezawodny.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2009-12-02, 21:27
:) napisał/a:
przewaznie okolo 35.
no dokładnie, zawsze zaniża.
właśnie zerkam na allegro na ten do ucha, o którym Aneta pisała i chyba się na niego skuszę. albo może zamówię pod choinkę od teściów.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1314 dni temu Posty: 1829
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-12-03, 18:14
My mamy w smoczku i ja jestem zadowolona,fakt ze czasem trzeba przypilnowac zeby Dawidek nie wyplul smoka przed koncem mierzenia,ale to i tak lepsze niz wsadzanie term. w dupke mamy tez taki zwykly elektroniczny ale uzylam go tylko ze dwa razy.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1215 dni temu Posty: 63
Profil:
Wysłany: 2009-12-03, 22:52
aga napisał/a:
zwykly z rtecia z apteki
termometry rtęciowe w ogóle są dokładniejsze w pomiarach niż elektroniczne. tak samo jak i z ciśnieniomierzami, zawsze manualne będą lepsze od elektronicznych. z tym że rtęciowego u dziecka bałabym się używać ... chyba że są jakieś ekstra osłonięte czy tym podobne historie ...
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-05, 13:26
taki zwykły elektroniczny za 5 zł na kursie przedmałżeńskim kupiłam, że niby do mierzenia temperatury choc akurat do tego sie nie przydał i działa do tej pory!!!!
Kupiłam też taki co w uchu i na czole mierzy temperaturę bajer że hej i działał całe 3 miesiące!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum